MyMemory, la memoria di traduzione più grande del mondo
Click to expand

Coppia di lingue: Click to swap content  Argomento   
Chiedi a Google

Hai cercato: infrastruktura    [ Disabilita i colori ]

Contributi umani

Da traduttori professionali, aziende, pagine web e banche di dati di traduzione disponibili al pubblico.

Aggiungi una traduzione

Albanese

Turco

Dettagli

Infrastruktura

Altyapı

Ultimo aggiornamento: 2014-08-15
Frequenza d'uso: 1
Qualità:
Riferimento: Wikipedia

Megjithatë, infrastruktura e dobët mbetet një pengesë për tregtinë.
http://www.setimes.com/

Ancak, alt yapının zayıfligi, ticaret için büyük bir engel olmaya devam ediyor.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Infrastruktura dhe çështjet mjedisore mbeten një preokupim i madh për ne, "thotë Agolli.
http://www.setimes.com/

Altyapı ve çevre meseleleri bizim için büyük sorun olmaya devam ediyor. "diyor.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:
Avvertenza: Contiene formattazione HTML non visibile

Një subjekt tjetër gjatë takimit ishte infrastruktura, veçanërisht përfundimi i Korridorit 10, i cili do të rrisë perspektivat ekonomike të të dy vendeve.
http://www.setimes.com/

Görüşmede gündeme gelen bir diğer konu da, başta her iki ülkenin de ekonomik umutlarını artıracak olan Koridor 10'un tamamlanması olmak üzere altyapı oldu.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Operatorët e udhëtimeve u ankuan se infrastruktura e lënë pas dore dhe reklamimi i dobët e bëjnë tregun shqiptar jo konkurrues.
http://www.setimes.com/

Tur operatörleri ihmal edilmiş altyapı ve zayıf tanıtımın Arnavutluk pazarının rekabet gücünü azalttığından şikayet ettiler.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Bok i Rumanisë njofton përparësitë qeveritare 19/01/2009 BUKURESHT, Rumania -- Kryeministri Emil Bok tha të shtunën (17 janar) se përparësitë e qeverisë së re do të jenë buxheti i shtetit, infrastruktura, sektori i bujqësisë dhe përthithja e fondeve të BE.
http://www.setimes.com/

Romanya Başbakanı Boc hükümetin önceliklerini açıkladı 19/01/2009 BÜKREŞ, Romanya -- Başbakan Emil Boc 17 Ocak Cumartesi günü yaptığı açıklamada, yeni hükümetin önceliklerinin devlet bütçesi, altyapı, tarım sektörü ve AB fonlarından yararlanma olacağını söyledi.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Po ashtu, ai detyron shefin e UNMIK Lamberot Zanier të drejtojë një dialog me Beogradin lidhur me disa çështje -- policinë, sistemin e drejtësisë, doganat, transporti, infrastruktura, kufijtë dhe trashëgimia kulturore dhe fetare serbe.
http://www.setimes.com/

Ayrıca belgede, UNMIK başkanı Lamberto Zannier'e Belgrad ile polis, adalet sistemi, gümrük, ulaştırma, altyapı, sınırlar ve Sırp kültür ve din mirası gibi çok sayıda ana başlık konusunda diyaloğa girme görevi de veriliyor.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Sipërmarrësit shqiptarë janë të ndërgjegjshëm se infrastruktura mbetet një nga problemet e tyre më të mëdhaja.
http://www.setimes.com/

Arnavut girişimciler altyapının en büyük sorunları olmaya devam ettiğinin farkındalar.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

"Infrastruktura e keqe është dobësia e këtij rajoni," tha presidenti serb Boris Tadiç, i cili do të presë samitin e CEI vitin tjetër.
http://www.setimes.com/

Gelecek yıl CEI zirvesine ev sahipliği yapacak olan Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, "Kötü altyapı bu bölgenin zayıflığıdır." dedi.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:
Avvertenza: Contiene formattazione HTML non visibile

IMD vëzhgoi konkurrencën globale të vendeve sipas 331 kritereve grupuar në katër faktorë kryesorë: ecuria ekonomike, efekshmëria e qeverisë, efektshmëria e biznesit dhe infrastruktura.
http://www.setimes.com/

IMD, ülkelerin küresel rekabet gücünü ekonomik performans, hükümetin verimliliği, iş verimliliği ve altyapı olmak üzere dört ana faktöre gruplanmış 331 kritere göre inceledi.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Infrastruktura rumune e rrugëve: më vdekjeprurësja dhe më e kushtueshmja në Evropë 13/12/2007 Shanset për të vdekur në një aksident me makinë në Rumani janë 40 herë më të larta se mesatarja e BE, paralajmëron një raport i fundit, duke përmendur arsyet që përfshijnë paapftësinë e shoferëve rumunë për të ngarë makinën në mënyrë mbrojtëse dhe rrugët e këqia. Nga Paul Kiokoiu për Southeast European Times në Bukuesht - 13/12/07 Rumania futi në fund të nëntorit legjislacionin që ndalon kuajt e karrocat në të gjitha rrugët kryesore në një përpjekje për të reduktuar numrin e aksidenteve të ndodhura.
http://www.setimes.com/

Rumen karayolu altyapısı: Avrupa'nın en ölümcül ve pahalısı 13/12/2007 Yakın tarihli bir raporda, Romanya'da bir araba kazasında ölme şansının AB ortalamasından 40 kat daha yüksek olduğu belirtilerek, buna gerekçe olarak Rumen sürücülerin defansif sürüş yapamamaları ve yolların kötü durumu gösteriliyor. Southeast European Times için Bükteş'ten Paul Ciocoiu'nun haberi - 13/12/07 Romanya, trafik kazası sayısını azaltmak amacıyla atların ve at arabalarının ana yollara çıkmasını yasaklayan bir yasayı Kasım ayı sonlarında yürürlüğe koydu.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:
Avvertenza: Contiene formattazione HTML non visibile

Miliona euro janë investuar në ndërtimin e hoteleve, bareve dhe strukturave të tjera turistike por infrastruktura e domosdoshme mungon, i tha Marin Neshkov, një ekspert i turizmit bullgar në qytetin verior të Varnës në detin e Zi, sajtit të medias gjermane.
http://www.setimes.com/

Karadeniz'in kuzeyindeki Varna kentinde yaşayan bir Bulgar turizm uzmanı olan Marin Neşkov, Alman medya sitesine verdiği demeçte oteller, barlar ve diğer turistik tesislerin inşasına milyonlarca avro harcanmasına rağmen gerekli altyapının eksik olduğunu söyledi.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

"Në kohën e një krize intensive politike, ka një efekt negativ të uljes së investimit në disa fusha, kryesisht në ato që varen më së shumti nga administrata shtetërore, infrastruktura dhe shërbimet," thotë Ovidiu Nikolaesku, president i Këshillit Kombëtar të ndërmarrjeve të Vogla e të Mesme.
http://www.setimes.com/

Ulusal Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler Kurulu başkanı Ovidiu Nicolaescu, "Yoğun bir siyasi krizin yaşandığı bir dönemde, başta büyük oranda devlet idaresi, altyapı ve kamu kuruluşlarına bağlı olanlar olmak üzere belli alanlarda yatırımlar üzerinde olumsuz bir etki bulunmaktadır." dedi.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:
Avvertenza: Contiene formattazione HTML non visibile

Fabrika serbe e bio- etanolit do të jetë investimi më i madh në terren i Evropës Juglindore 13/10/2006 Një konsorcium Hungari- SHBA do të investojë gjysëm milioni dollarë në ndërtimin e një fabrike bio- etanoli në qytetin Zrenjanin, sëbashku me një port dhe infrastruktura të tjera.
http://www.setimes.com/

Sırp biyoetanol fabrikası Güneydoğu Avrupa'da yapılmış en büyük yeşil alan yatırımı olacak 13/10/2006 Bir Macar- ABD konsorsiyumu, Zrenjanin kasabasında bir liman ve diğer altyapı elemanlarıyla birlikte bir biyoetanol fabrikası inşa etmek için yarım milyar dolar yatırım yapacak.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Ndërkohë, dy terminale të tjerë dhe infrastruktura lidhur me to po rinovohen së bashku me përmirësime të tjera ndaj shërbimeve të portit, duke përfshirë zbatimin e masave të forta të sigurisë.
http://www.setimes.com/

Bu arada diğer iki terminal ve bağlantı altyapısının yanı sıra liman hizmetleri, sıkı güvenlik tedbirlerinin uygulanması da dahil olmak üzere yenileniyor.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Autoritetet duhej të konsideronin shpenzimin më pak në rrogat dhe më shumë në çështje të tilla si infrastruktura, të mirat dhe shërbimet, thoshte Fondi.
http://www.setimes.com/

Fon, ilgili makamların ücretlere daha az para harcayıp altyapı, mal ve hizmetler gibi alanlara daha fazla harcaması gerektiğini belirtti.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Banimet e tyre janë të ndara nga të tjera banime, ato janë jo higjenike dhe u mungon infrastruktura e duhur. "
http://www.setimes.com/

Yerleşim bölgeleri toplumun geri kalanından ayrı, hijyenik değil ve uygun altyapıdan yoksun. "
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:
Avvertenza: Contiene formattazione HTML non visibile

Qeveria ka kundërshtuar kushtet e FMN si "të papranueshme", me Kryeministrin Kalin Popesku Tarikeanu që këmbëngul se përparësia është të zhvillohet infrastruktura.
http://www.setimes.com/

Hükümet IMF'nin şartlarını "kabul edilemez" olarak geri çevirirken, Başbakan Calin Popescu Tariceanu da önceliğin altyapıyı geliştirmek olduğunda ısrar ediyor.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:
Avvertenza: Contiene formattazione HTML non visibile

Infrastruktura e sigurisë së krijuar për Lojrat përbën një lloj të veçantë problemi.
http://www.setimes.com/

Oyunlar için kurulan güvenlik altyapısı da özel bir sorun teşkil ediyor.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Problemi, i cili është më serioz gjatë dimrit, është një efekt anësor i tranzicionit nga infrastruktura e vjetër e epokës komuniste, thonë ekspertët.
http://www.setimes.com/

Uzmanlar, kış aylarında daha da ciddileşen sorunun eski komünist dönemden kalma altyapının terk edilmesinin bir yan etkisi olduğu görüşünde.
http://www.setimes.com/

Ultimo aggiornamento: 2012-04-06
Argomento: Generico
Frequenza d'uso: 1
Qualità:

Aggiungi una traduzione