Ask Google

Results for repeating translation from English to Macedonian

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

English

Macedonian

Info

English

Play all songs before repeating playlist

Macedonian

Пушти ги сите песни пред повторување на плејлистата

Last Update: 2014-08-15
Usage Frequency: 1
Quality:

English

Repeating on the i-th day of week j

Macedonian

Се повторува на i- тиот ден од неделата j

Last Update: 2011-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

English

Repeating on the n-th day of the month

Macedonian

Се повторува на n- тиот ден од месецот

Last Update: 2011-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

English

But that didn't stop some Turkish media outlets from repeating them.

Macedonian

Но, тоа не ги спречи некои турски медиуми да ги повторуваат истите.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

English

But that did n't stop some Turkish media outlets from repeating them.

Macedonian

Но, тоа не ги спречи некои турски медиуми да ги повторуваат истите.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

English

Stop repeating the alarm after your first login on or after the specified end date

Macedonian

Престанува да го повторува алармот по Вашето прво најавување или по зададениот краен датум

Last Update: 2011-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

English

Kids carry it while repeating a traditional blessing for happiness, health and wealth.

Macedonian

Децата ја носат повторувајќи ги традиционалните благослови за среќа, здравје и благосостојба.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

English

I really hope Lebanese will get to a point where they learn from their mistakes and stop repeating them every once in a while.

Macedonian

Навистина се надевам дека жените ќе дојдат до степен кога ќе учат од сопствените грешки и барем одвреме-навреме ќе престанат да ги повторуваат.

Last Update: 2016-02-24
Usage Frequency: 1
Quality:

English

"By repeating the trial and bringing witnesses, the tribunal has shown it is doing all it can to establish the truth.

Macedonian

„Со повторувањето на судењето и изнесувањето сведоци, трибуналот покажа дека прави сé што може да ја утврди вистината.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Warning: Contains invisible HTML formatting

English

Kostelic, perhaps worried about repeating her 2004 fall, skied more cautiously and slowly than usual and finished in 7th place.

Macedonian

Костелиќ, можеби загрижена да не се повтори нејзиниот пад од 2004 година, скијаше повнимателно и побавно од вообичаеното и заврши седма.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

English

But this response will not discourage the young women, who saw no other choice open to them, from repeating the act again."

Macedonian

Но ова нема да ги обесхрабри младите жени, коишто немале друг избор, повторно да го направат тоа.

Last Update: 2016-02-24
Usage Frequency: 1
Quality:

Warning: Contains invisible HTML formatting

English

Such results, the council said, must be taken into account to avoid repeating costly mistakes in the forthcoming public sector restructuring.

Macedonian

Ваквите резултати, соопшти советот, мора да бидат земени предвид за да се избегне повторувањето на скапите грешки во претстојното реструктуирање на јавниот сектор.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

English

The EU progress report for 2011 stated diplomatically by basically repeating the 2010 report (indicating stagnation or reversal instead of real progress):

Macedonian

Извештајот на ЕУ за напредокот на Македонија за 2011 година (пдф, на англиски) дипломатски укажува дека има стагнација наместо вистински напредок преку повторување на оценките од Извештајот за 2010 година (пдф, на англиски, достапен е и превод на македонски направен од Секретаријатот за европски прашања при Владата на РМ):

Last Update: 2016-02-24
Usage Frequency: 1
Quality:

English

Serbian authorities, meanwhile, have been repeating over the past months that all they can agree to is "substantial autonomy".

Macedonian

Српските власти, пак, во изминатите месеци повторуваат дека може да се согласат само на „суштинска автономија“.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Warning: Contains invisible HTML formatting

English

The situation since late 2008, when the global economic crisis struck the world, is now repeating itself," Zdravkovic said.

Macedonian

Ситуацијата од крајот на 2008 година, кога светската економска криза го погоди светот, сега се повторува“, рече Здравковиќ.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Warning: Contains invisible HTML formatting

English

Though he noted a scheduling conflict, Denktas added there was no point in repeating the same offers and counter-offers again.

Macedonian

Иако тој истакна дека конфликтот е вклучен во неговиот дневен ред, Денкташ додаде дека е бесцелно да се повторуваат истите понуди и контра- понуди.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

English

That is why in Cobblestone, the Macedonian judicial organs must be prepared and act with utmost professionalism to avoid repeating earlier mistakes," Dzikov said.

Macedonian

Затоа во „Калдрма“, македонските судски органи мора да се подготвени и да дејствуваат со најголем професионализам за да се избегне повторување на претходните грешки“, рече Џиков.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Warning: Contains invisible HTML formatting

English

Repeating a position expressed by Minister for EU Affairs Meglena Kuneva last week, Velchev said that his ministry would publish on its Web site full information about activities or plans related to the accession process.

Macedonian

Повторувајќи го ставот изразен од страна на министерот за ЕУ, Меглена Кунева, минатата недела, Велчев рече дека неговото министерство на својата веб- страница ќе објави целосни информации во врска со активностите или плановите поврзани со процесот на пристап.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

English

That's what the Kosovo Albanian guy, whose children almost froze to death on the bank of the Tisza River, was repeating, when he was trying to escape to the EU one night.

Macedonian

Тоа е она што косовскиот Албанец, чии деца за малку ќе се смрзнеле во Реката Тиса, постојано повторувал една ноќ во обид да избега во ЕУ.

Last Update: 2016-02-24
Usage Frequency: 1
Quality:

English

More than 52% of the voters in five municipalities in Kosovo cast their votes Sunday (January 9th), repeating the December 12th general elections due to irregularities.

Macedonian

Повеќе од 52 отсто од гласачите во петте општини во Косово гласаа во неделата (9-ти јануари), на повторените општи избори на 12-ти декември, поради нерегуларности.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Get a better translation with
4,401,923,520 human contributions

Users are now asking for help:We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK