Google で調べる

検索ワード: lalele (ルーマニア語 - スペイン語)

人による翻訳

プロの翻訳者、企業、ウェブページから自由に利用できる翻訳レポジトリまで。

翻訳の追加

ルーマニア語

スペイン語

情報

ルーマニア語

arbore de lalea

スペイン語

tulipero

最終更新: 2014-11-14
使用頻度: 1
品質:

参照: IATE

ルーマニア語

de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 315/68 şi a Regulamentului (CEE) nr. 537/70 privind calibrul anumitor soiuri de lalele

スペイン語

por el que se modifican el Reglamento ( CEE ) n º 315/68 y el Reglamento ( CEE ) n º 537/70 en lo que se refiere al calibre de determinadas variedades de tulipanes

最終更新: 2014-10-23
使用頻度: 1
品質:

参照: IATE

ルーマニア語

În tabelul din capitolul III din anexa la Regulamentul nr. 315/68, rândurile "Tulipa" şi următoarele până la rândul "Lalele botanice" se înlocuiesc cu textul din anexa la prezentul regulament.

スペイン語

En el cuadro que figura en el Capítulo III del Anexo del Reglamento n º 315/68 , se sustituyen las líneas « Tulipa » y siguientes , hasta la línea « Tulipanes botánicos » , por el texto que figura en el Anexo del presente Reglamento .

最終更新: 2014-10-23
使用頻度: 1
品質:

参照: IATE
警告:見えない HTML フォーマットが含まれています

ルーマニア語

întrucât experienţa acumulată demonstrează că tehnicile de producţie actuale permit obţinerea unor lalele de bună calitate cu ajutorul unor bulbi de un calibru inferior celui de "sită 11" prevăzut de standardele comune de calitate; întrucât este necesar, prin urmare, să se adapteze aceste standarde în consecinţă;

スペイン語

Considerando que la experiencia adquirida demuestra que las técnicas de producción actuales permiten obtener tulipanes de buena calidad por medio de bulbos de un calibre inferior a la « criba 11 » prevista por las normas comunes de calidad ; que procede , por consiguiente , ajustar dichas normas en consecuencia ;

最終更新: 2014-10-23
使用頻度: 1
品質:

参照: IATE
警告:見えない HTML フォーマットが含まれています

ルーマニア語

Mai exact, următoarele activ i t㠃 i au fost dezvoltate pe perioada proiectului: • o marcă centrală și o siglă pentru zonă, utilizând imaginea unui viking; • crearea unui site internet care relatează povestea insulei secrete din Marea Wadden, atât în olandeză, cât și în germană; • generarea și difuzarea unei public a ƒ ii și a unei h ă r ƒ i, care subliniază comorile din zonă și modul în care acestea pot ë descoperite. Acestea sunt gratuite și sunt disponibile la biroul de informa ƒ ii turistice și în multe alte puncte de vânzare și magazine; • câteva produse locale au fost promovate, inclusiv mierea Wieringer, trabucurile, vafele evreiești, prăjiturile vikinge și bulbii de lalea; • au fost promovate activ i t㠃 i și evenimente în toată regiunea, cum ar ë pia ƒ a de pește marin proaspăt și festivalul è ori lor ; • au fost concepute noi servicii pentru vizitatori, în colaborare cu antreprenori locali, astfel încât turiștii săpoată descoperi cu u ș uri n ƒ ă toate locurile interesante de pe

スペイン語

Más específicamente, gracias al proyecto se han desarrollado las siguientes actividades:•una marca y logotipo único para la zona, que representa a un vikingo;•la creación de un sitio web que cuenta la historia de la arcana isla del mar de Wadden, en neerlandés y alemán;•la creación y difusión de una publicación y mapa en el que se marcan los tesoros de la zona y cómo descubrirlos; esta publicación es gratuita y se puede conseguir en la oficina de turismo y en muchas tiendas;•se han promocionado varios productos locales, entre ellos la miel de Wieringen, los puros, los gofres judíos, los pasteles vikingos y los bulbos de tulipán;•se han fomentado algunas actividades y eventos en la zona, como el mercado de pescado fresco y el festival de las ores;•se han diseñado nuevos servicios para visitantes, en cooperación con los empresarios locales, de forma que los turistas pueden descubrir fácilmente todos los puntos de interés de la isla; todos están indicados de forma clara en el mapa diseñado (véase más arriba) para que puedan ahorrar tiempo a la hora de planificar su visita.

最終更新: 2014-02-06
使用頻度: 1
品質:

参照: IATE

ルーマニア語

Lalea

スペイン語

Tulipanes

最終更新: 2014-01-29
使用頻度: 1
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Lalea

スペイン語

Tulipa

最終更新: 2012-06-25
使用頻度: 1
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Lalea

スペイン語

Tulipán

最終更新: 2012-06-25
使用頻度: 1
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

2 - În studiul pe LCM în fază avansată şi LAL Ph+, obiectivul final primar a fost RHMa.

スペイン語

2. - En un ensayo en fases avanzadas de la LMC y LAL Ph+, la variable principal fue RHM.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

2 Dacă citopenia nu este legată de leucemie, se opreşte tratamentul până când NAN ≥ 1, 0 x 109/ l şi plachetele ≥ 20 x 109/ l şi se reia tratamentul la LMC în fază accelerată sau blastică şi LAL Ph+

スペイン語

2 Si la citopenia no está relacionada con la leucemia, suspender el tratamiento hasta recuperación del RAN ≥ 1,0 x 109/ l y plaquetas ≥ 20 x 109/ l y reanudar a la dosis LMC en fase acelerada y blástica y LLA Ph+

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Apariţia acestora este mai frecventă la pacienţii cu LMC în fază avansată sau cu LAL Ph+ decât la cei cu LMC în fază cronică.

スペイン語

Se produce con más frecuencia en pacientes con LMC en fase avanzada o LLA Ph+ que en pacientes con LMC en fase crónica.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Aşadar, dozajul recomandat pentru pacienţii cu LMC în fază avansată şi LAL Ph+, cu rezistenţă sau intoleranţă la imatinib, rămâne 70 mg de două ori pe zi.

スペイン語

Por tanto, 70 mg/ bid continúa siendo la dosis recomendada en los pacientes resistentes o intolerantes a imatinib con formas avanzadas de LMC y en la LAL Ph+.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Creşterile de grad 3 sau 4 ale transaminazelor sau bilirubinei au fost raportate la < 5% din pacienţii cu LMC în fază cronică sau accelerată, dar au fost raportate creşteri cu o frecvenţă mai mare, de la 4 la 7%, la pacienţii cu LMC în criză blastică de tip mieloid sau limfoid şi cu LAL Ph+.

スペイン語

Se comunicaron elevaciones de transaminasas o bilirrubina grado 3 ó 4 en < 5% de los pacientes con LMC en fase crónica o acelerada, pero se notificaron elevaciones con frecuencias más elevadas del 4 al 7% en los pacientes con LMC blástica mieloide o linfoide y LLA Ph+.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia
警告:見えない HTML フォーマットが含まれています

ルーマニア語

Două studii au fost efectuate pentru LMC în fază cronică (198 şi 36 de pacienţi), un studiu a fost efectuat pentru LMC în fază accelerată (120 de pacienţi), un studiu pentru LMC în fază blastică mieloidă (80 de pacienţi) şi un studiu pentru LAL cu Ph+ şi LMC în fază blastică limfoidă (81 de pacienţi).

スペイン語

Dos estudios se realizaron en pacientes con LMC en fase crónica (198 y 36 pacientes), un estudio en pacientes con LMC en fase acelerada (120 pacientes), un estudio en pacientes con LMC blástica mieloide (80 pacientes), y otro en pacientes con LMC blástica linfoide y LLA Ph+ (81 pacientes).

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Două studii suplimentare au comparat efectele Sprycel administrat o dată sau de două ori pe zi, unul pe 670 de pacienţi cu LMC în fază cronică şi celălalt pe 611 pacienţi cu LMC în fază avansată sau LAL cu Ph+.

スペイン語

Otros dos estudios compararon los efectos de Sprycel tomado una o dos veces al día, uno en 670 pacientes con LMC en fase crónica y los otros en 611 pacientes con LMC en fase avanzada o LLA Ph+.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Doza de început recomandată pentru pacienţii cu LMC în fază accelerată sau blastică sau cu LAL Ph+ este de 70 mg de două ori pe zi: un comprimat dimineaţa un comprimat seara.

スペイン語

La dosis inicial recomendada para pacientes con LMC en fase acelerada o en crisis blástica o LLA Ph+ es de 70 mg dos veces al día: un comprimido por la mañana un comprimido por la noche

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Doza iniţială recomandată pentru LMC în fază accelerată, blastică de tip mieloid sau limfoid (fază avansată), sau LAL Ph+ este de 70 mg de două ori pe zi administrate oral, un comprimat dimineaţa şi unul seara.

スペイン語

La dosis de inicio recomendada para LCM en fase acelerada, mieloide o en fase blástica linfoide (avanzada) o en LLA con cromosoma Filadelfia positivo (Ph+) es 70 mg administrados por vía oral, dos veces al día, un comprimido por la mañana y otro por la noche.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Hipocalcemia şi hipopotasemia de grad 3 sau 4 au fost raportate la pacienţi cu LMC în toate fazele, dar au fost raportate cu o frecvenţă crescută la pacienţii cu LMC în faza blastică de tip mieloid sau limfoid şi LAL Ph+.

スペイン語

En pacientes con todas las fases de LMC se comunicaron casos de hipofosfatemia y hipocalcemia grado 3 ó 4 pero se detectó un incremento de la frecuencia en los pacientes con LMC en fase blástica mieloide o fase blástica linfoide y LLA Ph+.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

La toate persoanele care au LAL, celulele albe numite limfocite se multiplică prea repede şi trăiesc prea mult.

スペイン語

En pacientes con LLA, un tipo de glóbulos blancos denominados linfocitos se multiplican demasiado rápido y viven demasiado tiempo.

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

ルーマニア語

Rezumatele avizelor emise de către Comitetul pentru produse medicamentoase orfane pentru Sprycel sunt disponibile aici (LMC) şi aici (LAL).

スペイン語

Los resúmenes de los dictámenes del Comité de Medicamentos Huérfanos sobre Sprycel pueden consultarse aquí (LMC) y aquí (LLA).

最終更新: 2012-04-12
使用頻度: 2
品質:

参照: Wikipedia

人による翻訳を得て
4,401,923,520 より良い訳文を手にいれましょう

ユーザーが協力を求めています。ユーザー体験を向上させるために Cookie を使用しています。弊社サイトを引き続きご利用いただくことで、Cookie の使用に同意していただくことになります。 詳細。 OK