MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: kenaikan elaun ( Malay - English )

    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Malay

English

Info

tiada kenaikan gaji

no salary increase

Last Update: 2014-10-28
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

elaun keraian - membelanjakan

entertainment allowance - spend

Last Update: 2014-10-04
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

contoh surat kenaikan pangkat

sample letter for promotion

Last Update: 2015-01-28
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

contoh buat surat kenaikan gaji pekerja

sample letter for salary hike

Last Update: 2015-01-13
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Ruj. Tuan: Ruj. Kami: Tarikh : Setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia Bahagian Perkhidmatan Aras 8, Blok C7, Kompleks C Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62520 PUTRAJAYA Tuan, SURAT PENGESAHAN JAWATAN DAN BUTIR-BUTIR PERKHIDMATAN Dengan ini disahkan bahawa penama di bawah merupakan pegawai kami di Syarikat ........................................................ Berikut adalah butir-butir perkhidmatan beliau: 1. Nama : 2. No. Kad Pengenalan : 3. No. Pekerja/No. Gaji : 4. Tarikh Mula Berkhidmat : (hh/bb/tt) 5. Tarikh Meletak Jawatan : (hh/bb/tt) 6. Jawatan : 7. Bahagian : 8. Status Jawatan : (Tetap/Kontrak/Sementara/Sambilan) 9. Gaji Pokok : 10. Gaji Pokok (termasuk elaun) : Sekian, terima kasih. Yang benar, (Nama Pegawai Yang Mengesahkan) Nama dan cop syarikat.

employer

Last Update: 2014-12-29
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Kuwait mempunyai, ekonomi yang secara geografi yang kecil, tetapi kaya yang agak terbuka dengan rizab minyak mentah sebanyak 102 bilion tong - lebih daripada 6% daripada rizab dunia dan mempunyai rizab minyak keenam terbesar di dunia. Akaun Petroleum hampir separuh daripada KDNK, 95% daripada pendapatan eksport, dan 95% daripada pendapatan kerajaan. Pegawai Kuwait telah komited untuk meningkatkan pengeluaran minyak hingga 4 juta tong sehari menjelang 2020 lebihan Bajet telah tinggal kira-kira 30% daripada KDNK, yang telah membawa kepada perbelanjaan yang lebih tinggi bajet, terutamanya kenaikan gaji bagi kebanyakan pekerja sektor awam, serta peningkatan peruntukan untuk Tabung Generasi Akan Datang Kuwait. Kuwait telah berbuat banyak untuk mempelbagaikan ekonominya, sebahagian, kerana keadaan fiskal yang positif ini, dan, sebahagiannya, kerana iklim yang miskin perniagaan dan hubungan sejarah agak hebat antara Dewan Negara dan cabang eksekutif, yang telah tersentap pergerakan paling di pembaharuan ekonomi. Pada tahun 2010, Kuwait diluluskan pelan pembangunan ekonomi yang berikrar untuk membelanjakan sehingga $ 130 bilion dalam tempoh lima tahun untuk mempelbagaikan ekonomi dari minyak, menarik lebih banyak pelaburan, dan meningkatkan penyertaan sektor swasta dalam ekonomi, walaupun banyak dana ini masih belum menjadi diperuntukkan.

Kuwait mempunyai, ekonomi yang secara geografi yang kecil, tetapi kaya yang agak terbuka dengan rizab minyak mentah sebanyak 102 bilion tong

Last Update: 2014-11-10
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Kenaikan sebanyak $5 bagi setiap syer dalam harga Microsoft akan memberikan klien keuntungan $5,000, sama seperti dia telah membeli syer sebenar yang diniagakan di bursa.
http://www.plus500.com.my/

A $5 per share rise in the price of Microsoft would give the client a $5,000 profit, just as if he had purchased the actual shares that are traded on the exchange.
http://www.plus500.com/

Last Update: 2010-07-07
Subject: Finances
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Plus500.com

Add a translation