Ask Google

Results for kalsiumfluoridia translation from Finnish to Estonian

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Finnish

Estonian

Info

Finnish

Sisältää kalsiumfluoridia

Estonian

Sisaldab kaltsiumfluoriidi

Last Update: 2014-11-11
Usage Frequency: 1
Quality:

Finnish

C20 epäorgaaniset fluoriyhdisteet,lukuun ottamatta kalsiumfluoridia,

Estonian

C20 anorgaanilised fluoriühendid, v.a kaltsiumfluoriid;

Last Update: 2014-10-18
Usage Frequency: 1
Quality:

Finnish

Kalsiumfluoridi (CaF2);

Estonian

kaltsiumfluoriid (CaF2);

Last Update: 2014-11-15
Usage Frequency: 1
Quality:

Finnish

Kalsiumfluoridi

Estonian

Kaltsiumfluoriid

Last Update: 2014-11-11
Usage Frequency: 1
Quality:

Finnish

(10) Tarkasteltavana oleva tuote on sekä happolaatua että keraamista laatua oleva fluorisälpä suodatinkakkuna tai jauheena, jäljempänä%quot%fluorisälpä%quot%, joka kuuluu CN-koodiin ex 2529 21 00 (Taric-koodi 2529 21 00 10), kun siinä on enintään 97 painoprosenttia kalsiumfluoridia (CaF2), ja CN-koodiin ex 2529 22 00 (Taric-koodi 2529 22 00 10), kun siinä on enemmän kuin 97 painoprosenttia kalsiumfluoridia (CaF2). Fluorisälvän tuottamiseksi malmi on louhittava, murskattava ja hierrettävä. Tuloksena on fluorisälpä, jonka kalsiumfluoridipitoisuus vaihtelee. Suodatuskakkuna oleva fluorisälpä ja jauheena oleva fluorisälpä eroavat toisistaan ainoastaan kosteuspitoisuudeltaan, mutta käyttötarkoitusten osalta ne voivat korvata toisensa täysin. Fluorisälpää käytetään pääasiassa syötteenä fluorivetyhapon valmistuksessa. Tuotetta käytetään laajalti tuotettaessa fluorihiilivetyjä, joita käytetään happamina lähtöaineina aerosoleissa, jäähdytysaineissa ja vaahtomuovissa; tuotetta käytetään myös alumiinialalla käytettävän alumiinifluoridin sekä liuottimien kaltaisten fluorikemikaalien tuotannossa. Koska kaikilla fluorisälpälajeilla on samanlaiset tai samankaltaiset fyysiset ja kemialliset ominaisuudet sekä samanlaiset käyttötarkoitukset, samoin kuin parhaillaan tarkasteltavina oleviin toimenpiteisiin johtaneessa tutkimuksessa, niitä pidetään nytkin yhtenä tuotteena.

Estonian

(10) Vaatlusalune toode on happeline või keraamiline fluoriit filtrikoogina või pulbrina, mis sisaldab kuni 97% kaltsiumfluoriidi (CaF2) ja kuulub CN-koodi ex25292100 (TARICi kood 2529210010) alla või üle 97% kaltsiumfluoriidi (CaF2) ja kuulub CN-koodi ex25292200 (TARICi kood 2529220010) alla (edaspidi "fluoriit"). Fluoriidi tootmiseks maak kaevandatakse, purustatakse ja floteeritakse. Sel viisil saadakse mitmesuguse kaltsiumfluoriidisisaldusega fluoriiti. Filtrikoogina saadud fluoriit ja pulbrina saadud fluoriit erinevad ainult niiskusesisalduse poolest ning on kasutusvaldkondades vastastikku vahetatavad. Fluoriiti kasutatakse põhiliselt lähteainena vesinikfluoriidhappe tootmisel. Kõnealust toodet kasutatakse laialdaselt, kui toodetakse fluorosüsivesinikke, mis on põhilised happelised lähteained aerosoolide, külmutusagensite ja plastvahu tootmisel; toodet kasutatakse ka alumiiniumisektoris kasutatava alumiiniumfluoriidi tootmisel ja fluorikemikaalide, näiteks lahustite tootmisel. Et kõigil fluoriidiliikidel on ühesugused või sarnased füüsikalised ja keemilised omadused ning ühesugused kasutusvaldkonnad, nagu ka uurimises, mille tulemusel kehtestati praegu läbivaadatavad meetmed, käsitletakse neid ühe tootena.

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous
Warning: Contains invisible HTML formatting

Get a better translation with
4,401,923,520 human contributions

Users are now asking for help:



We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK