Google fragen

Sie suchten nach: shpërdorimit (Albanisch - Englisch)

Menschliche Beiträge

Von professionellen Übersetzern, Unternehmen, Websites und kostenlos verfügbaren Übersetzungsdatenbanken.

Übersetzung hinzufügen

Albanisch

Englisch

Info

Albanisch

Maqedonia paralajmëron kundër shpërdorimit të rregjimit pa viza

Englisch

Macedonia warns against visa-free regime abuse

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Hidhen poshtë me të shpejtë akuzat e shpërdorimit të ndihmës së huaj

Englisch

Charges of misuse of foreign assistance by Macedonia quickly rebuffed

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Ai përballet gjithashtu me akuza të krimit të organizuar dhe shpërdorimit.

Englisch

He already faces charges of organised crime and embezzlement.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Nastase ndeshet me akuza të shpërdorimit të detyrës, shantazhit dhe mitëmarrjes.

Englisch

Nastase faces charges of abuse of office, blackmail and bribe-taking.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Nisma greke në internet ndihmon në kufizimin e shpërdorimit ushqimor dhe ndaljen e urisë

Englisch

Greek online initiative helps limit food waste, stop hunger

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Ajo e liroi atë nga akuzat e shpërdorimit të postit dhe konsipracisë për të kryer krime e mitëmarrje.

Englisch

It acquitted him of abuse-of-office charges and conspiracy to commit crime and bribery.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Ky veprim është pjesë e luftës kundër shpërdorimit të parave dhe veprimeve të paligjshme, tha agjencia.

Englisch

The move is part of the fight against embezzlement and illegal transactions, the agency said.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Policia e arrestoi Millosheviç në 2 shtator kur autoritetet nisën hetimin e shpërdorimit të tij të dyshuar të postit.

Englisch

Police arrested Milosevic on September 2nd when authorities began investigating his alleged abuse of power.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Zharko ishte akuzuar për nxitjen e shpërdorimit të detyrimit zyrtar, por nuk u përmend asnjë rast i veçantë.

Englisch

Zharko was charged with inciting abuse of official duty but no specific case was cited.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Kryeministri i RS Milorad Dodik përballet me akuzat e përvetësimit dhe shpërdorimit të detyrës. [Getty Images]

Englisch

RS Prime Minister Milorad Dodik faces charges of embezzlement and abuse of power. [Getty Images]

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Urdhëri qe lëshuar pasi ajo nuk u paraqit në gjyq në prill 2004 për t'u përballur me akuzat e shpërdorimit të pushtetit.

Englisch

It had been issued after she failed to appear in court in April 2004 to face charges of abuse of power.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Moisiu u kërkoi atyre t' u kushtojnë vëmendje shpërdorimit të fondeve shtetërore dhe korrupsionit në kompanitë në pronësi të shtetit.

Englisch

Moisiu urged them to pay special attention to embezzlement of state funds and corruption in state-owned companies.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Të dy janë akuzuar me akuzën e shpërdorimit të detyrës dhe keqadministrimin që shpuri në humbje të mëdha të kompanisë së elektricitetit vitin e kaluar.

Englisch

The two are charged with abuse of office and mismanagement that resulted in huge losses for the electricity company last year.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Abdiç shpalli falimentimin në vitin 1987 më pas u gjykua dhe u dënua me disa vjet burgim, pasi u shpall fajtor për akuzat e mashtrimit dhe shpërdorimit.

Englisch

Abdic declared bankruptcy in 1987 and was subsequently tried and sentenced to several years in prison after being convicted on fraud and embezzlement charges.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Ashtu si në vendet e tjera Europiane, periudha e tranzicionit ka krijuar një mjedis të favorshëm për përhapjen e korrupsionit dhe shpërdorimit të pushtetit.

Englisch

As in other eastern European countries, the period of transition has created a favourable environment for the spread of corruption and abuse of power.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Qeveria e re në Maqedoni është duke marrë hapa të vendosur dhe konkretë për të luftuar korrupsionin dhe për të ndëshkuar ata që kanë përfituar nëpërmjet shpërdorimit të detyrës së tyre.

Englisch

The new government in Macedonia is taking resolute and concrete steps to combat corruption and punish those who have benefitted by abusing their office.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Ndryshimet do të synojnë sigurimin e mbikqyrjes më të mirë të shpenzimeve të zgjedhjeve, reduktimin e shpërdorimit nga partitë politike dhe zgjerimin e luftës kundër korrupsionit.

Englisch

The changes would be aimed at ensuring better monitoring of election spending, reducing possible misappropriation by political parties, and enhancing the fight against corruption.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Qeveria e re e Republika Serbska po lëviz për të rishqyrtuar procedurën e privatizimit për të gjitha kompanitë dhe bankat, për shkak të shpërdorimit të gjerë të dyshuar.

Englisch

The new Republika Srpska government is moving to review the privatisation procedure for all companies and banks, due to suspected widespread misconduct.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Teksa ishte në Nju Jork për sesionin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB muajin e kaluar, ministri i jashtëm Abdullah Gul tha se autoritetet qenë tronditur nga shtrirja e shpërdorimit në Imar.

Englisch

While in New York for the UN General Assembly session last month, Turkish Foreign Minister Abdullah Gul said authorities were shocked by the extent of the embezzlement at Imar.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Puvak po hetohet për dyshimin e shpërdorimit të fondeve të BE, ndërsa emri i Beuran është shpërfaqur në një skandal lidhur me plagjiaturën e një teksti universitar rumun nga burime perëndimore.

Englisch

Puwak is being investigated on suspicion of embezzling EU funds, while Beuran's name has surfaced in a scandal related to the plagiarising of a Romanian university textbook from Western sources.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Eine bessere Übersetzung mit
4,401,923,520 menschlichen Beiträgen

Benutzer bitten jetzt um Hilfe:Wir verwenden Cookies zur Verbesserung Ihrer Erfahrung. Wenn Sie den Besuch dieser Website fortsetzen, erklären Sie sich mit der Verwendung von Cookies einverstanden. Erfahren Sie mehr. OK