MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: visi misi dan objektif    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Malay

English

Info

objektif

malaysia

Last Update: 2014-06-29
Usage Frequency: 13
Quality:
Reference: Wikipedia

objektif kajian

oxford dictionary

Last Update: 2014-09-17
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Misi Kemanusiaan

Human

Last Update: 2014-09-08
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

Pada 20 Mei 2012 yang lalu, seperti tahun-tahun sebelumnya, SMK Perwira Kajang Selangor telah menganjurkan sambutan Hari Guru peringkat sekolah. Walaupun acara sambutan agak lewat beberapa hari dari tarikh sambutan peringkat kebangsaan, namun sambutan Hari Guru tersebut tetap meriah kerana komitmen seluruh warga sekolah. Pelbagai aktiviti telah dilaksanakan seperti acara perhimpunan rasmi, acara pembacaan teks ucapan penghargaan daripada Menteri pelajaran dan Pengarah Pelajaran Negeri Selangor. Pada sebelah pagi diadakan perhimpunan rasmi. Semua guru dan AJK PIBG telah bersama-sama mendengar pembacaan teks penghargaan oleh Pengetua dan Guru Penolong Kanan. Kemudian, pelajar-pelajar mendengar kelunakan suara guru-guru menyanyikan lagu, “Kami Guru Malaysia”. Selesai upacara perhimpunan, semua pelajar bergerak ke padang sekolah kerana ada pertandingan sukaneka antara guru dengan pelajar. Semua pelajar terhibur dengan telatah beberapa orang guru yang menggelikan hati semaca acara memasukkan air ke dalam botol dan acara meniup belon. Selepas rehat, iaitu pada pukul 11.00 pagi, acara pentas dipersembahkan oleh Badan Pengawas Sekolah. Guru-guru diraikan dengan persembahan syair, deklamasi sajak dan nyanyian bertemakan pengorbanan guru. Kemudian menyusul pula acara penyampaian penghargaan daripada pelajar-pelajar. Beberapa orang pelajar telah tampil ke atas pentas untuk menyampaikan cenderahati sambil mengucapkan , “Selamat Hari Guru”. Keseluruhannya, acara sambutan pada tahun ini lebih meriah dan objektif sambutan iaitu merapatkan hubungan antara pelajar dengan guru tercapai.

Happy teacher's day

Last Update: 2014-09-27
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

Kami, Tahun 4 Pelajar Perubatan Universiti Malaysia Sabah, sedang menjalankan kajian yang objektif adalah untuk belajar tentang status kesihatan penduduk Kampung Mompilis khusus berkenaan tentang tekanan darah tinggi (hipertensi) dan faktor-faktor risikonya. Kajian ini akan memberikan maklumat untuk membimbing kami dalam untuk menjalankan promosi kesihatan dan secara tidak langsung dapat meningkatkan kesihatan di kampung ini. Kajian ini memerlukan penyertaan penduduk yang berumur 10 tahun ke atas, atas sebab ini, kerjasama anda amat kami hargai. Jika anda bersetuju untuk mengambil bahagian dalam kajian ini , anda akan ditanya beberapa soalan tentang kesihatan dan gaya hidup anda. Dalam temu bual itu , tekanan darah anda akan diambil sekurang-kurangnya 2 kali dengan selang masa 5 minit, dan akhirnya, ketinggian dan berat badan anda akan diukur . Semua ini akan dilakukan di rumah anda dan keputusan pengukuran yang akan digunakan dalam kajian ini. Jika anda didapati mempunyai tekanan darah tinggi, anda akan dirujuk kepada pusat kesihatan jika perlu. Saya dengan ini mengesahkan bahawa, saya , ____________________ , kad pengenalan No.. ______________________ , memahami penjelasan di atas dan secara sukarela bersetuju untuk menyertai kajian ini dan bahawa saya bersedia untuk menjawab semua soalan dalam penyiasatan dan mempunyai tekanan darah saya , ketinggian dan berat badan untuk diukur. Saya faham bahawa tidak ada risiko kepada saya dari soalan dan pengukuran yang akan diambil . Kaji selidik dan pengukuran yang akan dilakukan di rumah saya akan berlangsung selama kira-kira satu jam. Semua prosedur ini akan dilakukan oleh pengendali yang berpengalaman dalam aktiviti ini. Manfaat yang saya akan peroleh dari kajian ini adalah; mengetahui status kesihatan saya dari segi tekanan darah dan indeks jisim badan (BMI) . Tambahan pula , hasil kerjasama saya, sejauh mana masalah-masalah kesihatan di dalam masyarakat saya akan lebih mudah difahami. Saya faham bahawa saya tidak akan menerima pampasan kewangan untuk penyertaan saya dalam kajian ini; Walau bagaimanapun, segala pemeriksaan akan dijalankan secara percuma . Semua maklumat yang saya berikan akan dirahsiakan dan boleh diberikan hanya kepada orang-orang yang bekerja dalam kajian ini. Jika hasil kajian yang diterbitkan , identiti saya tidak akan didedahkan. Saya juga memahami bahawa saya mempunyai hak untuk menolak untuk mengambil bahagian dan untuk menarik diri daripada kajian ini pada bila-bila masa saya ingini tanpa menjejaskan kerja saya atau penjagaan kesihatan semasa saya atau akan datang .

valai

Last Update: 2014-09-16
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Wikipedia

misi malam hari pertama. ajar anak x pakai pampers.. memang dia bangun nak p toilet.tp sayang ada kencing sikit di seluar..hehehe anak anak

Kelantan Malay language to language

Last Update: 2014-05-05
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

MISI SAYA SUDAH SELESAI.KERJA YANG BAGUS

construct sentences in English

Last Update: 2013-10-24
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:
Reference: Anonymous

Add a translation