MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: cepat ( Malay - English )

    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Malay

English

Info

Malay

duit cepat

English

fast money

Last Update: 2010-07-07
Subject: Finances
Usage Frequency: 1
Quality:

Malay

cepat cepat

English

quick quick

Last Update: 2014-03-31
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Dr. K: Jika awak boleh mendengar suara saya, sila pergi sekarang ke bandar kubah Corinth. Ia adalah satu-satunya tempat kita boleh selamat. Tapi awak perlu membuat ia di dalam tembok kota sebelum perisai pertahanan diaktifkan. Tolong cepat!

English

Dr. K: If you can hear my voice, please go now to the domed city of Corinth. It's the only place we can be safe. But you have to make it inside the city walls before the defense shield is activated. Please, hurry!

Last Update: 2017-02-13
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Jika awak boleh mendengar suara saya, sila pergi sekarang ke bandar kubah Corinth. Ia adalah satu-satunya tempat kita boleh selamat. Tapi awak perlu membuat ia di dalam tembok kota sebelum perisai pertahanan diaktifkan. Tolong cepat!

English

If you can hear my voice, please go now to the domed city of Corinth. It's the only place we can be safe. But you have to make it inside the city walls before the defense shield is activated. Please, hurry!

Last Update: 2017-02-13
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Selamat tengah hari saya ucapkan kepada guru yang saya hormati serta rakan sekelas yang saya kasihi. Hari ini saya akan mernceritakan tentang haiwan peliharaan saya iaitu kucing. Saya menamakan kucing itu “ Bugal ” Bugal seekor kucing yang pandai dan sangat jinak dengan kami sekeluarga . Kucing saya berwarna putih dan berbulu lembut . Bugal seekor kucing yang sangat comel , saya memelihara kucing itu dari ia masih kecil hingga kucing itu sudah besar . Bugal membesar dengan sangat cepat dan sihat . Makanan kegemaran bugal ialah whiskas dan minuman kegemarannya pula ialah susu . Kalau saya dan pacik saya ada masa lapang , saya dan pacik saya akan membawa si bugal bermain di luar rumah. Selesai bermain dengan kucing saya itu , saya akan membawa ia pergi ke tandas untuk memandikan kucing itu . Selesai sahaja saya memandikannya saya akan menggelap bulu si bugal yang basah itu . Selepas itu , si bugal terus pergi ke tempat tidurnya untuk melelapkan matanya . Saya sangat menyanyangi si bugal ,kerana si bugal ialah sebahagian dari keluarga saya juga. Kucing saya sangat pintar kerana dia tidak membuang air besar di merata rata tempat , ia akan membuang air besar di pasir kucing yang telah di sediakan. Si bugal akan mengekori saya ke mana sahaja yang saya pergi . Banyak perkara kami lakukan bersama sama. Si bugal amat di sayangi oleh keluarga saya. Bila si bugal sakit , kami akan terus membawanya berjumpa dengan doktor haiwan , Kami sekeluarga amat mengambil berat tentang kesihatan si bugal . Pacik saya akan membawa kucing saya berjumpa dengan doktor haiwan tiga kali seminggu untuk memeriksa kesihatan si bugal . Banyak pengalaman yang manis bersama si bugal . Bila kami ingin pergi bercuti , kami akan membawa si bugal bersama . Saya meletakkan si bugal didalam sangkar kucing , supaya memudahkan lagi untuk membawa si bugal pergi bercuti bersama sama dengan kami sekeluarga . Saya amat menyanyangi kucing saya itu.

English

my pet(s)

Last Update: 2017-02-05
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Dari ketinggian 80 meter, perjalanan afters anda pandangan yang menakjubkan dan panorama malacca Vnesca Bandaraya Warisan Dunia dan yang jauh dengan pelbagai tempat yang menarik seperti Bukit St. Paul 's, Muzium Samudra Building kemerdekaan Memorial dan kapal, Flor DE La Mar, Dataran Pahlawan, Masjid Selat Pulau, Pulau Besar dan Selat Melaka. Selain anda juga akan melihat tempat pembangunan mengambil cepat dan pesat di negeri ini.

English

From a height of 80 metres, the ride afters you a spectacular and panoramic view of malacca Vnesca World Heritage City and a far with a host of interesting sights such as St. Paul 's Hill,independence Memorial Building Samudra Museum and the ship, Flor DE La Mar, Dataran Pahlawan, Pulau Selat Mosque, Pulau Besar and the Straits of malacca . That apart you will also see the fast and rapid development taking place in the state.

Last Update: 2016-08-07
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Dari ketinggian 80 meter, perjalanan menawarkan pemandangan yang menakjubkan dan panorama malacca Vnesca Bandaraya Warisan Dunia dan yang jauh dengan pelbagai tempat yang menarik seperti Bukit St. Paul 's, Muzium Samudra Building kemerdekaan Memorial dan kapal, Flor DE La Mar, Dataran Pahlawan, Masjid Selat Pulau, Pulau Besar dan Selat Melaka. Selain anda juga akan melihat tempat pembangunan mengambil cepat dan pesat di negeri ini.

English

From a height of 80 metres, the ride offers you a spectacular and panoramic view of malacca Vnesca World Heritage City and a far with a host of interesting sights such as St. Paul 's Hill,independence Memorial Building Samudra Museum and the ship, Flor DE La Mar, Dataran Pahlawan, Pulau Selat Mosque, Pulau Besar and the Straits of malacca . That apart you will also see the fast and rapid development taking place in the state.

Last Update: 2016-08-07
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Langkah lain ialah mempermudahkan urusan menggunakan kemudahan teknologi maklumat (ICT). Proses yang panjang dan sukar semasa melakukan urusan harus dipermudahkan menggunakan kelebihan ICT. Melalui cara ini, seseorang induvidu lebih cenderung berurusan dengan menggunakan perkhidmatan atas talian yang lebih cepat dan cekap sekaligus membendung gejala rasuah yang mudah berlaku seperti sogokan semata-mata untuk mempercepatkan prosedur proses urusan.

English

Other measures are simplified arrangements to use information technology (ICT). A long and difficult process while performing arrangements should be simplified using the advantages of ICT. Through this way, someone induvidu more likely deal with using online services more quickly and efficiently thus curb corruption that easily occur as kickbacks just to speed up the procedures for managing processes.

Last Update: 2016-06-10
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Di samping itu,bekerja dari rumah juga dapat meluaskan pasaran di serata dunia.Dengan adanya teknologi yang canggih iaitu dengan adanya komputer,perniagaan internet ini dapat di jalankan dari rumah dan dapat di laksanakan dengan lebih lancar dan pantas.Perniagaan internet adalah sangat sesuai untuk meluaskan pasaran di seluruh negara atau dunia kerana maklumat sesuatu produk dapat di terima oleh pelanggan dengan lebih cepat sebagai contohnya,produk malaysia seperti pencuci muka berjenama murah bukan sahaja tertumpu di dalam negara sahaja,malah boleh meluaskan pasarannya ke luar negara juga seperti Indonesia,Filipina,Singapura,India mahupun Amerika syarikat.Penjualan barang di luar negara bukan sahaja memperkenalkan jenama produk Malaysia,malah memberi keuntungan besar di samping meningkatkan ekonomi negara.

English

QUERY LENGTH LIMIT EXCEDEED. MAX ALLOWED QUERY : 500 CHARS

Last Update: 2016-02-29
Subject: History
Usage Frequency: 3
Quality:

Reference:

Malay

berfikir secara cepat

English

involved in the work

Last Update: 2016-02-27
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Saya doakan awak cepat sembuh

English

I wish you quick heal

Last Update: 2016-02-14
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Langkah tergesa-gesa cepat atau aktiviti

English

Fast hurried step or activity

Last Update: 2016-01-14
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

RoboCop berkata," Cepat mandi!!Cepat mandi!!" RoboCop

English

RoboCop said, "Quickly take a bath!! Quick bath!! " RoboCop

Last Update: 2015-11-21
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:
Warning: Contains invisible HTML formatting

Malay

Nama saya barry allen, dan saya seorang yang paling cepat hidup.

English

My name is barry allen, and I am the fastest man alive.

Last Update: 2015-03-30
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

semoga cepat sembuh neymar

English

Get well soon, neymar.

Last Update: 2014-10-14
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference:

Malay

sepanjang menjalani latihan industri di Bahagian pendaftaran pejabat tanah, saya telah mempelajari pelbagai pengetahuan yang berguna. Bahagian pendaftaran berfungsi sebagai pendaftar hakmilik/ geran, menjalankan pelbagai urusan mengenai hakmilik serta menyimpannya didalam bilik kebal sangat tinggi tahap keselamatannya. Strong room berfungsi sebagai tempat menyimpan semua jenis dokumen, hakmilik dan fail-fail kerani. akses untuk masuk ke dalam strong room sangat terhad. Hanya pekerja bahagian pendaftaran sahaja yang boleh akses ke dalam Strong room dengan menggunakan thumb print sebagai langkah keselamatan. Keselamatan semua dokumen dan hakmilik dapat dijaga dari masalah yang tidak dijangka. walaubagaimanapun, department ini menjalankan procedure menyimpanan rekod yang sangat tidak sistematik. Ruang menjadi sempit kerana masih ada rekod/dokumenyang tidak lagi digunakan masih berada di dalam strong room. Malah Tagging/labels di buku-buku dokumen tidak lagi dapat dibaca. Ini menyebabkan masalah kepada pekerja department itu sendiri kerana sukar untuk mencari dokumen dengan cepat. Selain daripada itu, rak-rak ruang penyimpanan rekod tidak dilabel dengan baik dan dokumen juga disusun secara berterabur.

English

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Last Update: 2014-10-02
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

semoga cepat sembuh & sihat2 seperti biasa

English

iftar speech

Last Update: 2014-07-23
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:
Warning: Contains invisible HTML formatting

Malay

Tidur gerak mata cepat

English

Rapid eye movement sleep

Last Update: 2014-04-12
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference:

Malay

! ::> :: Mari kita pergi bersama-sama! ::> :: Cepat! ::> :: Guru! ::> :: Kuat, semakin kuat. ::> :: Guru! ::> :: Saya juga seorang guru sekarang. ::> :: I. .. ::> :: Saya boleh berdiri di sebelah anda sekali lagi. ::> :: Enam tahun telah pun sia-sia. ::> :: Saya benar-benar mahu untuk berdiri di sebelah anda. ::> :: Saya telah benar-benar bekerja keras dalam enam tahun. ::> :: Supaya di masa depan .. ::> :: Saya boleh berdiri di sebelah kepada anda. ::> :: Saya boleh berdiri di sebelah anda, betul-betul? ::> :: Mengajar ::> :: Mengapa anda menjerit begitu kuat ini lewat pada waktu malam? ::> :: Siapakah anda? ::> :: Anda! ::> :: Wanita sengit! ::> :: Anda .. ::> :: Mengapa anda di sana?

English

! ::>::Let's go together! ::>::Hurry! ::>::Teacher! ::>::Louder, louder. ::>::Teacher! ::>::I am also a teacher now. ::>::I... ::>::I can stand next to you again. ::>::Six years have already been wasted. ::>::I really want to stand next to you. ::>::I have really worked hard in these six years. ::>::So that in the future.. ::>::I could stand next to you. ::>::I can stand next to you, right? ::>::Teach ::>::Why are you shouting so loudly this late at night? ::>::Who are you? ::>::You! ::>::The fierce lady! ::>::You.. ::>::Why are you in there?

Last Update: 2012-10-20
Subject: Unknown
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference:
Warning: Contains invisible HTML formatting

Malay

Selepas dihukum, saya segera diusir ... ::> :: Semua guru benar-benar tidak seperti saya. ::> :: Jangan mendengar pembohongan itu. ::> :: Kami tidak tahu bila dia akan menunjukkan wajah sebenar beliau. ::> :: Saya datang demi guru yang diilhamkan saya. ::> :: Saya mahu untuk membayar guru itu. ::> :: Malah anda tahu bahawa saya bukan pandai. ::> :: Malah keputusan peperiksaan saya tidak baik. ::> :: Seseorang seperti diri saya .. pasti anda memahami bahawa saya dimasukkan ke dalam banyak usaha. ::> :: Saya mesti menjadi seorang guru. ::> :: Untuk membayar guru yang. ::> :: Sila memberi saya peluang ini. ::> :: Terima kasih. ::> :: Next. ::> :: Eh? ::> :: Dia sudah berterima kasih kepada anda. ::> :: Out! ::> :: Cepat dan keluar.

English

After being punished, I was immediately expelled... ::>::All the teachers really didn't like me. ::>::Don't listen to such lies. ::>::We don't know when she will show her true face. ::>::I came for the sake of the teacher who inspired me. ::>::I want to repay that teacher. ::>::Even you know that I'm not that clever. ::>::Even my exams results were not good. ::>::A person such as myself.. surely you understand that I put in a lot of effort. ::>::I must become a teacher. ::>::To repay that teacher. ::>::Please give me this chance. ::>::Thank you. ::>::Next. ::>::Eh? ::>::She already thanked you. ::>::Out! ::>::Hurry and get out.

Last Update: 2012-10-20
Subject: Unknown
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference:
Warning: Contains invisible HTML formatting

Add a translation

Search human translated sentencesUsers are now asking for help: tahi lalat (Malay>English) | aliento (Spanish>Portuguese) | sensació (Catalan>Arabic) | solo te (Italian>English) | a usted les gusta el sandwich (Spanish>English) | meron pa ba (Tagalog>English) | saro li (Italian>English) | pagal ho gaya kya (Hindi>Telugu) | afsluitkapje (Dutch>English) | neufchâteau (Italian>English) | nadam se da cete mi izaci u susret (Serbian>English) | tratarea plângerilor participanţilor (Romanian>Polish) | lux in tenebris lucet (Latin>Italian) | käyttöjärjestelmää (Finnish>German) | stevig (Dutch>Slovak)


Report Abuse  | About MyMemory   | Contact Us


MyMemory in your language: English  | ItalianoEspañolFrançaisDeutschPortuguêsNederlandsSvenskaРусский日本語汉语한국어Türkçe

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK