Google で調べる

検索ワード: nonyylifenolietoksylaatista (フィンランド語 - 英語)

人による翻訳

プロの翻訳者、企業、ウェブページから自由に利用できる翻訳レポジトリまで。

翻訳の追加

フィンランド語

英語

情報

フィンランド語

ETSK:n näkemykset nonyylifenolista ja nonyylifenolietoksylaatista

英語

The EESC's opinion on nonylphenol and nonylphenol ethoxylates

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Olemme ehdotuksen ja esittelijän kanssa mielellämme samaa mieltä siitä, että on kannettava huolta nonyylifenolista ja nonyylifenolietoksylaatista, joiden aiheuttamat vaarat tunnetaan hyvin ja joihin ei päästä käsiksi muuten kuin direktiiviehdotuksella.

英語

We can readily agree with the proposal and the rapporteur with regard to the care that needs to be taken with nonylphenol and with nonylphenol ethoxylate, the dangers of which are well known and which cannot be addressed by any means other than a proposal for a directive.

最終更新: 2012-03-21
使用頻度: 5
品質:

フィンランド語

NONYYLIFENOLI, NONYYLIFENOLIETOKSYLAATTI JA SEMENTTI 9

英語

NONYLPHENOL (NP), NONYLPHENOLETHOXYLATES (NPE), CEMENT 9

最終更新: 2017-04-26
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Edellä mainittuja tensidejä on vaikeampi valmistaa synteettisesti ja etenkin puhtaina (korkeat kustannukset) kuin nonyylifenolietoksylaatteja.

英語

These surfactants are more difficult to synthesise and especially difficult to obtain in a very pure state (high cost).

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Vaarojen arvioinnissa todettiin, että on tarpeen vähentää nonyylifenolista ja nonyylifenolietoksylaateista ympäristölle aiheutuvia vaaroja.

英語

The risk assessment identified a need for reducing the risks from NP and NPE to the environment.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Näin rajoitetaan nonyylifenolin, nonyylifenolietoksylaattien ja sementin käyttöä.

英語

The use of NP, NPE and cement is thus restricted.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Ehdotettu direktiivi aiheuttaa todennäköisesti hyvin vähäisiä ongelmia teollisuudelle tai kaupalle, sillä nonyylifenolin ja nonyylifenolietoksylaattien käyttö on vähenemässä.

英語

The proposed Directive should pose only minor problems to the industry or trade, as the use of NP and NPE is declining.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Vastaukseksi saatiin, että nonyylifenolia käytetään hapettumisenestoaineena tiettyjen polymeerien kuten polystyreenin ja PVC:n valmistuksessa sekä etenkin nonyylifenolietoksylaateissa, joilla on runsaasti käyttötarkoituksia.

英語

The reply was that nonylphenol is used as an antioxidant in making certain polymers such as polystyrene and PVC, but is also and above all used in nonylphenol ethoxylates which have a wide range of uses.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Nonyylifenolietoksylaatit voidaan korvata alkoholietoksylaateilla (ionittomat tensidit) tai suoraketjuisilla alkyylibentseenisulfonaateilla, alkyylisulfonaateilla, eetterialkoholisulfaateilla (anioniset tensidit) tai betaiineilla (amfoteeriset tensidit).

英語

Nonylphenol ethoxylates can be replaced with alcohol ethoxylates (non-ionic surfactants) or sulphonates of linear alkylbenzene, alkyl sulphonates, ether alcohol sulphates (anionic surfactants) or betaines (amphoteric surfactants).

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Ehdotetulla kiellolla varmistetaan, että nonyylifenolia, nonyylifenolietoksylaatteja ja yli 2 ppm kromi VI:tta sisältävää sementtiä ei enää ole markkinoilla tiettyihin käyttötarkoituksiin, jotka aiheuttavat vaaraa ihmisten terveydelle tai ympäristölle.

英語

The proposed ban will ensure that for certain uses which pose a risk to human health or to the environment NP, NPE, and cement containing more than 2 ppm chromium VI, are no longer on the market.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Ehdotettu kahdeskymmeneskuudes muutos luo yhdenmukaiset säännöt nonyylifenolin, nonyylifenolietoksylaattien ja sementin liikkuvuudelle.

英語

The proposed twenty-sixth amendment establishes uniform rules for the circulation of NP, NPE and cement.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Ainoa mahdollinen toimintatapa on ehdottaa, että direktiiviä 76/769/ETY muutetaan kahdennenkymmenennenkuudennen kerran nonyylifenolin, nonyylifenolietoksylaattien ja sementin käyttöä koskevien sääntöjen yhdenmukaistamiseksi.

英語

The only course of action available is to make a proposal for an amendment to Directive 76/769/EEC, the twenty-sixth amendment, providing for harmonised rules on the use of NP, NPE and cement.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Nonyylifenolietoksylaatit eivät sinänsä ole myrkyllisiä, mutta jouduttuaan viemäriin ne hajoavat nonyylifenoliksi, joka saastuttaa ympäristöä.

英語

The latter are not toxic in themselves, but end up in sewers where they break down and release nonylphenol, which pollutes the environment.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Ehdotettu direktiivi sisältää yhdenmukaistetut säännökset nonyylifenolin, nonyylifenolietoksylaattien ja sementin markkinoinnista ja käytöstä.

英語

The proposed directive would introduce harmonised provisions on the marketing and use of NP, NPE and cement.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Ei saa saattaa markkinoille tai käyttää aineena tai valmisteen aineosana seuraaviin tarkoituksiin, jos sisältää vähintään 0,1 massaprosenttia nonyylifenolia tai 1 massaprosenttia nonyylifenolietoksylaattia:

英語

May not be placed on the market or used as a substance or constituent of preparations in concentrations equal or higher than 0,1 % by mass nonylphenol or 1 % by mass nonylphenol ethoxylate for the following purposes:

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Euroopassa nonyylifenolietoksylaatteja on jo vuosia käytetty tavallisissa kodinhoito- ja hygieniatuotteissa, kuten nestemäisissä pyykinpesu­aineissa, yleispuhdistusaineissa, saippuoissa ja sampoissa.

英語

In Europe, nonylphenol ethoxylates have been used for some years now in common household cleaning and personal toiletry products, such as liquid detergents for washing dishes, general cleaning products, soaps and shampoos.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Nonyylifenolietoksylaatti, jossa 9<EO<19 (chemno 231)

英語

nonylphenolethoxylate with 9<EO<19 (chemno 231)

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

警告:見えない HTML フォーマットが含まれています

フィンランド語

Nonyylifenolia käytetään välituotteena nonyylifenolietoksylaattien sekä polymeeriteollisuuden hartsien, muovien ja stabilointiaineiden valmistuksessa, fenolioksiimien valmistuksessa ja joissakin erikoismaaleissa.

英語

Nonylphenol (NP) is used as an intermediate in the production of nonylphenol ethoxylates (NPE), in the production of resins, plastics and stabilisers in the polymer industry, in the manufacture of phenolic oximes, and in some speciality paints.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Direktiiviehdotus sisältää yhdenmukaistetut säännökset nonyylifenolin, nonyylifenolietoksylaattien ja sementin markkinoinnista ja käytöstä.

英語

The proposed Directive would introduce harmonised provisions on the marketing and use of NP, NPE and cement.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

フィンランド語

Nonyylifenolista ja nonyylifenolietoksylaatista ympäristölle aiheutuvat vaarat on arvioitu olemassa olevien aineiden vaarojen arvioinnista ja valvonnasta 23 päivänä maaliskuuta 1993 annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 793/936 mukaisesti.

英語

The risks posed to the environment by nonylphenol (NP) and nonylphenol ethoxylate (NPE) have been assessed in accordance with Council Regulation (EEC) No 793/93 of 23 March 1993 on the evaluation and control of the risks of existing substances6.

最終更新: 2017-04-06
使用頻度: 1
品質:

人による翻訳を得て
4,401,923,520 より良い訳文を手にいれましょう

ユーザーが協力を求めています。ユーザー体験を向上させるために Cookie を使用しています。弊社サイトを引き続きご利用いただくことで、Cookie の使用に同意していただくことになります。 詳細。 OK