Google で調べる

検索ワード: agricultural (英語 - マケドニア語)

人による翻訳

プロの翻訳者、企業、ウェブページから自由に利用できる翻訳レポジトリまで。

翻訳の追加

英語

マケドニア語

情報

英語

Agricultural lands.

マケドニア語

Земјоделски полиња.

最終更新: 2016-02-24
使用頻度: 1
品質:

英語

Agricultural census under way in Macedonia

マケドニア語

Во Македонија се одржува попис на земјоделството

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Albania Aims to Reform Agricultural Loan System

マケドニア語

Албанија има намера да спроведе реформи во системот за земјоделски заеми

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

EU Agricultural Reforms Can Help Global Markets

マケドニア語

Земјоделските реформи на ЕУ можат да помогнат на светските пазари

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Montenegro seeks to boost agricultural competitiveness

マケドニア語

Црна Гора се обидува да ја зголеми конкурентноста во земјоделството

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Of particular concern is the agricultural sector.

マケドニア語

Она што особено загрижува е земјоделскиот сектор.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Pharmaceutical and agricultural firms are leading the way.

マケドニア語

Фармацевтските и земјоделските претпријатија водат во тој процес.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

(When I say “agricultural” I mean “party”.)

マケドニア語

(Кога велам „земјоделство“ мислам на „забава“)

最終更新: 2016-02-24
使用頻度: 1
品質:

英語

No application has been made from agricultural banks, Rexhepi said.

マケドニア語

Нема апликации од земјоделските банки, рече Реџепи.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Relief Agency Takes on Albania's Agricultural Difficulties

マケドニア語

Една агенцијата за помош се ангажира да помогне во земјоделските тешкотии на Албанија

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Tariffs on agricultural products will remain partially in place.

マケドニア語

Царините за земјоделските производи делумно ќе останат.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

The countries of Southeast Europe have large agricultural sectors.

マケドニア語

Земјите од Југоисточна Европа имаат големи земјоделски сектори.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Food, beverages and agricultural products saw the most significant reductions.

マケドニア語

Најголеми намалувања има кај храната, пијалаците и земјоделските производи.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

The countries will adopt supplementary accords regulating agricultural trade.

マケドニア語

Земјите ќе усвојат дополнителни договори со кои ќе се регулира трговијата со земјоделски производи.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

Theaudits areperformedon-the-spot p agricultural levies p other

マケドニア語

Ревизии се спроведуваатна лице место

最終更新: 2014-02-06
使用頻度: 1
品質:

英語

The initiative aims to alleviate gender discrimination within the agricultural sector.

マケドニア語

Иницијативата има за цел да ја ублажи половата дискриминација во земјоделскиот сектор.

最終更新: 2016-02-24
使用頻度: 1
品質:

英語

The main focus of the co-operation will be the agricultural sector.

マケドニア語

Главниот фокус на соработката ќе биде ставен на земјоделскиот сектор.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

"The agricultural production is low, because of the low agricultural inputs.

マケドニア語

"Земјоделското производство е мало, поради малите вложуваоа во земјоделството.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

警告:見えない HTML フォーマットが含まれています

英語

The other major recipient of the EU funds will be the agricultural sector.

マケドニア語

Друг поголем примател на средствата од ЕУ ќе биде земјоделскиот сектор.

最終更新: 2016-01-20
使用頻度: 1
品質:

英語

"The agricultural production is low, because of the low agricultural inputs.

マケドニア語

"Земјоделското производство е мало, поради малите вложуваoа во земјоделството.

最終更新: 2012-04-06
使用頻度: 1
品質:

警告:見えない HTML フォーマットが含まれています

人による翻訳を得て
4,401,923,520 より良い訳文を手にいれましょう

ユーザーが協力を求めています。ユーザー体験を向上させるために Cookie を使用しています。弊社サイトを引き続きご利用いただくことで、Cookie の使用に同意していただくことになります。 詳細。 OK