Google で調べる

検索ワード: szennyeződésmentesítése (ハンガリー語 - オランダ語)

人による翻訳

プロの翻訳者、企業、ウェブページから自由に利用できる翻訳レポジトリまで。

翻訳の追加

ハンガリー語

オランダ語

情報

ハンガリー語

A telephely szennyeződésmentesítése

オランダ語

Terreinsanering

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

az üzemben vagy aköré telepített szennyvízgyűjtő rendszer szennyeződésmentesítése vagy felújítása;

オランダ語

het reinigen of vervangen van de afvalwateropvangsystemen in of rond de installatie;

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

ha az épület újból felhasználásra kerül, akkor a cellacsarnok épületének a falak és a padló tisztításával, majd burkolásával vagy lefestésével történő szennyeződésmentesítése át nem eresztő felület képzése céljából;

オランダ語

het reinigen van het gebouw waarin de cellenzaal zich bevindt, door de muren en de vloer schoon te maken, gevolgd door coaten of verven om ze een ondoordringbaar oppervlak te geven als het gebouw opnieuw gaat worden gebruikt;

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Szennyvíz gyűjtése, kezelése, hulladékgazdálkodás, szennyeződésmentesítés

オランダ語

Afval- en afvalwaterbeheer en sanering afd.

最終更新: 2014-11-18
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

szennyeződésmentesítés

オランダ語

decontaminatie

最終更新: 2014-11-18
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás; vízellátás; szennyvíz gyűjtése, kezelése, hulladékgazdálkodás, szennyeződésmentesítés; építőipar

オランダ語

Productie en distributie van elektriciteit, gas, stoom en gekoelde lucht; distributie van water; afval- en afvalwaterbeheer en sanering; bouwnijverheid

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

E nemzetgazdasági ágak a következő tevékenységeket foglalják magukban: bányászat és kőfejtés (B), feldolgozóipar (C), villamosenergia-, gáz-, gőzellátás és légkondicionálás (D), valamint vízellátás, szennyvízgyűjtés és -kezelés, hulladékgazdálkodás és szennyeződésmentesítés (E).

オランダ語

Deze secties omvatten de activiteiten op het gebied van de winning van delfstoffen (B), de industrie (C), de productie en distributie van elektriciteit, gas, stoom en gekoelde lucht (D) en de distributie van water, afval- en afvalwaterbeheer en sanering (E).

最終更新: 2014-11-17
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A telephely szennyeződésmentesítési tervét gyakran az üzem leszerelésére vonatkozó döntés meghozatalát követően készítik el és hajtják végre, jóllehet egyéb követelmények a még működő üzem (részeinek) szennyeződésmentesítését is indokolhatják.

オランダ語

Een terreinsaneringsplan wordt vaak opgesteld en uitgevoerd na de beslissing om de installatie uit bedrijf te nemen, hoewel andere voorschriften een (gedeeltelijk) terreinsaneringsplan kunnen eisen terwijl de installatie nog in bedrijf is.

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

szennyeződésmentesítés és/vagy állandó tárolás;

オランダ語

verwijdering van vervuiling en/of permanente insluiting;

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

A követelményektől függően a szennyeződésmentesítési terv egyes elemei átfedhetik egymást, elhagyhatók vagy más sorrendben is végrehajthatók.

オランダ語

Sommige kenmerken van het terreinsaneringsplan kunnen overlappen, worden overgeslagen of in een andere volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van andere voorschriften.

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

BAT 17: A talaj, a talajvíz és a levegő szennyeződésének csökkentése, valamint a szennyező anyagok terjedésének és a szennyezett klóralkáligyártó létesítményekből az élőlényekbe jutásának megállítása érdekében alkalmazható elérhető legjobb technika (BAT) az alábbiak mindegyikét tartalmazó telephely-szennyeződésmentesítési terv készítése és végrehajtása:

オランダ語

BBT 17: Om de vervuiling van de bodem, het grondwater en de lucht te beperken en om de verspreiding van vervuiling en overdracht naar flora en fauna van vervuilde chlooralkalisites te stoppen, is het BBT om een terreinsaneringsplan op te stellen en uit te werken waarin elk van de volgende elementen is verwerkt:

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

a higannyal szennyezett hulladékok szennyeződésmentesítése mechanikai és fizikai (pl. mosás, ultrahangos rázás, szívás), kémiai (pl. mosás hipoklorittal, klóros sólével vagy hidrogén-peroxiddal) és/vagy termikus kezelési technikák (pl. a desztilláció/hőkezelés) alkalmazásával;

オランダ語

het decontamineren van afval dat met kwik vervuild is geraakt door het gebruik van mechanische en fysieke behandelingstechnieken (bv. wassen, ultrasone trilling, stofzuigers), chemische behandelingstechnieken (bv. wassen met hypochloriet, gechloreerde pekel of waterstofperoxide) en/of thermische behandelingstechnieken (bv. destillatie/sterilisatie);

最終更新: 2014-11-08
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

Megfelelő rendszert kell kialakítani és fenntartani az állat tartására szolgáló helyek és tartozékai, a palackok és egyéb berendezések takarítására, mosására, szennyeződésmentesítésére és – szükség esetén – sterilizálására.

オランダ語

Er dienen goede werkafspraken te worden gemaakt en toegepast inzake het reinigen, wassen, ontsmetten en, indien nodig, steriliseren van de leefruimten en het toebehoren, de drinkflessen en het overige materiaal.

最終更新: 2014-11-04
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

(2) Ahol egy súlyos kockázat fennállását az (1) bekezdéssel összhangban megerősítik, a tagállamok biztosítják, hogy a nemkívánatos anyagokat tartalmazó szállítmány végső rendeltetése – beleértve a lehetséges szennyeződésmentesítést, a termékek ártalmatlanná tételére tett további intézkedést, a termékek újrafeldolgozását vagy megsemmisítését is – nem jelenthet veszélyt az emberek vagy az állatok egészségére, illetve a környezetre; és ahol lehetséges, hogy a meglévő nemkívánatos anyagok vagy az ilyen anyagok veszélyei más szállítmányokra vagy a takarmányozási vagy táplálkozási láncra is kiterjedhetnek, a tagállamok haladéktalanul azonosítják és ellenőrzés alá vonják a veszélyesnek ítélt termékeket tartalmazó más szállítmányokat; és adott esetben, azonosítják a veszélyes termékekkel táplált élő állatokat, és foganatosítják a 96/23/EK irányelvben vagy más, az állategészségüggyel vagy az állati eredetű termékek élelmiszerbiztonságával kapcsolatos közösségi rendelkezésekben meghatározott intézkedéseket, biztosítva az érintett ellenőrző szervek közötti koordinációt annak érdekében, hogy elkerüljék a veszélyes termékek forgalomba hozatalát, továbbá hogy biztosítsák a már forgalomban lévő termékekre vonatkozó forgalomból való visszahívási eljárás végrehajtását.

オランダ語

2. Indien de in lid 1 bedoelde acties bevestigen dat er een ernstig risico bestaat, zien de lidstaten erop toe dat de uiteindelijke bestemming van de partij die ongewenste stoffen bevat, met inbegrip van de eventuele ontsmetting, andere wijzen van onschadelijk maken, nieuwe verwerking of vernietiging ervan, geen schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mens of dier of voor het milieu en zij nemen, wanneer de ongewenste stoffen of het gevaar van de aanwezigheid van deze stoffen zich heeft kunnen uitbreiden tot andere partijen of tot de voeder- of voedselketen, onverwijld de volgende maatregelen: de andere als gevaarlijk beschouwde partijen van het product worden geïdentificeerd en geblokkeerd, totdat in voorkomend geval de levende dieren die met het gevaarlijke voeder zijn gevoederd, zijn geïdentificeerd en de maatregelen zijn toegepast die worden beoogd in Richtlijn 96/23/EG van de Raad of in andere relevante communautaire bepalingen met betrekking tot de dierlijke gezondheid of de voedselveiligheid van producten van dierlijke oorsprong, waarbij gezorgd dient te worden voor coördinatie tussen de betrokken controlediensten om te voorkomen dat gevaarlijke producten in het verkeer worden gebracht en om te voorzien in de uitvoering van de procedures voor het terugroepen van reeds in het verkeer gebrachte producten.

最終更新: 2014-10-23
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

USEkörnyezetszennyezés (216)szennyeződésmentesítés (206)szennyvíz (216) tengervíz szennyvízelvezetés

オランダ語

USE minerale reserves uit de zeebodem (5211) verontreiniging van de stratosfeer (5216) toevallige verontreiniging verontreiniging van de waterlopen (5216)

最終更新: 2014-02-06
使用頻度: 1
品質:

ハンガリー語

OKTATÁS EGÉSZSÉGÜGYI , SZOCIÁLIS ELLÁTÁS SZENNYVÍZ -, HULLADÉKKEZELÉS , SZENNYEZŐDÉSMENTESÍTÉS M. nemzetgazdasági ág N. nemzetgazdasági ág O. nemzetgazdasági ág , 90 .

オランダ語

Verordening ( EEG ) nr. 3037 van de Raad van 9 oktober 1990 betreffende de statistische nomenclatuur van de economische activiteiten in de Europese Gemeenschap , en Verordening ( EG ) nr. 29/2002 van de Commissie van 19 december 2001 tot wijziging van Verordening ( EEG ) nr. 3037 van de Raad betreffende de statistische nomenclatuur van de economische activiteiten in de Europese Gemeenschap .

最終更新: 2011-10-23
使用頻度: 1
品質:

人による翻訳を得て
4,401,923,520 より良い訳文を手にいれましょう

ユーザーが協力を求めています。ユーザー体験を向上させるために Cookie を使用しています。弊社サイトを引き続きご利用いただくことで、Cookie の使用に同意していただくことになります。 詳細。 OK