MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: alfabeti anglisht si lexohet ( Albanian - English )

    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Albanian

English

Info

alfabeti-anglisht-si-lexohet si shqiptohet

listen

Last Update: 2014-11-25
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

alfabeti frangjisht

frangjisht alphabet

Last Update: 2014-11-18
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Wikipedia anglisht

English Wikipedia

Last Update: 2014-11-15
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

perkthim-shqip ne anglisht how are you

English-English translation

Last Update: 2015-02-26
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

perkthim shqip ne anglisht megi eshte i mir

English translation in English

Last Update: 2015-01-13
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Alfabeti

Alphabet

Last Update: 2014-11-27
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

"Kornel Penesku pagoi, në dy këste, rreth 70, 000 euro... për të caktuar arbitra të pranuar nga i pandehuri i parë për ndeshjet e luajtura nga FC Arges gjatë sezonit 2008- 2009 dhe për të nxjerrë një arbitër të favorizuar prej [tij]", lexohet në një njoftim për shtyp lëshuar nga Departamenti Kombëtar i Anti- korrupsionit (DNA) në Piteshti, ku ka bazën FC Arges.

"Cornel Penescu paid, in two stages, about 70,000 euros -- to appoint referees accepted by the first defendant for the matches played by FC Arges during the 2008-2009 season and to promote -- a referee favoured by [him]", read a press release issued by the National Anti-corruption Department (DNA) in Pitesti, where FC Arges is headquartered.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Kushtëzuar nga zbatimi i tyre i vazhdueshëm i reformave të demokracisë, mbrojtjes dhe ekonomisë dhe dëshirës dhe aftësisë së tyre për të përmbushur përgjegjësitë e anëtarësimit në NATO dhe nga një shprehje të qartë e synimit kombëtar për të bërë kështu, Kongresi parashikon pranimin në kohë të Shqipërisë, Kroacisë, Gjeorgjisë, Maqedonisë dhe Ukrainës në Organizatën e Paktit të Atlantikut të Veriut për të nxitur sigurinë dhe stabilitetin në Evropë," lexohet në Aktin e Konsolidimit të Lirisë të NATO- s të vitit 2007.

"Contingent upon their continued implementation of democratic, defence, and economic reform, and their willingness and ability to meet the responsibilities of membership in NATO and a clear expression of national intent to do so, Congress calls for the timely admission of Albania, Croatia, Georgia, Macedonia, and Ukraine to the North Atlantic Treaty Organisation to promote security and stability in Europe," the NATO Freedom Consolidation Act of 2007 reads.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Kjo shprehje, e cila u përdor përbri portretit të Nazim Hikmetit, përmbledh pozicionin e pandryshuar të shkrimtarëve dhe artistëve në sytë e shtetit dhe të shtypit," lexohet në artikullin e Radikal.

"This expression, which was used beside Nazim Hikmet's picture, summarises the unchanging position of writers and artists in the eyes of the state and press," the story in Radikal read.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Ne u kërkojmë autoriteteve bullgare të garantojnë se nuk do të vihen pengesa për regjistrimin e partisë politike të maqedonasve etnikë dhe se të gjitha veprimtaritë diskriminuese dhe abuzive që kanë për qëllim këtë pakicë, do të rreshten," citon siç lexohet në amendament agjensia maqedonase e lajmeve Makfax.

"We call upon the Bulgarian authorities to ensure that no obstacles for registration of the political party of the ethnic Macedonians will be placed, and that all discriminatory and abusive activities aimed at this minority will cease," the Macedonian news agency Makfax quotes the amendment as reading.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Në bashkëpunimin me institucionet qendrore të Bosnje dhe Herzegovinës dhe komunitetit ndërkombëtar, Republika Srpska do të bëjë përpjekjet maksimale për të sjellë para drejtësisë të gjithë ata që janë përgjegjës për krimet, veçanërisht për masakrën e kryer në Srebrenicë," citon agjensia gjermane e lajmeve DPA të lexohet në deklaratën e qeverisë së RS.

"In co-operation with Bosnia and Herzegovina's central institutions and the international community, Republika Srpska will make the maximum effort to bring to justice all those responsible for the crimes, especially the massacre committed in Srebrenica," German news agency DPA quoted the RS government's statement as reading.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

Si pjesëmarrës në një ndërmarrje të përbashkët kriminale, ata "planifikuan, nxitën, urdhëruan, kryen ose përndryshe ndihmuan në bashkëfajësi për planifikimin, përgatitjen dhe ekzekutimin e shkatërrimit të pjesshëm të kombësive muslimane boshnjake dhe kroate boshnjake, të grupeve etnike, raciale apo fetare," lexohet në padi.

As participants in a joint criminal enterprise, they "planned, instigated, ordered, committed or otherwise aided or abetted the planning, preparation or execution of the partial destruction of the Bosnian Muslim and Bosnian Croat national, ethnical, racial or religious groups," the indictment read.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"K[ rc[ nimi q [terrorizmi p[ rb[ n ndaj jet[ ve t [qytetar[ ve tan [mbetet serioz dhe sulmet terroriste d[ mtojn [seriozisht g[ zimin e t [drejtave njer[ zore," lexohet n [dokumentin dy- faqesh.

"The threat that terrorism poses to the lives of our citizens remains serious and terrorist attacks seriously impair the enjoyment of human rights," reads the two-page document.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Vullneti i popullit të Kosovës për pavarësi nuk është i negociueshëm," lexohet në pjesë të dokumentit të miratuar të enjten.

"The will of the people of Kosovo for independence is not negotiable," the document adopted on Thursday reads in part.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

Të paktën 264 kroatë dhe jo- serbë u qëlluan dhe u vranë nga forcat serbe, që pastaj "përdorën një buldozer për të varrosur viktimat në një varr masiv në po atë vend," lexohet në padi.

At least 264 Croats and other non-Serbs were shot and killed by the Serb forces, who then "used a bulldozer to bury the bodies of the victims in a mass grave at the same location," reads the indictment.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Dhoma është e kënaqur megjithatë se ka prova që përcaktojnë përtej dyshimit të arsyeshëm se i akuzuari me dashje e dije u ngatërrua me dëshmitarin B1 dhe administratën e drejtësisë dhe se kjo sjellje përbën fyerje të gjykatës," lexohet në përmbledhje.

"The chamber is satisfied, however, that there is evidence which establishes beyond reasonable doubt that the accused wilfully and knowingly interfered with witness B1 and the administration of justice and that that conduct constitutes contempt of the tribunal," the summary read.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Gjatë arrestimeve, shumë civilë u vranë, u rrahën apo u bënë subjekt i sulmeve seksuale," AP citon të lexohet në deklaratë.

"During the arrests, many civilians were killed, beaten or subjected to sexual assault," the AP quoted his indictment as reading.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

"Gratë muslimane, fëmijët dhe pleqtë u mbyllën në shtëpitë, apartamentet dhe motelet në qytetin e Focës dhe fshatrat rrethuese, ose në qendrat e burgimit afat- shkurtër e afat- gjatë," lexohet në një përmbledhje të ICTY të akuzave kundër Jankoviç dhe një ish oficeri tjetër paraushtarak, Dragan Zelenoviç.

"Muslim women, children and the elderly were detained in houses, apartments and motels in the town of Foca and in surrounding villages, or at short and long-term detention centres," an ICTY summary of the charges against Jankovic and another former paramilitary officer, Dragan Zelenovic, reads.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

Duke bërë kështu, ai "me dije dhe me dashje u përzje në administrimin e drejtësisë duke kërcënuar, frikësuar, ofruar mitë ndaj dëshmitarëve ose ndryshe, duke u përzjerë me dëshmitarët apo dëshmitarët potencialë..." në rastin kundër Limajt e të tjerëve, lexohet në akuzë.

In doing so he "knowingly and wilfully interfered with the administration of justice by threatening, intimidating, offering a bribe to or otherwise interfered with witnesses or potential witnesseé" in the case against Limaj and the others, the indictment read.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

Në të gjitha këto vende, miqësia jonë e fortë është thelbësore për paqen dhe prosperitetin anembanë globit dhe asnjë debat i përkohshëm, asnjë mosmarrëveshje që kalon e qeverive, asnjë forcë mbi dhe nuk do të na ndajë ne ndonjëherë, "lexohet në tekstin e përgatitur të fjalimit.

In all these ways, our strong friendship is essential to peace and prosperity across the globe and no temporary debate, no passing disagreement of governments, no power on earth will ever divide us, "the prepared text of the speech reads.

Last Update: 2012-04-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: SETimes
Warning: Contains invisible HTML formatting

Add a translation