MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: ucapan penutup    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Malay

English

Info

ucapan ringkas

short speech

Last Update: 2014-09-24
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

contoh penutup folio sains tahun 6

examples of science folio cover 6

Last Update: 2014-09-29
Subject: Science
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Sekapur Sirih Syukur Alhamdulillah ke hadrat Allah s.w.t kerana dengan izin dan kurnia -Nya, akhirnya saya dapat menyempurnakan tugasan ini. Pada kesempatan ini, ingin saya mengucapkan ucapan setinggi – tinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada En Mohamad Fadzil b. Yaacob selaku tutor bagi Kursus HBMS2103 Pengajaran Muzik 2 ,di atas segala sumbangan ilmu, kepakaran dan tenaga beliau dalam memberi tunjuk ajar, bimbingan dan nasihat sehingga saya berjaya menyempurnakan tugasan ini. Tidak lupa juga kepada ahli keluarga terutamanya suami dan anak-anak yang amat mengambil berat dan memahami situasi saya sepanjang pengajian di OUM ini. Begitu juga kepada rakan-rakan yang banyak membantu dalam memberi idea, dan dorongan sehingga tugasan ini dapat diselesaikan dengan jayanya. Segala sumbangan kalian akan dikenang sepanjang masa .Moga-moga bimbingan, sumbangan, dan sokongan yang dihulurkan kepada saya dinilai sebagai ibadah di sisi Allah SWT. Wassalam…. contoh pendahuluan folio

example folio advances

Last Update: 2014-09-29
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Pada 20 Mei 2012 yang lalu, seperti tahun-tahun sebelumnya, SMK Perwira Kajang Selangor telah menganjurkan sambutan Hari Guru peringkat sekolah. Walaupun acara sambutan agak lewat beberapa hari dari tarikh sambutan peringkat kebangsaan, namun sambutan Hari Guru tersebut tetap meriah kerana komitmen seluruh warga sekolah. Pelbagai aktiviti telah dilaksanakan seperti acara perhimpunan rasmi, acara pembacaan teks ucapan penghargaan daripada Menteri pelajaran dan Pengarah Pelajaran Negeri Selangor. Pada sebelah pagi diadakan perhimpunan rasmi. Semua guru dan AJK PIBG telah bersama-sama mendengar pembacaan teks penghargaan oleh Pengetua dan Guru Penolong Kanan. Kemudian, pelajar-pelajar mendengar kelunakan suara guru-guru menyanyikan lagu, “Kami Guru Malaysia”. Selesai upacara perhimpunan, semua pelajar bergerak ke padang sekolah kerana ada pertandingan sukaneka antara guru dengan pelajar. Semua pelajar terhibur dengan telatah beberapa orang guru yang menggelikan hati semaca acara memasukkan air ke dalam botol dan acara meniup belon. Selepas rehat, iaitu pada pukul 11.00 pagi, acara pentas dipersembahkan oleh Badan Pengawas Sekolah. Guru-guru diraikan dengan persembahan syair, deklamasi sajak dan nyanyian bertemakan pengorbanan guru. Kemudian menyusul pula acara penyampaian penghargaan daripada pelajar-pelajar. Beberapa orang pelajar telah tampil ke atas pentas untuk menyampaikan cenderahati sambil mengucapkan , “Selamat Hari Guru”. Keseluruhannya, acara sambutan pada tahun ini lebih meriah dan objektif sambutan iaitu merapatkan hubungan antara pelajar dengan guru tercapai.

Happy teacher's day

Last Update: 2014-09-27
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

Pada minggu lepas sekolah saya telah mengadakan sambutan hari kemerdekaan yang berlangsung di dewan Seri Delima. Sambutan ini bermula pada jam 11.00 a.m dan berakhir pada jam 2.10 p.m. Sambutan ini dirasmikan oleh pengetua SMK Batu 5, Pn. Hajah rosidah binti musa. Pada jam 11.15 a.m Puan Hajah rosidah dijemput untuk memberi sedikit ucapan dan merasmikan majlis tersebut. Setelah Pengetua selesai memberi ucapan tibalah masa untuk ketua pelajar pula memberikan ucapan. Pada jam 12.00 a.m terdapat banyak persembahan yang diadakan antaranya ialah lakonan, koir, sajak dan banyak lagi.Persembahan ini dipersembahkan oleh sesetengah murid dan guru.Persembahan ini amat seronok dan menarik. Pada jam 1.00 p.m tibalah acara yang dinanti-nantikan oleh para guru dan pelajar iaitu acara penurunan bendera union jack dan dinaikkan bendera malaysia.Setelah bendera union jack diturunkan, bendera tersebut pun diserahkan kepada En.Fauzi bin othman iaitu penolong kanan kokurikulum SMK Batu 5. Setelah selesai acara penurunan bendera union jack, tibalah acara nyanyian yang akan dinyanyikan oleh semua guru dan pelajar.Lagu yang akan dinyanyikan ialah lagu kebangsaan malaysia, lagu jalur gemilang, lagu warisan dan lagu di sini lahirnya sebuah cinta.Semua pelajar dan guru menyanyi dengan penuh semangat. Pada jam 2.10 kami semua dibenarkan pulang. Saya berasa amat gembira dan seronok. Saya berharap agar majlis ini diadakan lagi pada tahun akan datang.

QUERY LENGTH LIMIT EXCEDEED. MAX ALLOWED QUERY : 500 CHARS

Last Update: 2014-09-05
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous
Warning: Contains invisible HTML formatting

Add a translation