Ask Google

Results for mielenterveyspalveluita translation from Finnish to Lithuanian

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Finnish

Lithuanian

Info

Finnish

Mielenterveyspalveluiden alalla Kroatian on kehitettävä avohoitopalveluita vaihtoehtona laitoshoidolle ja varmistettava, että mielenterveyspalveluihin osoitetaan riittävästi varoja.

Lithuanian

Psichikos sveikatos srityje sukurti bendruomenines tarnybas, kurios būtų alternatyva hospitalizavimui, ir užtikrinti, kad būtų skiriama pakankamai finansinių išteklių psichikos sveikatos priežiūrai.

Last Update: 2014-11-13
Usage Frequency: 1

Finnish

Turkin on kehitettävä mielenterveyspalvelujen alalla avohoitopalveluja vaihtoehdoksi laitoshoidolle ja huolehdittava riittävien varojen osoittamisesta mielenterveyshuollolle.

Lithuanian

Psichikos sveikatos srityje sukurti bendruomenines tarnybas, kurios būtų alternatyva hospitalizavimui, ir užtikrinti, kad būtų skiriama pakankamai finansinių išteklių psichikos sveikatos priežiūrai.

Last Update: 2014-11-13
Usage Frequency: 1

Finnish

Sen on kehitettävä mielenterveyspalvelujen alalla avohoitopalveluja vaihtoehdoksi laitoshoidolle ja huolehdittava riittävien varojen osoittamisesta mielenterveyshuollolle.

Lithuanian

Psichikos sveikatos srityje plėtoti bendruomenines tarnybas, kurios būtų alternatyva hospitalizavimui, ir užtikrinti, kad psichikos sveikatos priežiūrai būtų skiriama pakankamai lėšų.

Last Update: 2014-11-13
Usage Frequency: 1

Finnish

Kosovon on kehitettävä avoterveydenhuollon ja hoitoa tarvitsevien avun kehittämistä, myös mielenterveyspalvelujen alalla.

Lithuanian

Plėtoti bendruomenines paslaugas ir pagalbą išlaikomiems asmenims, taip pat psichikos sveikatos srityje.

Last Update: 2014-11-13
Usage Frequency: 1

Finnish

Serbian on jatkettava laitoshoidon purkamista, avoterveydenhuollon ja hoitoa tarvitsevien avun kehittämistä, myös mielenterveyspalvelujen alalla.

Lithuanian

Toliau mažinti priežiūros įstaigose laikomų žmonių skaičių, tęsti bendruomeninių tarnybų kūrimą ir pagalbą išlaikomiems asmenims, taip pat psichikos sveikatos srityje.

Last Update: 2014-11-13
Usage Frequency: 1

Finnish

Jäsenvaltioiden on varmistettava, että kaikenlaisten väärinkäytösten, laiminlyöntien, hyväksikäytön, kidutuksen tai julman, epäinhimillisen ja halventavan kohtelun uhriksi joutuneille ja aseellisista selkkauksista kärsineille alaikäisille annetaan kuntoutusta ja että soveltuvia mielenterveyspalveluita kehitetään ja pätevää neuvontaa annetaan tarvittaessa.

Lithuanian

Valstybės narės suteikia galimybę naudotis reabilitacijos paslaugomis tiems nepilnamečiams, kurie yra patyrę bet kokią prievartą, buvo be priežiūros, išnaudojami, kankinami, su kuriais buvo žiauriai, nežmoniškai ir žeminančiai elgiamasi arba kurie yra nukentėję karinių konfliktų metu, bei užtikrina, kad būtų teikiama reikiama psichinės sveikatos priežiūra ir prireikus suteikta kvalifikuota psichologinė pagalba.

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1

Finnish

Luodaan yhteisön laajuinen traumaperäisen stressin hoitoa käsittelevä osaamisverkosto luonnon- ja muiden katastrofien uhreja varten ja rakennetaan valmiuksia ja organisoidaan ja vahvistetaan alueellisten ja paikallisten viranomaisten mielenterveyspalveluita tällaisia tilanteita varten.

Lithuanian

visos Bendrijos žinių tinklo kūrimas, susijęs su stichinių ir kitokių nelaimių aukų gydymu nuo potrauminio streso, kuriuo būtų siekiama didinti sugebėjimus, organizuoti bei stiprinti vietos ir regioninių psichikos sveikatos priežiūros įstaigų tokiais atvejais teikiamas paslaugas.

Last Update: 2014-11-06
Usage Frequency: 1

Finnish

He päättivät keskittyä raporteissaan esimerkiksi asiakkaiden näkemyksiin mielenterveyspalveluista, yhteisön näkemyksiin perusterveydenhuollosta ja toisen sukupolven maahanmuuttajien uratoiveisiin.

Lithuanian

Projektas padėjo užmegzti ryšius su vietine valdžia ir profesine sąjunga. Pagal jį taip pat buvo rengiamos paramos slaugomiems žmonėms ir jų šeimoms iniciatyvos, kuriomis siekta padėti jų slaugytojoms dalyvauti visuomenėje ir įteisinti jų padėtį.

Last Update: 2014-02-06
Usage Frequency: 1

Finnish

Kunnan järjestämiin palveluihin kuuluvat terveysneuvonta ja -tarkastukset, sairaanhoito, kuntoutuspalvelut (jos ne eivät kuulu toisen järjestelmän piiriin), mielenterveyspalvelut, sairaankuljetus, hammashoito, neuvolapalvelut, kouluterveydenhuolto, opiskelijaterveydenhuolto ja työterveyshuolto sekä joukko- ja seulontatutkimukset.

Lithuanian

Savivaldybės organizuojamos paslaugos – tai švietimas ir sanitariniai patikrinimai, sveikatos priežiūra, reabilitacijos paslaugos (nepriklausančios kitai sistemai), psichinės sveikatos paslaugos, pacientų pervežimas, dantų priežiūros paslaugos, orientavimo paslaugos, mokyklinė, universitetinė ir darbo medicina, taip pat sisteminga medicininė apžiūra ir stebėjimas.

Last Update: 2014-02-06
Usage Frequency: 1

Finnish

Mielenterveyspalveluissa törmätään laittomista huumeista useimmiten kannabiksen käyttöön.

Lithuanian

Alkoholio bei kitų narkotikų vartojimas kartu vyresnio amžiaus žmonėms gali sukelti problemų, netgi išgėrus nedaug ir saikingai.

Last Update: 2014-02-06
Usage Frequency: 1

Finnish

-Kysyntä on lisääntynyt räjähdysmäisesti ja siitä on tullut joukkoilmiö, kun on siirrytty psykiatriasta mielenterveyspalveluihin.

Lithuanian

-poreikio protrūkiu, tampančiu masiniu reiškiniu, kai psichiatriją keičia psichikos sveikata,

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 3

Reference: Anonymous

Finnish

2. Jäsenvaltioiden on varmistettava, että kaikenlaisten väärinkäytösten, laiminlyöntien, hyväksikäytön, kidutuksen tai julman, epäinhimillisen ja halventavan kohtelun uhriksi joutuneille ja aseellisista selkkauksista kärsineille alaikäisille annetaan kuntoutusta ja että soveltuvia mielenterveyspalveluita kehitetään ja pätevää neuvontaa annetaan tarvittaessa.

Lithuanian

2. Valstybės narės suteikia galimybę naudotis reabilitacijos paslaugomis tiems nepilnamečiams, kurie yra patyrę bet kokią prievartą, buvo be priežiūros, išnaudojami, kankinami, su kuriais buvo žiauriai, nežmoniškai ir žeminančiai elgiamasi, arba kurie yra nukentėję karinių konfliktų metu, bei pasirūpina, kad būtų garantuota reikiama psichinės sveikatos priežiūra ir prireikus suteikta kvalifikuota psichologinė pagalba.

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 3

Reference: Anonymous

Finnish

2.4 Mielenterveys ei kuitenkaan usein kuulu terveydenhuollon painopisteisiin. Osittain tämä johtuu siitä, että monilla mailla ei ole mahdollisuuksia perustaa kattavia ja tehokkaita mielenterveyspalveluita.

Lithuanian

2.4 Tačiau psichikos sveikata dažnai nėra sveikatos apsaugos prioritetas. Viena iš priežasčių yra ta, kad ne visose šalyse pakanka išteklių sukurti plataus spektro ir veiksmingas psichikos sveikatos priežiūros tarnybas.

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 3

Reference: Anonymous

Finnish

26. onnittelee Romaniaa siitä, että se on hyväksynyt merkittävän määrän sosiaaliturvalainsäädäntöä, lisännyt julkisia menoja tällä alalla ja hyväksynyt vuosiksi 2003—2004 sosiaaliohjelman, jonka tavoitteena on edistää yhteisvastuullisuutta; korostaa samalla, että Romanian on toteutettava tähänastisia päättäväisempiä toimenpiteitä, jotta maahan voidaan perustaa uusia yrityksiä, jotka luovat perustan tulevalle hyvinvoinnille; kannustaa Romaniaa jatkamaan sosiaaliturvajärjestelmän uudistamista siten, että erityistä huomiota kiinnitetään terveyspalvelujen parantamiseen, mukaan luettuna mielenterveyspalvelujen kattava uudistaminen, sekä vammaisten sosiaalisen inkluusion varmistamiseen;

Lithuanian

26. sveikina Rumuniją priėmus daug socialinės apsaugos įstatymų, padidinus šiai sričiai skiriamas valstybės lėšas ir priėmus socialinę programą 2003-2004 metams, kurios tikslas -skatinanti solidarumą; taip pat pabrėžia, kad Rumunija turi imtis griežtesnių priemonių negu ligi šiol ir sukurti galimybių atidaryti šalyje naujų įmonių, kurios sudarytų ateities gerovės pagrindą; ir skatina Rumuniją toliau tęsti socialinės apsaugos sistemos reformą, ypač tobulinti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, įskaitant plačią psichinės sveikatos priežiūros sistemos reformą, bei užtikrinti socialinę neįgaliųjų integraciją;

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 3

Reference: Anonymous

Finnish

4.1.8 Silloin kun deinstitutionalisointia on toteutettu ennen kaikkea sairaalahoitoa vähentämällä on kuitenkin jatkuvasti törmätty kompastuskiviin: yhteiskunnalla ja psykiatreilla on ollut taipumus sulkea suuri määrä mielisairaita vankiloihin tai säilyttää heitä siellä; epävarmassa elämäntilanteessa olevat tai syrjäytyneet potilaat ovat hoidon keskeydyttyä tai päätyttyä joutuneet heitteille ilman asuntoa ja sosiaalietuuksia, ja heistä on tullut pysyvästi kodittomia; on esiintynyt "pyöröovisyndroomaa" (revolving door syndrome), eli osa potilaista on joutunut loputtomaan noidankehään, kun sairaalahoitoon tulleet potilaat on säännöllisesti poistettu sairaalasta, mutta he ovat joutuneet sinne aina uudestaan. Ajan kuluessa ja budjettileikkausten myötä edellä mainitut ilmiöt yhdessä erittäin suureksi kasvaneen kysynnän kanssa ovat saattaneet ensiapu-ja sairaalapalvelut kyllästymispisteeseen sillä seurauksella, että on jouduttu perustamaan uusia kokoaikaisia sairaalapaikkoja, mikä olisi todennäköisesti voitu välttää. Toisinaan painetta ovat lisänneet myös vakavat välikohtaukset (mielisairaiden tekemät tai heihin kohdistuneet väkivallanteot). Yleinen mielipide on silloin saattanut vaikuttaa päätöksentekijöiden toimintaan siten, että turvatoimia on tiukennettu tai on laadittu mielenterveyspalveluita koskevia suunnitelmia.

Lithuanian

4.1.8 Kai vykdant deinstitucionalizavimą imtas propaguoti gydymas ne ligoninėje, susidurta su daugeliu kliūčių: problemą imama spręsti pasitelkus teisėsaugą — visuomenėje ir psichiatrijoje atsirado tendencija daugelį psichikos ligomis sergančių žmonių perkelti į kalėjimą arba juos ten laikyti; valkatauja asocialūs arba pažeidžiami pacientai, kurių medicininė priežiūra laikoma baigta arba yra nutrūkusi, o jie, neturėdami būsto ir negaudami socialinių išmokų, tampa benamiais; susiformavo taip vadinamas%quot%užburto rato sindromas%quot%, kai dalis pacientų nuolat atsigula į ligoninę, iš jos išeina ir vėl į ją sugrįžta, taip sukdamiesi užburtame rate. Laikui bėgant buvo mažinamas finansavimas. Palaipsniui visų šių reiškinių ir masinės paklausos samplaika tapo nepakeliama našta skubią pagalbą teikiančioms tarnyboms ir ligoninėms, todėl galiausiai ligoninėse buvo padidintas stacionaro lovų skaičius. Be šių lovų tikriausiai buvo galima apsieiti, bet prie jų padaugėjimo tam tikrais atvejais prisidėjo ir po rimtų incidentų, susijusių su agresyviais arba nukentėjusiais psichikos ligoniais, kilęs spaudimas. Tokiais atvejais politikų sprendimus nulėmė viešoji nuomonė, priversdama juos pasirinkti saugumą arba, priešingai, propaguoti psichikos sveikatą.

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 3

Reference: Anonymous
Warning: Contains invisible HTML formatting

Finnish

Asiassa on tapahtunut jonkin verran edistystä. Toimintasuunnitelma mielenterveyshuollon uudistusstrategian täytäntöönpanemiseksi vuosina 2006–2009 hyväksyttiin toukokuussa 2006. Mielenterveyspalvelujen kansallinen keskus perustettiin elokuussa 2006 koordinoimaan mielenterveyshuollon uudistusta. Lisää sosiaalityöntekijöitä on palkattu valvomaan ihmisoikeuksien kunnioittamista psykiatrisissa hoitolaitoksissa. Sosiaalityöntekijöiden palkkaaminen olisi saatettava kiireesti päätökseen. Vammaisten hoidon järjestäminen laitosten ulkopuolella on jatkunut. Vammaisten asioita hoitava virasto jakoi äskettäin kansalaisjärjestöille varoja vammaispalvelujen järjestämiseksi. Parhaillaan valmisteilla on 18 sosiaalipalveluihin liittyvää hanketta, jotka koskevat esimerkiksi koulutusta ja työelämään sopeuttamista, väliaikaista hoitoa tarjoavia laitoksia ja tukiasuntoja.

Lithuanian

Padaryta nedidelė pažanga. 2006 m. gegužės mėn. buvo priimtas 2006–2009 m. psichikos sveikatos reformos strategijos įgyvendinimo veiksmų planas. 2006 m. rugpjūčio mėn. psichikos sveikatos reformai koordinuoti buvo įsteigtas Nacionalinis psichikos sveikatos centras. Turėtų būti tęsiamas ir skubiai užbaigtas socialinių darbuotojų, stebinčių žmogaus teisių laikymąsi psichiatrijos įstaigose, įdarbinimas. Rūpinimosi neįgaliaisiais srityje buvo toliau stengtasi mažinti priežiūros įstaigose gyvenančių asmenų skaičių. Neseniai Nacionalinė neįgaliųjų įstaiga skyrė lėšų NVO, kad jos pradėtų teikti paslaugas neįgaliesiems. Rengiamasi įkurti 18 socialinių tarnybų, pavyzdžiui, mokymo, profesinės integracijos, globos centrus ir prieglaudas.

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 3

Reference: Anonymous

Finnish

Hallitus hyväksyi lokakuussa 2005 vammaisten sosiaalista suojelua ja yhteiskunnallista sopeuttamista ja osallisuutta koskevan kansallisen strategian vuosiksi 2006–2013. Mielenterveyshuollon uudistusstrategian täytäntöönpanoa varten on laadittu toimintasuunnitelma. Mielenterveyshuoltolain täytäntöönpanoasetukset annettiin huhtikuussa 2006. Terveysministeriöön on perustettu strateginen erikoisyksikkö, mielenterveyspalvelujen kansallinen keskus. Tammikuussa 2006 perustettiin mielenterveyshuollon koordinointia käsittelevä monialakomitea, johon kuuluu kansallisia viranomaisia ja kansalaisyhteiskunnan edustajia.

Lithuanian

2005 m. spalio mėn. vyriausybė priėmė nacionalinę neįgaliųjų asmenų socialinės apsaugos ir integracijos strategiją 2006–2013 m. laikotarpiui. Buvo sudarytas psichikos sveikatos reformos strategijos įgyvendinimo veiksmų planas. 2006 m. balandžio mėn. priimti teisės aktai dėl psichikos sveikatos įstatymo įgyvendinimo. Įsteigtas Nacionalinis psichikos sveikatos centras, kuris yra Sveikatos ministerijos specializuotas strateginis skyrius. 2006 m. sausio mėn. įkurtas Su psichikos sveikata susijusios veiklos koordinavimo sektorių komitetas, kurio nariai yra nacionalinių valdžios institucijų ir pilietinės visuomenės atstovai.

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 3

Reference: Anonymous

Get a better translation with human contributions

Help rating similar searches:

Users are now asking for help:

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK