Demander à Google

Vous avez cherché: awak agama islam (Malais - Anglais)

Contributions humaines

Réalisées par des traducteurs professionnels, des entreprises, des pages web ou traductions disponibles gratuitement.

Ajouter une traduction

Malais

Anglais

Infos

Malais

Agama Islam

Anglais

Muslimsm

Dernière mise à jour : 2014-12-27
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

majlis agama islam kebangsaan

Anglais

federal religious Islam council

Dernière mise à jour : 2020-04-11
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

jabatan agama islam negeri

Anglais

Islamic religious department

Dernière mise à jour : 2016-01-28
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

jabatan agama islam negeri johor

Anglais

religious office

Dernière mise à jour : 2020-01-06
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

Agama islam memberi didikan yang baik

Anglais

seeking peace in life

Dernière mise à jour : 2019-12-26
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

contoh slogan tentang agama islam

Anglais

example slogan of Islam

Dernière mise à jour : 2015-08-03
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

Penubuhan Majlis Agama Islam Negeri Sembilan

Anglais

switch to english

Dernière mise à jour : 2015-07-30
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

Awak kata pada saya hari itu hendak masuk agama islam. Awak ada berjumpa tak dengan seseorang yang boleh membantu awak di sana untuk masuk agama islam? Seseorang yang boleh membantu awak.

Anglais

You told me that day to enter Islam. Do you meet with someone who can help you there to enter Islam? Someone who can help you.

Dernière mise à jour : 2018-08-08
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

Ia menyentuh bidang kuasa badan eksekutif, legislatif dan kehakiman, kedudukan agama Islam, kewarganegaraan, bahasa kebangsaan, kedudukan istimewa orang Melayu

Anglais

真感人的管辖权的行政、 立法和司法,立场伊斯兰宗教,国籍,民族语言,马来人的特殊地位

Dernière mise à jour : 2017-08-06
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

Babe, hanya mahu anda menjadi cemas membungkus jika satu hari, entah bagaimana atau sesuatu berlaku dan anda ingin melakukan 'idea' bahawa kami telah Terangkan tadi. Sila pastikan anda beri amaran kepada saya kerana pertama kita harus ding sehingga tentang protokol atau prosedure yang akan bertanya dari jabatan agama islam... Jangan embarrased diri sendiri infornt mereka dengan kurang pengetahuan.

Anglais

babe, just want you to be alarmed incase if one day, somehow or something happend and you want to do 'the idea' that we had been disscuss just now.. please be sure you alert me first becouse we gotta ding up about protokol or prosedure that will be ask from jabatan agama islam... dont embarrased yourself infornt them with less of knowledge.

Dernière mise à jour : 2017-04-14
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

Kelebang restu- Sorotan dari kisah tiga beradik berpenyakit kronik yang tersiar di akhbar Ipoh Echo keluaran IE2003 telah menarik perhatian pembaca untuk tampil menghulurkan bantuan. Ketua Pusat Khidmat dan Aduan BN Perak, Mohd Rawi Abdullah tampil menghulurkan bantuan bagi mengurangkan bebanan yang ditanggung oleh keluarga Suhardy Che Omar,40 dan isteri Zalifah Mustafa, 37, di Taman Klebang Restu. “Kami di Pusat Khimat dan Aduan BN Perak sentiasa prihatin akan permasalahan yang dihadapi oleh segelintir masyarakat hari ini. “Kunjugan kami bukan sahaja memberikan sumbangan malah akan mengambil tindakan seterusnya bagi membantu tiga orang anak Suhardy yang berpenyakit kronik. “Walaupun keluarga ini telah menerima bantuan bulanan dari Majlis Agama Islam Perak (MAIP) sebanyak RM350 sebulan bagi menampung kos perubatan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) sebanyak RM450 sebulan namun kami akan cuba membantu dengan apa yang termampu selaras dengan matlamat kami”, katanya selepas menyerahkan bantuan berupa barangan makanan dan keperluan dapur. Suhardy Che Omar,40, melahirkan rasa gembira diatas keprihatinan kesemua pihak yang telah tampil menghulurkan bantuan bagi meringankan bebanan yang ditanggung. “Saya berterima kasih kepada semua pihak yang telah memberi sumbangan iklas kepada anak-anak saya. Sumbangan itu akan saya gunakan sebaik mungkin untuk membiayai perbelanjaan perubatan anak-anak saya”, katanya. Suhardy bersama isterinya terpaksa menghadapai dugaan menjaga tiga orang anaknya yang mengidap penyakit kronik. Anak pertamanya Nur Athirah Ayu Suhardy,16, mengalami ketumbuhan dalam kepala sebelah kiri (left subarachnoid cyst) yang kritikal dan telah menjalani pembedahan namun keadaanya masih belum stabil. Nur Ameera Aisyah Suhardy, 10, anak ketiga dalam keluarga ini mengalami penyakit asma (Bronchial asma) yang serius sejak 2012. Sementara itu anak keempat pula Muhammad Airel Daniel mengalami komplikasi buah pinggang, darah tinggi, saluran jantung dan glaucoma pada mata sebelah kiri.

Anglais

subject matter expert

Dernière mise à jour : 2014-12-06
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

Golongan Pluralisme merupakan salah satu aliran pemikiran Islam yang tidak asing lagi pada masa kini. Golongan Pluralisme dapat digolongkan dalam aliran pemikiran Islam sama seperti aliran-aliran Islam yang lain seperti Syiah, Muktazilah, dan Jabariyah. Terdapat tiga idea utama dalam golongan Pluralisme yang mana ia digelar Islam Liberal, salah satunya ialah pembaharuan syariat dan kebebasan berpendapat. Golongan Pluralisme ini berpendapat bahawa Islam pada masa kini telah dikuasai oleh tokoh-tokoh agama dan telah banyak melakukan penindasan kepada golongan bukan Islam. Aliran ini dikatakan sebagai satu badan untuk mengatasi masalah tersebut, dengan membuka pintu ijtihad seluas-luasnya supaya setiap umat Islam boleh memberikan pandangan mereka sendiri dan tidak dimonopoli oleh golongan agama sahaja. Penilitian telah dilakukan terhadap idea-idea yang terdapat dalam golongan Pluralisme melalui karya-karyanya dan hasinya terdapat dua perkara penting yang diberikan penekana dan pembaharuan syriat Islam. Golongan Pluralisme ini diperjuangkan oleh Islam Liberal kerana boleh menyebabkan kekufuran terhadap umat Islam. Ini adalah kerana mereka telah menyetarafkan agama-agama lain adalah sama dengan agama Islam. Golongan ini berpendapat setiap agama sebenarnya menuju kepada Allah dan dibezakan melalui amalan keagamaan semata-mata. Kebanyakan idea yang diperjuangkan oleh golongan Pluralisme ini adalah berlawanan dengan ajaran Islam yang sebenarnya dan ditentang oleh para ulama’. Ini kerana mereka terlalu berdasrkan akal dan pemikiran barat sehingga bertentangan dengan Al-Quran dan hadis.

Anglais

malaysia language translation to english

Dernière mise à jour : 2014-11-13
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Malais

MAYBANK Islamic Berhad bekerjasama dengan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) bagi projek Wakaf tunai korporat bernilai RM20 juta yang akan dilaburkan ke dalam portfolio pelaburan, instrumen berpendapatan tetap, ekuiti, dana seimbang dan sektor hartanah. Maybank dalam satu kenyataan semalam berkata, ia inisiatif berimpak tinggi untuk menjadikan kolaborasi tersebut sebagai pemangkin utama dalam pengembangan serta memperluaskan waqaf korporat. MAIWP akan bertindak sebagai pemegang amanah kepada dana Wakaf dan Maybank Islamic menjadi pengurus dana kepada projek berkenaan. Keuntungan daripada pelaburan dana Wakaf itu akan digunakan untuk membiayai program yang telah dikenal pasti seperti pembangunan infrastruktur pendidikan serta penjagaan kesihatan. Ketua Pegawai Eksekutif Maybank Islamic, Muzaffar Hisham berkata, inisiatif terbaru itu adalah bagi meningkatkan misi Kumpulan Maybank untuk menginsankan perkhidmatan kewangan ke arah pertumbuhan ekonomi yang lebih menyeluruh dan saksama. “Pada peringkat awal projek ini, Maybank Islamic akan menjadi pewakaf tunggal (waqif) tetapi untuk fasa akan datang, dana ini akan dibuka kepada awam,” katanya. Muzaffar berkata, dengan saiz aset RM132.3 bilion pada 30 Jun 2014 serta agihan zakat yang berjalan lancar, Maybank Islamic kini berhasrat menjadi pemangkin utama dalam mengembangkan projek Dana Wakaf.

Anglais

Malay to Arabic

Dernière mise à jour : 2014-11-05
Fréquence d'utilisation : 1
Qualité :

Référence: Anonyme

Obtenez une traduction de meilleure qualité grâce aux
4,401,923,520 contributions humaines

Les utilisateurs demandent maintenant de l'aide :Nous utilisons des cookies pour améliorer votre expérience utilisateur sur notre site. En poursuivant votre navigation, vous déclarez accepter leur utilisation. En savoir plus. OK