Google fragen

Sie suchten nach: ndryshueshëm (Albanisch - Bulgarisch)

Menschliche Beiträge

Von professionellen Übersetzern, Unternehmen, Websites und kostenlos verfügbaren Übersetzungsdatenbanken.

Übersetzung hinzufügen

Albanisch

Bulgarisch

Info

Albanisch

Anija ishte në rrezik për tu mbytur në një mot të keq dhe det të ndryshueshëm.

Bulgarisch

Корабът очевидно е бил застрашен от потъване поради лошото време и силното вълнение.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Krijimi i aleancave të partive të interesuara në mbështetje të reformave është gjithashtu një element i ndryshueshëm.

Bulgarisch

Обединяването на заинтересуваните партии в подкрепа или против реформите също е променлив фактор.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Por kjo përzierje e politikës do të rrezikojë ekuilibrin makroekonomik duke u mbështetur në faktorë mjaft të ndryshueshëm.

Bulgarisch

Това смесване на политическите цели може да застраши макроикономическия баланс, като се залага на крайно променливи фактори.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Përcaktimi i përparësive (si një zgjidhje e politikës) është gjithashtu një element i ndryshueshëm.

Bulgarisch

Определящите приоритети (избраната насока) също са променлива величина.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Zgjidhjet e politikës janë elementë të ndryshueshëm në periudhën afat-shkurtër dhe afat-gjatë.

Bulgarisch

Избраните насоки за развитие са променлив фактор както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Si nga kuadri statik, ashtu edhe dinamik, aftësia absorbuese varet prej parametrave dhe elementëve të ndryshueshëm.

Bulgarisch

Както при статичните, така и при динамичните условия, капацитетът на потребление на ресурсите зависи от постоянни и променливи фактори.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

"Arsimi, mosha dhe të ardhurat duket të jenë elementët më të rëndësishëm të ndryshueshëm përgjatë të cilave lëviz ndarja dixhitale.

Bulgarisch

"Образованието, възрастта и доходите изглежда са най-важните променливи величини, които очертават дигиталната “пропаст”.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Albanisch

Megjithëse bashkëpunimi ndërmjet Beogradit dhe ICTY-t u përmirësua pas përmbysjes së Sllobodan Millosheviçit më 2000, ai mbetet i ngadaltë dhe i ndryshueshëm.

Bulgarisch

Въпреки, че сътрудничеството на Белград с МНТБЮ се засили след свалянето на Слободан Милошевич, то все още остава вяло и хаотично.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Sistemi institucional është një parametër afat-shkurtër, por shndërrohet në një element të ndryshueshëm gjatë periudhës afat-gjatë.

Bulgarisch

Институционалното устройство е постоянна характеристика с оглед на краткосрочното развитие, но погледнато в дългосрочен план, се превръща в променлив фактор.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Brukseli do që Turqia të jetë një vend tranzit që fiton pagesën e tranzitit, ndërsa Ankaraja përkundrazi do të bëhet një shpërndarës rajonal që mbledh gazin nga furnizuesit dhe e shet atë në Evropë për një çmim të ndryshueshëm.

Bulgarisch

Брюксел иска Турция да бъде транзитна страна и да получаева транзитна такса, докато Анкара предпочита да бъде регионален център, откъдето доставките на газ ще се продават на Европа срещу различна такса.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 2
Qualität:

Albanisch

Megjithëse bashkëpunimi i Beogradit me Gjykatën Ndërkombëtare për Krimet e Luftës në ish-Jugosllavi u rrit pas përmbysjes së Sllobodan Millosheviçit, ai mbetet i ngadaltë dhe i ndryshueshëm.

Bulgarisch

Въпреки, че сътрудничеството на Белград с Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия се засили след свалянето на Слободан Милошевич, то все още остава вяло и хаотично.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Me të vërtetë, ky është një problem potencial që prek shumicën e axhendës së qeverisë: përparimi në shumë fusha varet nga faktorë të ndryshueshëm që janë përtej kontrollit të vendit.

Bulgarisch

Всъщност това е потенциален проблем, който оказва влияние върху програмата на правителството: напредъкът в много области зависи от обстоятелства, които може би са извън контрола на страната.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Grupi klasifikon dhe rendit vendet dhe territoret e vëzhguar në një indeks përmbledhës, duke përdorur 42 elementë të ndryshueshëm në pesë fusha të gjera: përmasa e qeverisë, struktura ligjore dhe siguria e të drejtave të pronës, mundësia e përdorimit të ndaj parave të sigurta, liria për tregti ndërkombëtare dhe rregullimi i kredisë, punës dhe biznesit.

Bulgarisch

Групата оценява и класира проучваните страни и територии в обобщен индекс, като използва 42 променливи в пет широки области: размер на правителството, правна структура и сигурност на правата на собственост, достъп до стабилни парични средства, свобода на международната търговия и регулиране на кредитите, труда и бизнеса.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Të gjithë treguesit e tjerë (diferenca në prodhim, zhvillimi i depozitave monetare, kursi i shkëmbimit) shndërrohen në elementë të ndryshueshëm ndihmës; banka qëndrore i mban parasysh vetëm nëse ky informacion ndihmon në përmirësimin e parashikimit të saj për inflacionin.

Bulgarisch

Всички останали показатели (сривове в производството, ръст на паричната маса, валутен курс) стават вторични променливи величини; централната банка ги взема предвид само, ако тази информация спомага за подобряване на прогнозите за инфлацията.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Eine bessere Übersetzung mit
4,401,923,520 menschlichen Beiträgen

Benutzer bitten jetzt um Hilfe:Wir verwenden Cookies zur Verbesserung Ihrer Erfahrung. Wenn Sie den Besuch dieser Website fortsetzen, erklären Sie sich mit der Verwendung von Cookies einverstanden. Erfahren Sie mehr. OK