Vraag Google

Je was op zoek naar: benzethoniumchloride (Nederlands - Italiaans)

Menselijke bijdragen

Van professionele vertalers, bedrijven, webpagina's en gratis beschikbare vertaalbronnen.

Voeg een vertaling toe

Nederlands

Italiaans

Info

Nederlands

benzethoniumchloride

Italiaans

Cloruro di benzetonio

Laatste Update: 2014-11-18
Gebruiksfrequentie: 3
Kwaliteit:

Nederlands

ammoniumchloride (benzethoniumchloride)

Italiaans

ammonio (cloruro di benzetonio)

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

15 . Diisobutyl-fenoxy-ethoxy-ethyldimethylbenzylammoniumchloride (+) ( benzethoniumchloride )

Italiaans

15. cloruro di disobutilfenossietossietil-dimetil-benzil-ammonio (*),

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

15. Diisobutyl-fenoxy-ethoxy-ethyldimethylbenzylammoniumchloride (+) (benzethoniumchloride)

Italiaans

2. etere p-clorofenilglicerico (clorfenesina),

Laatste Update: 2008-03-04
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

Diisobutyl-fenoxy-ethoxy-ethyldimethylbenzyl- ammoniumchloride () (benzethoniumchloride)

Italiaans

Cloruro di disobutilfenossietossietil-dimetil-benzil-ammonio (*)

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

Water alleen niet, zoals je ziet waren er sporen van chemicaliën op zijn huid, met name benzethoniumchloride, cetrimide en het goede ouderwetse ammoniak.

Italiaans

Non in sola acqua, ma come puoi vedere, ci sono tracce di composti chimici sulla sua pelle, precisamente cloruro di benzetonio, cetrimide e la buona vecchia ammoniaca.

Laatste Update: 2016-10-28
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

Het WCCNVP is van oordeel, dat ook het gebruik van benzethoniumchloride in niet uit te spoelen cosmetische producten met uitzondering van die voor mondhygiëne moet worden toegestaan tot een concentratie van 0,1 %.

Italiaans

Il SCCNFP ritiene che l’impiego del cloruro di benzetonio debba essere consentito anche in prodotti cosmetici da non risciacquare, diversi da quelli per l’igiene del cavo orale, in concentrazione massima pari allo 0,1 %.

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

Overwegende dat uit aanvullend toxicologisch onderzoek naar benzethoniumchloride op basis van nieuwe gegevens van de industrie blijkt dat de veiligheidsmarge voor de menselijke gezondheid bij het gebruik van deze stof voldoende is, op voorwaarde dat dit ingrediënt uitsluitend als conserveermiddel en in geringe concentraties wordt gebruikt en dat de duur van het contact met de huid wordt beperkt;

Italiaans

considerando che da un'ulteriore valutazione tossicologica del cloruro di benzetonio, condotta sulla scorta dei dati trasmessi dall'industria, risulta l'esistenza d'un margine accettabile di sicurezza, a condizione di restringerne l'impiego in funzione di conservante, con concentrazioni limitate e per un periodo ridotto di contatto con la pelle;

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

(3) Benzethoniumchloride is in bijlage VI, eerste deel, bij Richtlijn 76/768/EEG met rangnummer 53 opgenomen als een conserveermiddel dat tot een concentratie van 0,1 % mag worden gebruikt in uit te spoelen cosmetische producten.

Italiaans

(3) Il cloruro di benzetonio è elencato nella parte 1 dell’allegato VI della direttiva 76/768/CEE con il numero d’ordine 53 come conservante, il cui uso è consentito in prodotti cosmetici destinati ad essere eliminati con il risciacquo dopo l’uso in concentrazione massima pari allo 0,1 %.

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

- wordt voor stof nr. 15, di-isobutyl-fenoxy-ethoxy-ethyl-dimethylbenzylammoniumchlorid in kolom b de niet-systematische naam benzethoniumchloride (+) toegevoegd en de datum in kolom f vervangen door 31.

Italiaans

- per la sostanza n. 15 diisobutil-fenossi-etossi-etil dimetilbenzilammonio, cloruro di (+) nella colonna b è aggiunto il nome comune (cloruro di benzetonio) e la data della colonna f è sostituita dalla data 31.

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

Overwegende dat uit de toxicologische beoordeling van di - isobutyl - fenoxy - ethoxy - ethyldimethylbenzylammoniumchloride (benzethoniumchloride) blijkt dat dit ingrediënt een aanzienlijke toxiciteit vertoont; dat de veiligheidsmarge voor de menselijke gezondheid bij gebruik van dit ingrediënt in kosmetische produkten onvoldoende blijkt te zijn; dat dit derhalve dient te worden verboden;

Italiaans

considerando che la valutazione tossicologica del cloruro di diisobutil-fenossi-etossi-etil dimetilbenzilammonio (benzetonio) pone in risalto una notevole tossicità di tale ingrediente; che in caso di uso di tale ingrediente nei prodotti cosmetici il margine di sicurezza per la salute umana risulta insufficiente; che occorre quindi vietarne l'impiego;

Laatste Update: 2014-10-23
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Nederlands

(3) Benzethoniumchloride is in bijlage VI, eerste deel, bij Richtlijn 76/768/EEG met rangnummer 53 opgenomen als een conserveermiddel dat tot een concentratie van 0,1% mag worden gebruikt in uit te spoelen cosmetische producten. Het WCCNVP is van oordeel, dat ook het gebruik van benzethoniumchloride in niet uit te spoelen cosmetische producten met uitzondering van die voor mondhygiëne moet worden toegestaan tot een concentratie van 0,1%. De vermelding onder rangnummer 53 in bijlage VI, eerste deel, bij Richtlijn 76/768/EEG moet bijgevolg dienovereenkomstig worden gewijzigd.

Italiaans

(3) Il cloruro di benzetonio è elencato nella parte 1 dell’allegato VI della direttiva 76/768/CEE con il numero d’ordine 53 come conservante, il cui uso è consentito in prodotti cosmetici destinati ad essere eliminati con il risciacquo dopo l’uso in concentrazione massima pari allo 0,1%. Il SCCNFP ritiene che l’impiego del cloruro di benzetonio debba essere consentito anche in prodotti cosmetici da non risciacquare, diversi da quelli per l’igiene del cavo orale, in concentrazione massima pari allo 0,1%. Il testo riferito alla sostanza elencata con il numero d’ordine 53 nella parte 1 dell'allegato VI della direttiva 76/768/CEE deve essere pertanto modificato di conseguenza.

Laatste Update: 2008-03-04
Gebruiksfrequentie: 1
Kwaliteit:

Referentie: Anoniem

Krijg een betere vertaling met
4,401,923,520 menselijke bijdragen

Gebruikers vragen nu voor assistentie



Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door de website verder te gebruiken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. OK