Google fragen

Sie suchten nach: kiinnikuromisprosessia (Finnisch - Estnisch)

Menschliche Beiträge

Von professionellen Übersetzern, Unternehmen, Websites und kostenlos verfügbaren Übersetzungsdatenbanken.

Übersetzung hinzufügen

Finnisch

Estnisch

Info

Finnisch

Komissaari huomautti kuitenkin, että nopea kiinnikuromisprosessi on jälleen käynnissä. Aluepolitiikka on edelleen tehokas työkalu sosioekonomisen lähentymisen tukemisessa.

Estnisch

Sellele vaatamata märkis volinik, et taaskäivitunud on kiire järelejõudmisprotsess, milles regionaalpoliitikal on jätkuvalt peaosa sotsiaalmajandusliku vastastikuse lähenemise edendamisel.

Letzte Aktualisierung: 2014-02-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Finnisch

Taloudellinen ”kiinnikuromisprosessi” ei nähtävästi väistämättä johda yhtä suureen energiantarpeen kasvamiseen; tästä on osoituksena Irlanti, jossa viime vuosinatapahtuneen taloudellisen kasvun ohella on myös saatu aikaan huomattavia parannuksia energiavaltaisuuden alalla.

Estnisch

Seos majanduse taastumise ja samaväärseenergiavajaduse suurenemise vahel ei tundu olevat vältimatu, kuigi näiteks Iirimaapuhul kaasnes viimaste aastate suure majanduskasvuga energiaintensiivsuseoluline tõus.

Letzte Aktualisierung: 2014-02-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Finnisch

Myös muita tekijöitä on tarkasteltu, kuten tuote-ja rahoitusmarkkinoiden yhdentymistä ja vaihtotaseen kehittymistä. Viron talous on pitkälle yhdentynyt EU:n talouteen. Erityisesti kauppa muiden jäsenvaltioiden kanssa ja niiden tekemät suorat ulkomaiset sijoitukset ovat huomattavia. Viron rahoitusmarkkinoiden yhdentyminen EU:hun on edennyt merkittävästi. Tähän on lähinnä syynä se, että rahoituksenvälittäjät ovat huomattavassa määrin ulkomaisessa omistuksessa ja että euro on laajassa käytössä luotto-ja sijoitusvaluuttana. Viron vaihtotaseen alijäämä on ollut yli 10 prosenttia suhteessa BKT:hen vuodesta 2002. Suuri vaihtotaseen alijäämä heijastaa nopeaa kiinnikuromisprosessia, jossa ulkomaiset säästöt mobilisoidaan ulkomaisen luotonoton välityksellä kotimaisten investointien lisäämiseksi ja tuottavuuden kasvattamiseksi. Ulkoinen rahoitusasema merkitsee kuitenkin huomattavia rahoitustarpeita keskipitkällä aikavälillä, ja rahavirtoja on käytettävä tuottavasti. Ulkoista vajausta on pääosin rahoitettu huomattavilla suorilla ulkomaisilla sijoituksilla ja pankkiryhmien sisäisellä luotonannolla.

Estnisch

Uuriti ka lisategureid, sh kauba-ja finantsturgude lõimumist ning maksebilansi arenguid. Eesti majandus on ELiga väga lõimunud. Peamiselt tänu sellele, et paljud finantsvahendajad on välisomanduses ja laenude ja investeeringute osas kasutatakse laiaulatuslikult eurot, on välismaised otseinvesteeringud ja kaubandussuhted teiste liikmesriikidega laiaulatuslikud ning oluliselt on edenenud riigi finantssektori lõimumine laiema ELi sektoriga. Eesti jooksevkonto puudujääk on alates 2002. aastast olnud üle 10% SKTst. Suur jooksevkonto puudujääk peegeldab peamiselt kiiret järelejõudmisprotsessi, kus välislaenude abil kasutatakse välismaiseid sääste sisemaiste investeeringute ja tootlikkuse suurendamiseks. Välispositsioon viitab aga olulisele rahastamisvajadusele keskpikas perspektiivis ja sissetulevaid vahendeid tuleb kasutada produktiivselt. Jooksevkonto puudujääki on katnud peamiselt suur välisinvesteeringute sissevool ja kontsernisisesed pangalaenud.

Letzte Aktualisierung: 2008-03-04
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Referenz: Anonym

Eine bessere Übersetzung mit
4,401,923,520 menschlichen Beiträgen

Benutzer bitten jetzt um Hilfe:Wir verwenden Cookies zur Verbesserung Ihrer Erfahrung. Wenn Sie den Besuch dieser Website fortsetzen, erklären Sie sich mit der Verwendung von Cookies einverstanden. Erfahren Sie mehr. OK