Google で調べる

検索ワード: rendszerszolgáltatási (ハンガリー語 - オランダ語)

人による翻訳

プロの翻訳者、企業、ウェブページから自由に利用できる翻訳レポジトリまで。

翻訳の追加

ハンガリー語

オランダ語

情報

ハンガリー語

Annak szemrevételezéssel történő ellenőrzése, hogy a menet közbeni használat alól kivonni kívánt rendszerszolgáltatások a jármű mozgása közben nem érhetők el a járművezető számára (ez a megoldás részesüljön előnyben), vagy pedig a járművezető egyértelmű figyelmeztetést kap.

オランダ語

Verificatie vindt plaats door na te gaan of systeemfuncties die niet bedoeld zijn om tijdens het rijden te worden gebruikt ontoegankelijk zijn voor de bestuurder wanneer het voertuig in beweging is (deze optie geniet de voorkeur) of door na te gaan of een duidelijke waarschuwing aan de bestuurder wordt gegeven.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Helytelen: Egy funkciókban gazdag járművezetői információs és kommunikációs rendszer, amelynek egyik kiegészítő rendszerszolgáltatása, hogy utas is használhatja, vagy a jármű álló helyzetében is használható, de amelynek utasításai nem tesznek egyértelmű különbséget a járművezető által vezetés közbeni használatra tervezett funkciók tekintetében.

オランダ語

Slecht: een informatie- en communicatiesysteem met talrijke mogelijkheden voor de bestuurder en extra functies voor passagiers of, als het voertuig stilstaat, voor de bestuurder, maar waarbij in de instructies niet duidelijk wordt aangegeven welke mogelijkheden bestemd zijn voor gebruik door de bestuurder tijdens het rijden.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A termékinformációt úgy kell megtervezni, hogy pontosan tájékoztasson a rendszerszolgáltatásokról.

オランダ語

Productinformatie moet zodanig worden ontworpen dat de functies van het systeem accuraat worden uitgelegd.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A termékinformációnak egyértelművé kell tennie, ha további hardverre vagy szoftverre van szüksége (az alapmodellben lévőn kívül) egy meghatározott rendszerszolgáltatáshoz.

オランダ語

In de productinformatie moet duidelijk worden vermeld of voor specifieke functies aanvullende software of hardware nodig is (andere dan die welke samen met het basismodel wordt geleverd).

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Egyszerűen értelmezhetőeknek kell lenniük a leírt rendszer összefüggésében, és változónak kell lennie a rendszer összetettségétől és rendszerszolgáltatásától függően.

オランダ語

Hoe eenvoudig de instructies moeten zijn, hangt af van de complexiteit en de functies van het systeem in kwestie.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A rendszerszolgáltatásnak különbséget kell tennie aközött, hogy a rendszer mely szolgáltatásait tervezik a járművezető vezetés közbeni használatára, és melyeket nem, azaz az információ nem utalhat arra, hogy egy nem vezetés közbeni használatra tervezett szolgáltatást akkor is lehet használni.

オランダ語

Op het vlak van functionaliteit moet een onderscheid worden gemaakt tussen wat ontworpen is om tijdens het rijden door de bestuurder te worden gebruikt en wat niet; dit betekent dat in de informatie niet mag worden beweerd dat een functie die niet ontworpen is om tijdens het rijden te worden gebruikt, toch op die manier kan worden gebruikt.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Ezen alapelv célja, hogy segítsen a járművezetőnek használat előtt (és alatt) felmérni a rendszerszolgáltatásokat, a rendszer előnyeit és korlátait.

オランダ語

Het doel van dit beginsel is de bestuurder bij te staan bij het beoordelen van de functionaliteit, voordelen en beperkingen van het systeem vóór (en tijdens) het gebruik.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Ez a rendszer tervezett használatától (rendszerszolgáltatás, környezet stb.) függ.

オランダ語

De instructies variëren naargelang van het bedoelde gebruik van het systeem (functies, context enz.).

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A rendszerszolgáltatás azt írja le, mit tesz a rendszer, ideértve azt is, hogy a rendszerszolgáltatás milyen előnyökkel jár a járművezető számára.

オランダ語

Functionaliteit heeft betrekking op wat het systeem doet en impliciet dus ook op de voordelen die de functie biedt aan de bestuurder.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Az alapelv a járműfedélzeti információs és kommunikációs rendszerek által biztosított rendszerszolgáltatások azonosítására szolgáló összes jelzésre vonatkozik.

オランダ語

Dit beginsel is van toepassing op alle signalen die worden gebruikt om de functies en functionaliteit van de informatie- of communicatiesystemen aan boord van een voertuig te identificeren.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

a fizikai párbeszédcsatorna kérdései, pl. egyszeres vagy dupla kattintás, a válasz időzítése vagy időtúllépések, a visszajelzés módja, pl. vizuális, hallható vagy tapintható (a rendszerszolgáltatástól függően a visszajelzésnek eltérőnek kell lennie a félreértelmezés elkerülése érdekében),

オランダ語

fysieke interactiekanalen; bv. enkel/dubbel klikken, responstijd en time-outs, feedbackwijze, bv. visueel, auditief, tactiel (om misverstanden te vermijden moet de feedback verschillen naargelang van de functie);

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Más esetekben a „termékért felelős szervezet” magában foglalja azt a szervezetet, amely egy, részben vagy egészében különböző felek által tervezett és előállított terméket vagy rendszerszolgáltatást bevezet a piacra.

オランダ語

In andere gevallen is ook de organisatie die het product of de functie op de markt aanbiedt, al dan niet geheel of gedeeltelijk ontworpen en geproduceerd door verschillende partijen, verantwoordelijk voor dat product of die functie.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Az alapelvek vonatkoznak az ember-gép felületek rendszerszolgáltatásaira, függetlenül a rendszerek közötti integráció mértékétől.

オランダ語

Ze zijn van toepassing op de MMI-functies, ongeacht de graad van integratie tussen de systemen.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Alkalmazási terület: leírja, hogy az alapelv alapján mely konkrét rendszereket vagy az ember-gép felület mely rendszerszolgáltatását szükséges első lépésként megvizsgálni annak meghatározásához, hogy egy adott rendszer ember-gép felülete összhangban van-e az alapelvvel.

オランダ語

Toepassing: in dit deel wordt beschreven op welke specifieke systemen of functies van de MMI het beginsel betrekking heeft; dit is een noodzakelijke eerste stap om te bepalen of de MMI van een systeem voldoet aan het beginsel.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Rendelkezéseket tartalmaznak még az olyan rendszerekkel és azok rendszerszolgáltatásaival kapcsolatban, amelyeket nem szabad vezetés közben használni.

オランダ語

De beginselen gelden voor alle onderdelen en aspecten van alle systemen die tijdens het rijden interactief door de bestuurder kunnen worden gebruikt en voor bepaalde andere systemen.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Átfogó kutatási eredmények és tudományos bizonyíték hiányában az alapelveknek nem célja, hogy a hangvezérléses vagy a jármű fékezési stabilitását biztosító (például ABS vagy ESP) rendszerekre vagy olyan rendszerszolgáltatásokra alkalmazzák őket, amelyek a járművezető azonnali beavatkozását igénylő tájékoztatást, figyelmeztetést vagy támogatást nyújtanak (pl. ütközésmérséklő vagy éjjellátó rendszerek), és amelyeket néhol fejlett gépjárművezetés-támogató rendszerek (ADAS) néven említenek.

オランダ語

Door een gebrek aan onderzoeksresultaten en wetenschappelijke tests zijn deze beginselen niet bestemd om te worden toegepast op spraakgestuurde systemen of systemen die het voertuig stabiel houden tijdens het remmen (zoals ABS en ESP), noch op systeemfuncties die informatie, waarschuwingen of ondersteuning verlenen die onmiddellijk ingrijpen van de bestuurder vereisen (bv. systemen die de gevolgen van een aanrijding helpen verzachten, nachtzichtapparatuur), soms ook geavanceerde ondersteuningssystemen voor bestuurders genoemd.

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

a „hálózat” ára a következő költségeket foglalja magában: átviteli és elosztási díjtételek, átviteli és elosztási veszteségek, hálózati költségek, ügyfélszolgálati tevékenységek, rendszerszolgáltatási költségek és a mérő bérleti díja,

オランダ語

„netwerkprijzen” omvatten de volgende kosten: transmissie- en distributietarieven, transmissie- en distributieverliezen, netwerkkosten, kosten van klantendienst, kosten van systeemdiensten en meterhuur;

最終更新: 2014-11-16
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A tagállamok számára lehetővé kell tenni annak meghatározását, hogy nemzeti joguk és gyakorlatuk alapján mi minősül súlyos kárnak, amilyen például a fontos és közérdekű rendszerszolgáltatások megzavarása, jelentős költségek okozása, vagy személyes adatok, illetve különleges adatokinformációk elvesztése.

オランダ語

De lidstaten kunnen bepalen wat overeenkomstig hun nationaal recht en hun nationale praktijk onder ernstige schade wordt verstaan, zoals de ontregeling van systeemdiensten van groot openbaar nut, het veroorzaken van aanzienlijke financiële schade of het verlies van persoonsgegevens of gevoelige informatie.

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A termékinformációnak egyértelművé kell tennie, ha a hardvernek további szoftverre van szüksége (az alapmodellben lévőn kívül) egy meghatározott rendszerszolgáltatáshoz.

オランダ語

In de productinformatie moet duidelijk worden vermeld of voor specifieke functies aanvullende software of hardware nodig is (andere dan die welke samen met het basismodel wordt geleverd).

最終更新: 2014-11-04
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Ez a rendszer tervezett használatától (rendszerszolgáltatás, környezet stb.) függ.

オランダ語

De instructies variëren naar gelang van het bedoelde gebruik van het systeem (functies, context enz.).

最終更新: 2014-11-04
使用頻度: 1
品質:

人による翻訳を得て
4,401,923,520 より良い訳文を手にいれましょう

ユーザーが協力を求めています。ユーザー体験を向上させるために Cookie を使用しています。弊社サイトを引き続きご利用いただくことで、Cookie の使用に同意していただくことになります。 詳細。 OK