Google で調べる

検索ワード: kaze (クロアチア語 - セルビア語)

人による翻訳

プロの翻訳者、企業、ウェブページから自由に利用できる翻訳レポジトリまで。

翻訳の追加

クロアチア語

セルビア語

情報

クロアチア語

Međutim, riječi nisu dovoljne, kaze Drasković.

セルビア語

Međutim, reči nisu dovoljne, kaze Drasković.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Gombos kaze kako će nastaviti s radom u Iraku.

セルビア語

Gombos kaze da će nastaviti sa radom u Iraku.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Rus kaze kako je njegova odluka konačna, bez obzira na ishod izbora.

セルビア語

Rus kaze da je njegova odluka konačna, bez obzira na ishod izbora.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Vlada kaze kako će daljnji aranzmani glede bilateralnog rezima putovanja biti u skladu sa smjernicama EU.

セルビア語

Vlada kaze da će dalji aranzmani u pogledu bilateralnog putnog rezima biti u skladu sa smernicama EU.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Vlada kaze da će njegovo izručenje ovisiti od procjene njegovog zdravstvenog stanja koja će biti učinjena krajem ovoga tjedna.

セルビア語

Vlada kaze da će njegovo izručenje zavisiti od procene njegovog zdravstvenog stanja koja će biti urađena krajem ove nedelje.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Predsjednik Rauf Denktash, koji je prosle godine odbio plan, sada kaze kako je spreman vratiti se za pregovarački stol.

セルビア語

Predsednik Rauf Denktas, koji je prosle godine odbio plan, sada kaze da je spreman da se vrati za pregovarački sto.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Također nitko ne kaze kako će projekt, bez obzira koliko bi mogao biti uspjesan, nadoknaditi ono sto se tu dogodilo.

セルビア語

Takođe niko ne kaze da će projekat, bez obzira koliko bio uspesan, nadoknaditi ono sto se tu desilo.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Skandali u svezi s korupcijom često se izjalove, kaze Ivan Krustev, ravnatelj sofijskog Sredista za liberalne studije.

セルビア語

Skandali u vezi sa korupcijom često se izjalove, kaze Ivan Krustev, direktor sofijskog Centra za liberalne studije.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Bez sluzbenog zahtjeva Beograda, kaze Tarasov, ruske vlasti nemaju nakanu provjeravati privremena mjesta boravka Mirjane Marković u zemlji.

セルビア語

Bez zvaničnog zahteva Beograda, kaze Tarasov, ruske vlasti nemaju nameru da proveravaju privremeno mesto boravka Mirjane Marković u zemlji.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Ljiljana Belos, sef udruge za povratak u beogradskom Koordinacijskom sredistu za Kosovo, kaze da su obitelji počele obnavljati svoje domove uz pomoć međunarodne zajednice.

セルビア語

Ljiljana Belos, sef sektora za povratak u beogradskom Koordinacionom centru za Kosovo, kaze da su porodice počele da obnavljaju svoje domove uz pomoć međunarodne zajednice.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Pored ukazivanja na značaj komunikacije među mladima iz zajednica koje zive u Peći, kaze Mujaj, projekt predviđa obuku u specifičnim područjima koja imaju utjecaj na pomirenje.

セルビア語

Pored naglasavanja značaja komunikacije između mladih ljudi iz zajednica koje zive u Peći, kaze Muhaj, projektom je predviđena obuka u specifičnim oblastima koje utiču na pomirenje.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Samo je 16, 4 posto anketiranih izrazilo neslaganje s politikom vlade, dok ih 5, 8 posto kaze kako ni na koji način ne podupire vladu.

セルビア語

Samo je 16, 4 odsto anketiranih izrazilo neslaganje sa politikom vlade, dok 5, 8 procenata kaze da ne podrzava vladu na bilo koji način.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Ashdown kaze da se na tu mjeru odlučio poslije neuspjelih pokusaja Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu da, do roka koji je istekao u srijedu, ustroje lokalnu vladu.

セルビア語

Esdaun kaze da se na tu meru odlučio posle neuspelih pokusaja Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu da, do roka koji je istekao u sredu, formiraju lokalnu vladu.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Steiner kaze da bi to bilo protivno Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN- a, ali dodaje da ovlasti koje se tiču policije i vojne sigurnosti neće biti prenesene.

セルビア語

Stajner kaze da bi to bilo protivno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, ali dodaje da ovlasćenja koja se tiču policije i vojne bezbednosti neće biti preneta.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Međutim, Huseinović kaze kako bi trebao biti spreman za uzgoj pilića u tom objektu do trenutka kada nastupi ljepse vrijeme. To je upravo vrsta malog poduzeća koju UNDP kroz svoj projekt pokusava razviti u ovom području.

セルビア語

Međutim, Huseinović kaze da bi trebalo da bude spreman za uzgoj pilića u ovom objektu do trenutka kada nastupi lepo vreme. To je upravo vrsta malog biznisa koju UNDP kroz svoj projekat pokusava da razvije u ovoj oblasti.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Reforme su, kaze Crvenkovski, prijeko potrebne budući je uprava glomazna, spora, neučinkovita, birokratizirana i skupa.

セルビア語

Reforme su, kaze Crvenkovski, neophodne zato sto je administracija velika, spora, neefikasna, birokratizovana i skupa.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Del Ponte kaze kako je Mladić jos uvijek u Srbiji 05/10/2003BEOGRAD, Srbija i Crna Gora -- Glavna tuziteljica suda UN- a Carla del Ponte izjavila je u petak (3. listopad) kako se zapovjednik bosanskih Srba iz razdoblja rata, Ratko Mladić, jos uvijek skriva u Srbiji.

セルビア語

Del Ponte izjavila da se Mladić jos uvek nalazi u Srbiji 05/10/2003BEOGRAD, Srbija i Crna Gora -- Glavni tuzilac Međunarodnog suda za ratne zločine Karla del Ponte rekla je u petak (3. oktobar) da se komandat bosanskih Srba iz doba rata, Ratko Mladić, jos uvek krije u Srbiji.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Ministar obrane Yiannos Papantoniou kaze kako su sve zemlje NATO- a angazirane na sigurnosnim planovima. U međuvremenu, Costas Karamanlis, čelnik oporbene grčke stranke Nove Demokracije, predlozio je u ponedjeljak popis smjernica kojih bi se trebali pridrzavati svi kandidati koji sudjeluju na parlamentarnim izborima 7. ozujka.

セルビア語

Ministar odbrane Janos Papantoniju kaze da su sve zemlje NATO- a angazovane na bezbednosnim planovima. U međuvremenu, lider grčke opozicione stranke Nove Demokratije Kostas Karamanlis predlozio je u ponedeljak listu smernica kojih bi trebalo da se pridrzavaju svi kandidati koji učestvuju na parlamentarnim izborima 7. marta.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Morić je predao određene dokumente u cilju opravdanja hrvatske vlasti, dokumente koje, kako kaze Morić, istrazitelji UN- a nisu vidjeli do sada.

セルビア語

Morić je predao određene dokumente kako bi se opravdale hrvatske vlasti, dokumente koje, kaze Morić, istrazitelji tribunala nisu videli do sada.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

クロアチア語

Premijer Ivo Sanader kaze kako su integracija u EU i NATO glavni prioriteti vlade, i predviđa upućivanje poziva Hrvatskoj za sudjelovanje na lipanjskom summitu NATO- a u Istanbulu. Također u četvrtak, vlada je imenovala nekoliko novih duznosnika, uključujući Veselka Grubisića koji je postao zamjenik ministra vanjskih poslova.

セルビア語

Premijer Ivo Sanader kaze da su integracija u EU i NATO glavni prioriteti vlade, i predviđa da će Hrvatska biti pozvana da učestvuje na junskom samitu NATO- a u Istanbulu. Takođe u četvrtak, vlada je imenovala vise novih zvaničnika, uključujući Veselka Grubisića koji je postao zamenik ministra inostranih poslova.

最終更新: 2012-04-07
使用頻度: 1
品質:

人による翻訳を得て
4,401,923,520 より良い訳文を手にいれましょう

ユーザーが協力を求めています。ユーザー体験を向上させるために Cookie を使用しています。弊社サイトを引き続きご利用いただくことで、Cookie の使用に同意していただくことになります。 詳細。 OK