MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: doa iftitah ( Malay - English )

    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Malay

English

Info

Malay

doa iftitah

English

prayer iftitah

Last Update: 2014-09-09
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Doa

English

Dua

Last Update: 2015-03-09
Usage Frequency: 12
Quality:

Reference:

Malay

Doa

English

Prayer

Last Update: 2014-07-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Doa

English

DoaDOA SEMPENA MENGHADAPI PEPERIKSAAN AWAM (1) بِسْمِ الِ الرّحْمَنِ الرّحِيْمِ اَلْحَمْدُ لِ رَبّ العَالَمِيْنَ , وَالعَاقِبَة لِلْمُتّقِيْنَ َالصّلَة ُوَالسّلَمُ عَلَى سَيّدِنَا مُحَمّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ أَجْمَعِي َ ْن اللّه ّ ُم اغْفِرْلَنَا ذُنُوْبَنَا وَلِخْوَانِنَا الّذِيْنَ سَبَقُوَ ْنا بِالِيْمَانِ وَلَ تَجْعَلْ فِيْ قـُلُوْبِنَا غِلّ لِلّذِيْنَ ءَامَنُوْا رَبّنَاإنّكَ رَءُوْفٌ رَحِيٌ ْم اللهم انت العزيز الجليل Sesungguhnya kami pada pagi ini, ingin merafa’kan kesyukuran dan pujian terhadap Mu, di atas kurniaan Mu yang tidak ternilai. اللهم يارافع الدرجات وياقاضي الحاجات Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui bahawa kami akan menduduki peperiksaan yang menentukan kejayaan dalam medan perjuangan kami. Kami menyedari bahawa segala usaha yang kami lakukan adalah di bawah kekuasaan dan kehendakMu jua. Justeru itu, kami memohon kepadaMu berikanlah taufik dan hidayahMu. Kuatkanlah ingatan dan janganlah Engkau biarkan kami terlupa. Lapangkanlah dada kami dan janganlah Engkau sempitkannya. Permudahkanlah segala urusan kami dan janganlah Engkau persulitkan. يا ال يا رحمن يا رحيم Hanya padaMu kami memohon. Kurniakanlah kejayaan kepada kami dengan ketinggian dan kecemerlangan. Jadikanlah kami golongan hambaMu yang mendapat kemuliaanMu dunia dan akhirat. Panjangkanlah usia kami dengan amalan ketaatan kepadaMu dan suka berbakti kepada agamaMu serta berjasa kepada bangsa dan negara. اَللّهُمّ اجْعَلْ جَمْعَنَا هَذَا جَمْعًا مَرْحُوْمًا ، وَتَفَرّقَـَنَا مِنْ بَعْدِهِ تَفَرّقاً مَعْصُوْمًا ، وَلَ تَجْعَلِ اللّه ّ ُم فِيْنَا وَلَ مَعََنا وَلَ مَنْ يَتْبَعَُنا شَقِيّا وَلَ مَطْرُوْدًا وَلَ مَحْرُو ً ْما . رَبّنَا ءَاتِنَا فِي الدّنْيَا حَسََنة ً وَفِي الخِرَةِ حَسََنة ًوَقِنَا عَذَابَ الن ِ ّار وَصَّلى الُ عَلَى مُحَمّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلّمَ ، وَالْحَمْد ِّ ُلِ رَبّ العَالَمِي َ ْن

Last Update: 2014-10-13
Usage Frequency: 3
Quality:

Reference:

Malay

doa termakbul

English

prayer fulfilled

Last Update: 2015-05-19
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

doa naik kenderaan

English

prayer more vehicles

Last Update: 2016-02-04
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

doa pembuka majlis

English

opening prayer ceremony

Last Update: 2016-09-05
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

bacaan doa selamat

English

Recital

Last Update: 2016-05-20
Subject: General
Usage Frequency: 3
Quality:

Reference:

Malay

doa bahasa inggeris

English

prayer english

Last Update: 2016-05-14
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Doa sebelum belajar

English

Prayer before study

Last Update: 2015-12-11
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

aturcara majlis doa selamat

English

doa pembuka majlis

Last Update: 2016-09-05
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

doa sebelum belajar dalam bahasa english

English

prayer before studying in Bahasa Inggeris

Last Update: 2015-01-17
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

itu je la. okay... Ok Saya try la ikut semua tu. Asha: Ok tidak pelah kalau camtu Okay... Saya tak nak harap kan, apa yang lebih kat sayang. Sayang jadi je diri sayang. Saya doa je. Kalau ada jodoh ada. kalau macam banyak sangat halangan dalam proses nak kahwin means jodoh tak ada. Asha: Hemmmm Yelah Sekarang pun dah, ada halangan So tiada jodoh ini Kan Halangan remeh. So halangan yang cmne? tah. asha: Hemmmm Ok lah

English

KOSTENLOSE

Last Update: 2016-10-27
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

kenduri arwah doa selamat dan menyambut bulan ramadhan

English

thanksgiving feast and celebrate Ramadan

Last Update: 2016-03-16
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Add a translation

Search human translated sentences



Users are now asking for help: nur du fã¼hle ich deinen herzen (German>English) | magtira ka para sa sarili mo (Tagalog>English) | mean (English>Tagalog) | huwag mong ikalat ang iyong laruan (Tagalog>English) | お返し (Japanese>Portuguese) | voce é muito gato (Portuguese>French) | up is down (English>Spanish) | logotipas (Lithuanian>Italian) | ne malls (Latin>Russian) | poto gambar memek (Indonesian>Hindi) | ego clamor (Latin>English) | marathi essay mi doctor zalou tar (English>Hindi) | soured (English>Swedish) | konsolideringsbehandling (Danish>German) | joshua (English>Tagalog)


Report Abuse  | About MyMemory   | Contact Us


MyMemory in your language: English  | ItalianoEspañolFrançaisDeutschPortuguêsNederlandsSvenskaРусский日本語汉语한국어Türkçe

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK