Ask Google

Results for administrativnom translation from Serbian to Macedonian

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Serbian

Macedonian

Info

Serbian

Na višem administrativnom nivou raskorak je još veći.

Macedonian

На повисоко административно ниво разликата е уште поголема.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Stranka kaže da će se žaliti na odluku Visokom administrativnom sudu.

Macedonian

Партијата вели дека ќе поднесе жалба на одлуката до Високиот административен суд.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Moskva je međutim priznala da je postignut određeni napredak na socijalnom i administrativnom polju.

Macedonian

Москва, сепак, потврди дека е постигнат одреден напредок во социјалната и административната сфера.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

U administrativnom lancu komande entitetska ministarstva su odgovorna za regrutovanje i obuku vojnog osoblja, uključujući ceremonije polaganja zakletve.

Macedonian

Во административниот команден синџир, министерствата на ентиетот се надлежни за регрутирањето и обуката на воен персонал, вклучувајќи ги и церемониите на полагање свечена заклетва.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 2
Quality:

Serbian

On je dodao da su zahtevi 11 organizacija odbačeni zbog neispravne dokumentacije; sedam se žalilo Vrhovnom administrativnom sudu.

Macedonian

Тој додаде дека пријавите на 11 организации се одбиени поради неисправни документи.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Našla se na udaru žestoke kritike iz Beograda kada je odlučila da postane posmatrač u Privremenom administrativnom savetu Kosova ispred Srpskog nacionalnog veća.

Macedonian

Таа беше остро критикувана од страна на Белград кога одлучи да стане набљудувач во Привремениот Административен Совет на Косово, во името на српскиот Национален Совет.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Dokument na 150 strana koji je Prodi doneo iz Brisela uključuje i pitanja u vezi sa političkom, ekonomskom i administrativnom situacijom u zemlji.

Macedonian

Документот од 150 страници кој Проди го донесе со себе од Брисел, вклучува прашаоа поврзани со политичката, економската и административната ситуација во земјата.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Kada do toga dođe, njihove porodice kontaktiraju konsultantske agencije koje Administrativnom savetu ulažu zvaničnu žalbu, omogućavajući imigrantu da bude pušten na slobodu.

Macedonian

Кога ќе се случи тоа, нивните семејства контактираат со консултантски агенции, кои поднесуваат официјален приговор до Административниот суд, со кој им се дозволува на имигрантите да бидат ослободени.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Viva Ventures je uložila žalbu bugarskom Vrhovnom administrativnom sudu tražeći da donese odluku o tome da li je njen ugovor za preuzimanje kompanije za telekomunikacije BTC odobren prećutnim sporazumom.

Macedonian

Вива венчурс поднесе бараое до бугарскиот Врховен административен суд, за судска постапка во врска со тоа дали нејзиниот договор за преземаое на државното претпријатие за телекомуникации БТЦ е обезбеден со премолчен договор.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Kada do toga dođe, njihove porodice kontaktiraju konsultantske agencije koje Administrativnom savetu ulazu zvaničnu zalbu, omogućavajući imigrantu da bude pusten na slobodu.

Macedonian

Кога ќе се случи тоа, нивните семејства контактираат со консултантски агенции, кои поднесуваат официјален приговор до Административниот суд, со кој им се дозволува на имигрантите да бидат ослободени.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Viva Ventures je ulozila zalbu bugarskom Vrhovnom administrativnom sudu trazeći da donese odluku o tome da li je njen ugovor za preuzimanje kompanije za telekomunikacije BTC odobren prećutnim sporazumom.

Macedonian

Вива венчурс поднесе бараoе до бугарскиот Врховен административен суд, за судска постапка во врска со тоа дали нејзиниот договор за преземаoе на државното претпријатие за телекомуникации БТЦе обезбеден со премолчен договор.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Oni su takođe upozorili da će se, ako parlament usvoji nacrt, unija obratiti najvišem administrativnom sudu zemlje, Državnom savetu.

Macedonian

Тие, исто така, предупредија дека ако парламентот ги усвои нацрт- законите, синдикатот ќе се обрати до највисокиот административен суд во земјата, Советот на државата.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Očekuje se da će u konačnoj rezoluciji Saveta o Kosovu biti nagovešten kraj UNMIK-a, kao i njegova zamena policijskom i administrativnom misijom EU.

Macedonian

Решението на Советот за конечниот статус на Косово се очекува да значи и крај за УНМИК и негова замена со полициска и административна мисија на ЕУ.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Posle incidenta policija je blokirala oblast, koja se nalazi u živom administrativnom centru prestonice, dok su agenti odreda za eksplozivne naprave pretraživali telo.

Macedonian

По инцидентот полицијата ја опколи областа, која се наоѓа во фрекфентен административен центар на главниот град, додека агентите на бомбашката единица го проверуваа телото.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Posle incidenta policija je blokirala oblast, koja se nalazi u živom administrativnom centru prestonice, dok su agenti odreda za eksplozivne naprave pretraživali telo.

Macedonian

Споре CNN Турк, тој се смета за член на илегалната група Голем источно- исламистички фронт на напаѓачи.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Veliki broj vojnika KFOR- a i pripadnika kosovske policije bio je raspoređen za tu kratku svečanost na administrativnom prelazu Merdare između centralne Srbije i Kosova.

Macedonian

Голем број војници на КФОРи косовски полицајци беа распоредени за време на кусата церемонија на административниот контролен пункт Мердаре, помеѓу централна Србија и Косово.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Policija je pojačala bezbednosne mere nakon što je jedan istaknuti sudija ubijen, a četvorica ranjeni 17. maja u pucnjavi u najvišem administrativnom sudu Turske.

Macedonian

Полицијата ги зајакна безбедносните мерки откако еден висок судија беше убиен, а четворица други беа ранети во пукањето на 17- ти мај во највисокиот турски административен суд.

Last Update: 2012-04-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Zakonom se takođe predviđa autonomija univerziteta u naučnom, administrativnom i finansijskom pogledu, kao i da novi koordinacioni odbor za visoko obrazovanje bude odgovoran za disciplinske kazne na univerzitetima.

Macedonian

Нацрт-законот, исто така, предвидува универзитетите да бидат автономни во научен, административен и финансиски поглед, како и дека новиот координативен одбор за високото образование ќе биде одговорен за дисциплинските казни во универзитетите.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

Rezolucija od 7. oktobra poziva na hitnu i objektivnu istragu o incidentu na administrativnom prelazu Jarinje između Kosova i Srbije krajem septembra, kada je šest osoba ranjeno iz vatrenog oružja.

Macedonian

Резолуцијата, усвоена на 7-ми октомври, повикува на итна и објективна истрага за инцидентот на косовскиот административен контролен пункт со Србија, Јариње, на крајот на септември, кога беа убиени шест лица.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Serbian

„Kosovo bi trebalo da se uhvati u koštac sa izazovima u sektoru kontrole granice, međudržavnim organizovanim kriminalom, repatrijacijom i dostizanjem tehničkih i tehnoloških standarda u administrativnom sistemu.

Macedonian

„Косово треба да ги реши предизвиците во секторот на граничната контрола, меѓудржавниот организиран криминал, репатријацијата и остварувањето на техничките и технолошките стандарди во административниот систем.

Last Update: 2016-01-20
Usage Frequency: 1
Quality:

Get a better translation with
4,401,923,520 human contributions

Users are now asking for help:We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK