MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: bahasa minang kabau    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Indonesian

English

Info

Kabau

Kabau

Last Update: 2014-03-23
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

Orang Minang

Minangkabau people

Last Update: 2014-03-06
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

Orang Minang

kerja malam ke

Last Update: 2014-02-18
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

Bahasa Inggris Australia

Australian English

Last Update: 2014-03-25
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

Contoh Pidato Bahasa Inggris (Tema: Go Green) Di internet banyak saya melihat comments, messages, dan email yang meminta contoh pidatodalam Bahasa Inggris. Tapi sewaktu saya surfing di google, hampir ga ada satupun contohpidato Bahasa Inggris yang searchable di google. Nah, buat kalian yang butuh contoh pidatoBahasa Inggris, kalian bisa liat disini. Ini adalah pidato yang saya buat sendiri dengan sedikit bantuan Guru Bahasa Inggris dalam hal grammar dan sudah di review dan diedit ulang.Pidato ini bertemakan “Go Green” dan sudah saya ikutsertakan dalam speech contest dan juga telah berhasil memenangkan posisi ketiga dalam kontes tersebut. Silahkan kalian copy paste contoh pidato ini jika ingin, tapi tolong sebutkan sumber dan webpage dimana kalianmemperoleh pidato ini. Dan jangan menampilkan contoh pidato ini di website pribadi atauforum. Terima kasih atas perhatiannya, and Let’s Go Green!!I. PEMBUKAAN Assalamualaikum Wr Wb. With all due respect to the honorable judges, to the teacher from all Senior High Schools inBekasi, and all the audience here, ladies and gentlemen… Good Morning!!First of all, let us thank Allah SWT because of his blessings, we all can gather here on thissunny morning. Shalawat and prayer, we will say to our greatest prophet Muhammad SAW,his family, his friends and his followers. Amen.In this chance, I would like to tell you my speech that has the theme “Go Green!”II. ISI Saving Our Planet is a program that was persuading the earthlings so that they would becomemore concern and care to their entire environment. It was because the civilization that has been created by the modern people in this millennium era had affected so many destructiveimpacts which are really needed to be concerned. These impacts are causing a new problem,The “Global Warming”. In prediction, that in the last 100 years the temperatures of our planethas increased by 1’ every year. Meanwhile, the ocean surface has increased for about 1 meterfrom its former level. The problem is, modern people not only wanted to increase theirprosperity, but also increase their rate of comfortable & luxurious life.The situation was very different if we looked back to the last century where the pollution, theindustrial garbage, and the toxin gases were friendlier. Friendlier, because on the 19 th Century the technologies improvement and the consumerism character was not yet significant. Orshould we say in this millennium era, the Earth exploitation and exploration were causing thecrucial problem for the earthlings.How crucial the earth environmental problems we face are for example: The protectedanimals & plants from certain species nearly extinct, the plantation sector is causing anotherproblem for environment & ecosystem, forest logging without reboization, and the impact of mines exploitation that cannot be recycled and maintenance of mine sector, etc. For us, the youth generation is asking to the politicians and the government especially in Indonesia,“Why do those problems I mentioned left uncared without any preventive actions?” In fact,our ex-Minister of Environment of “Orde Baru” era Prof. Dr. Emil Salim has warned and gaveus an opinion about will happen on the next 20 years. He said that the situation will bedangerous if there are no actions to prevent this. We need the proactive steps to maintain thenature and to rehabilitee what we have disrupted from every department that is connected with the environmental cases and our community. The example about the impact of human’sgreed to the nature is The Lapindo Brantas case. That’s how the nature shows us their power. There’s not even one human could stand against the power of nature. Until now, there are no ways to stop the mud throwing and even the poisonous gases that is unwanted by the people. We as the khalifah of the Earth can only begging, begging, and begging to the nature anddestroy the nature. But when we must give something to the nature or maintain the nature, we feel that we don’t want to! Is the nature retaliating our doings? When we think deeply overthis I guess the answer is “yes”, the nature is angry to us. The nature’s balance was really disturbed by the mortal’s hands and this behavior has spread widely over the world because of our hedonism.The question is “How”? How do we realize collectively for the world’s life so that so that theEarth could become a better place to live…? We as the youth generations, the lines of the civilization must be as one to create the vision &mission to help the government and the people for watching over the reboization program andfor the environment reparation that is caused by the industrialist and the people generally wherever they are. We as the youth generation without exception must be totally devote our bodies & wills for the sake of healthy world, comfortable world, and for the sake of betterplace to live…I suggest to the government and the people of Indonesia to plant the cambium plants or thepot plants on every one of the house garden. Everyone, every people must be responsible forevery single of plants. Imagine! If every people have 1 plant in one house, there are 200millions of plants in Indonesia. This is a very good step to begin our mission to prevent theGlobal Warming. Start this on any time now! For my recommendation, the sansivieras (one of the most beautiful pot plant) is really good to kept because of its great use of anti-pollutant &anti-free radical. Besides, its beauty will decorate our house so that we won’t feel bad to buy it.III. PENUTUP Well, I guess that’s all I can tell. In the end, to show our devotion as the youngish, the lines tothe future, we must be balanced it with faith and taqwa because those are our capitol to realizeour wishes so that we can live in perfect harmony just as Allah SWT has confirmed to us. Wassalamualaikum Wr Wb.Indonesia

Indonesia

Last Update: 2014-04-01
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia
Warning: Contains invisible HTML formatting

Terjemahan Contoh Pidato Bahasa Inggris (Tema: Go Green) Di internet banyak saya melihat comments, messages, dan email yang meminta contoh pidatodalam Bahasa Inggris. Tapi sewaktu saya surfing di google, hampir ga ada satupun contohpidato Bahasa Inggris yang searchable di google. Nah, buat kalian yang butuh contoh pidatoBahasa Inggris, kalian bisa liat disini. Ini adalah pidato yang saya buat sendiri dengan sedikit bantuan Guru Bahasa Inggris dalam hal grammar dan sudah di review dan diedit ulang.Pidato ini bertemakan “Go Green” dan sudah saya ikutsertakan dalam speech contest dan juga telah berhasil memenangkan posisi ketiga dalam kontes tersebut. Silahkan kalian copy paste contoh pidato ini jika ingin, tapi tolong sebutkan sumber dan webpage dimana kalianmemperoleh pidato ini. Dan jangan menampilkan contoh pidato ini di website pribadi atauforum. Terima kasih atas perhatiannya, and Let’s Go Green!!I. PEMBUKAAN Assalamualaikum Wr Wb. With all due respect to the honorable judges, to the teacher from all Senior High Schools inBekasi, and all the audience here, ladies and gentlemen… Good Morning!!First of all, let us thank Allah SWT because of his blessings, we all can gather here on thissunny morning. Shalawat and prayer, we will say to our greatest prophet Muhammad SAW,his family, his friends and his followers. Amen.In this chance, I would like to tell you my speech that has the theme “Go Green!”II. ISI Saving Our Planet is a program that was persuading the earthlings so that they would becomemore concern and care to their entire environment. It was because the civilization that has been created by the modern people in this millennium era had affected so many destructiveimpacts which are really needed to be concerned. These impacts are causing a new problem,The “Global Warming”. In prediction, that in the last 100 years the temperatures of our planethas increased by 1’ every year. Meanwhile, the ocean surface has increased for about 1 meterfrom its former level. The problem is, modern people not only wanted to increase theirprosperity, but also increase their rate of comfortable & luxurious life.The situation was very different if we looked back to the last century where the pollution, theindustrial garbage, and the toxin gases were friendlier. Friendlier, because on the 19 th Century the technologies improvement and the consumerism character was not yet significant. Orshould we say in this millennium era, the Earth exploitation and exploration were causing thecrucial problem for the earthlings.How crucial the earth environmental problems we face are for example: The protectedanimals & plants from certain species nearly extinct, the plantation sector is causing anotherproblem for environment & ecosystem, forest logging without reboization, and the impact of mines exploitation that cannot be recycled and maintenance of mine sector, etc. For us, the youth generation is asking to the politicians and the government especially in Indonesia,“Why do those problems I mentioned left uncared without any preventive actions?” In fact,our ex-Minister of Environment of “Orde Baru” era Prof. Dr. Emil Salim has warned and gaveus an opinion about will happen on the next 20 years. He said that the situation will bedangerous if there are no actions to prevent this. We need the proactive steps to maintain thenature and to rehabilitee what we have disrupted from every department that is connected with the environmental cases and our community. The example about the impact of human’sgreed to the nature is The Lapindo Brantas case. That’s how the nature shows us their power. There’s not even one human could stand against the power of nature. Until now, there are no ways to stop the mud throwing and even the poisonous gases that is unwanted by the people. We as the khalifah of the Earth can only begging, begging, and begging to the nature anddestroy the nature. But when we must give something to the nature or maintain the nature, we feel that we don’t want to! Is the nature retaliating our doings? When we think deeply overthis I guess the answer is “yes”, the nature is angry to us. The nature’s balance was really disturbed by the mortal’s hands and this behavior has spread widely over the world because of our hedonism.The question is “How”? How do we realize collectively for the world’s life so that so that theEarth could become a better place to live…? We as the youth generations, the lines of the civilization must be as one to create the vision &mission to help the government and the people for watching over the reboization program andfor the environment reparation that is caused by the industrialist and the people generally wherever they are. We as the youth generation without exception must be totally devote our bodies & wills for the sake of healthy world, comfortable world, and for the sake of betterplace to live…I suggest to the government and the people of Indonesia to plant the cambium plants or thepot plants on every one of the house garden. Everyone, every people must be responsible forevery single of plants. Imagine! If every people have 1 plant in one house, there are 200millions of plants in Indonesia. This is a very good step to begin our mission to prevent theGlobal Warming. Start this on any time now! For my recommendation, the sansivieras (one of the most beautiful pot plant) is really good to kept because of its great use of anti-pollutant &anti-free radical. Besides, its beauty will decorate our house so that we won’t feel bad to buy it.III. PENUTUP Well, I guess that’s all I can tell. In the end, to show our devotion as the youngish, the lines tothe future, we must be balanced it with faith and taqwa because those are our capitol to realizeour wishes so that we can live in perfect harmony just as Allah SWT has confirmed to us. Wassalamualaikum Wr Wb.

Terjemahan

Last Update: 2014-04-01
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia
Warning: Contains invisible HTML formatting

Cara Melatih Otak Kanan Menjadi Lebih Kreatif Cara Melatih Otak Kanan Menjadi Lebih Kreatif - Pernah dengar otak kanan, ketika kita bekerja atau melakukan sesuatu selalu di kontrol oleh otak, yaitu otak kanan dan otak kiri. Otak kiri mengendalikan manusia berpikir secara sistematis dan cendrung linear, sementara otak kanan berpikir cendrung literal dan tidak sistematis. Manusia kebanyakan adalah makhluk yang menganut aliran kiri, artinya kebanyakan manusia dominan menggunakan otak kiri yang berhubungan dengan bahasa, logika, dan simbol simbol dan diarahkan pada pemikiran linear dan vertikal. Hanya sebahagian kecil manusia yang dominan menggunakan otak kanannya, yaitu yang berhubungan dengan fungsi-fungsi emosi, intuitif, dan spasial serta bekerja berdasarkan kaleidoskop dan berpikir lateral (mempertimbangkan masalah dari semua sisi dan sampai pada hal yang berbeda) merupakan bagian otak yang berperan penting dalam kreatifitas. Otak kanan membuat manusia berpikir kreatif dan cendrung inovatif, makanya orang yang dominan menggunakan otak kanannya mereka akan cendrung kreatif dan inovatif. Karena otak kanan akan menghasilkan pemikiran-pemikiran yang tidak konvensional, tidak sistematis, dan tidak terstruktur. Hal ini tidak berarti hasil pemikiran otak kanan merupakan sesuatu yang sembarangan, namun hasil pemikiran otak kanan berkaitan dengan sesuatu yang baru, yang tidak biasa, dan berbeda dari apa yang ada sebelumnya. Dalam postingan ini kita akan menjelaskan cara melatih otak kanan menjadi lebih kreatif. Dengan kemampuan berpikir kanan kita akan lebih bermakna dan lebih menghasilkan ketimbang berpikir kiri (menggunakan otak kiri). Right! 8 Cara Melatih Otak Kanan Menjadi Lebih Kreatif 1. Salah satu cara melatih otak kanan adalah dengan bertanya “Apakah ada cara lain..??” “Dengan begitu, otak kita dipacu untuk mencari alternative-alternatif terbaik!” 2. Menentang kebiasaan, rutinitas, dan tradisi. "nih dia gan,, wajar aja seorang entrepreneur pasti punya latar belakang yang tidak biasa dan menentang tradisi!" 3. Melatih otak kanan dengan Memainkan permainan-permainan mental, berusaha melihat masalah dari berbagai sudut pandang. Ayo gan main rubik! Ngelatih otak dan emosi banget tuh!” 4. Melihat kesalahan dan kegagalan sebagai modal dan langkah awal untuk memperoleh keberhasilan. "Jangan dikit - dikit ngeluuuuuuuuh aja kerjaanya! Gak guna!" 5. Menghubungkan ide-ide yang tidak berhubungan untuk menemukan solusi yang baru dan inovatif. “Jangankan menghubungkan ide, ber-ide aja susah.. yang ada juga copas ide!” 6. Memiliki “keteramplian seperti helicopter” yaitu melihat dari atas dan menyeluruh terhadap berbagai hal rutin yang terjadi dalam kehidupan sehari-hari dan kemudian mengambil keputusan yang sesuai dengan masalah yang dihadapi. 7. Kita harus menyadari bahwa ada lebih dari 1 jawaban yang benar. "Ini gak boleh dilakukan bagi anak SMA yang sedang ujian pilihan ganda! Karena hanya; PILIHLAH SATU JAWABAN YANG BENAR!" 8. Melihat masalah sebagai batu loncatan untuk menemukan ide-ide baru. “Kalau dapet masalahnya terlalu banyak dan berat, berarti sedang di Uji sama yang DI ATAS! jadi itrospeksi diri, :) Demikian beberapa tips dan cara melatih otak kanan menjadi lebih kreatif. Dengan kemampuan otak kanan kita akan mampu masuk dalam dunia apapun, kita akan bisa menjelajah kemana-mana dengan imajinasi, tetapi otak kiri akan selalu berpikir sistematis dan berpindah dari fase ke fase yang lainnya. Dengan kata lain, menggunakan otak kiri anda akan bisa menjelajah dari A ke B dan seterusnya secara sistematis, Tetapi dengan Otak kanan anda bisa menjelajah kemana saja tanpa di batasi ruang.

Cara Melatih Otak Kanan Menjadi Lebih Kreatif Cara Melatih Otak Kanan Menjadi Lebih Kreatif - Pernah dengar otak kanan, ketika kita bekerja atau melakukan sesuatu selalu di kontrol oleh otak, yaitu otak kanan dan otak kiri. Otak kiri mengendalikan manusia berpikir secara sistematis dan cendrung linear, sementara otak kanan berpikir cendrung literal dan tidak sistematis. Manusia kebanyakan adalah makhluk yang menganut aliran kiri, artinya kebanyakan manusia dominan menggunakan otak kiri yang berhubungan dengan bahasa, logika, dan simbol simbol dan diarahkan pada pemikiran linear dan vertikal. Hanya sebahagian kecil manusia yang dominan menggunakan otak kanannya, yaitu yang berhubungan dengan fungsi-fungsi emosi, intuitif, dan spasial serta bekerja berdasarkan kaleidoskop dan berpikir lateral (mempertimbangkan masalah dari semua sisi dan sampai pada hal yang berbeda) merupakan bagian otak yang berperan penting dalam kreatifitas. Otak kanan membuat manusia berpikir kreatif dan cendrung inovatif, makanya orang yang dominan menggunakan otak kanannya mereka akan cendrung kreatif dan inovatif. Karena otak kanan akan menghasilkan pemikiran-pemikiran yang tidak konvensional, tidak sistematis, dan tidak terstruktur. Hal ini tidak berarti hasil pemikiran otak kanan merupakan sesuatu yang sembarangan, namun hasil pemikiran otak kanan berkaitan dengan sesuatu yang baru, yang tidak biasa, dan berbeda dari apa yang ada sebelumnya. Dalam postingan ini kita akan menjelaskan cara melatih otak kanan menjadi lebih kreatif. Dengan kemampuan berpikir kanan kita akan lebih bermakna dan lebih menghasilkan ketimbang berpikir kiri (menggunakan otak kiri). Right! 8 Cara Melatih Otak Kanan Menjadi Lebih Kreatif 1. Salah satu cara melatih otak kanan adalah dengan bertanya “Apakah ada cara lain..??” “Dengan begitu, otak kita dipacu untuk mencari alternative-alternatif terbaik!” 2. Menentang kebiasaan, rutinitas, dan tradisi. "nih dia gan,, wajar aja seorang entrepreneur pasti punya latar belakang yang tidak biasa dan menentang tradisi!" 3. Melatih otak kanan dengan Memainkan permainan-permainan mental, berusaha melihat masalah dari berbagai sudut pandang. Ayo gan main rubik! Ngelatih otak dan emosi banget tuh!” 4. Melihat kesalahan dan kegagalan sebagai modal dan langkah awal untuk memperoleh keberhasilan. "Jangan dikit - dikit ngeluuuuuuuuh aja kerjaanya! Gak guna!" 5. Menghubungkan ide-ide yang tidak berhubungan untuk menemukan solusi yang baru dan inovatif. “Jangankan menghubungkan ide, ber-ide aja susah.. yang ada juga copas ide!” 6. Memiliki “keteramplian seperti helicopter” yaitu melihat dari atas dan menyeluruh terhadap berbagai hal rutin yang terjadi dalam kehidupan sehari-hari dan kemudian mengambil keputusan yang sesuai dengan masalah yang dihadapi. 7. Kita harus menyadari bahwa ada lebih dari 1 jawaban yang benar. "Ini gak boleh dilakukan bagi anak SMA yang sedang ujian pilihan ganda! Karena hanya; PILIHLAH SATU JAWABAN YANG BENAR!" 8. Melihat masalah sebagai batu loncatan untuk menemukan ide-ide baru. “Kalau dapet masalahnya terlalu banyak dan berat, berarti sedang di Uji sama yang DI ATAS! jadi itrospeksi diri, :) Demikian beberapa tips dan cara melatih otak kanan menjadi lebih kreatif. Dengan kemampuan otak kanan kita akan mampu masuk dalam dunia apapun, kita akan bisa menjelajah kemana-mana dengan imajinasi, tetapi otak kiri akan selalu berpikir sistematis dan berpindah dari fase ke fase yang lainnya. Dengan kata lain, menggunakan otak kiri anda akan bisa menjelajah dari A ke B dan seterusnya secara sistematis, Tetapi dengan Otak kanan anda bisa menjelajah kemana saja tanpa di batasi ruang.

Last Update: 2014-03-09
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous
Warning: Contains invisible HTML formatting

Add a translation