Спросить у Google

Вы искали: contemporaries (Английский - Македонский)

Переводы пользователей

Добавлены профессиональными переводчиками и компаниями и на основе веб-страниц и открытых баз переводов.

Добавить перевод

Английский

Македонский

Информация

Английский

Born out of Japan's burgeoning game industry of the early 1980s, Pac-Man has outlived many of its contemporaries and remains popular even today.

Македонский

Роден за време на расцутената јапонска играчка индустрија во 80-тите, Пекмен надживеа многу од своите современици и ден денес е сè уште популарен.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

A: I have found common elements in so far as the Internet has had a dramatic effect on the contemporary histories of each country.

Македонский

О: Најдов заеднички елементи во тоа дека интернетот до сега има динамички ефекти врз современата историја на секоја земја.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

He was the first to publish on paper and at his own expense a contemporary Macedonian author.

Македонский

Тој беше првиот кој објави на хартија и на сопствен трошок еден современ македонски автор.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

He was, may Allah rest his soul in peace, a major personality in Kuwait's contemporary history.

Македонский

Тој беше, неговата душа нека почива во мир, главна личност во кувајтската современа историја.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

I don't know any contemporary women who celebrate the 8th of March in a restaurant :)

Македонский

Не познавам современи жени што чекаат 8 март за кафана

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

I love reading contemporary literature in English and would love, one day, to translate into French one of my favorite novels.

Македонский

Многу сакам да читам модерна англиска литература и голема желба ми е еден ден да ја преведам мојата омилена англиска новела на француски јазик.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

In that sense, no other contemporary writer can compete with him.

Македонский

Во таа смисла, ниеден друг современ писател не може да се натпреварува со него.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

Jasna Koteska published an analysis of the implications of Skopje 2014 project in the light of the concepts developed by foremost contemporary philosophers and other thinkers.

Македонский

Јасна Котеска објави (на англиски) анализа на импликациите на проектот Скопје 2014 од гледна точка на концептите развиени од водечките современи филозофи и мислители.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

Let's see the image of the contemporary pensioner society!

Македонский

Ајде да ја видиме сликата на современото пензионерско општество!

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

The book is about contemporary Ghanaian society through the eyes of a disabled little girl.

Македонский

Книгата е за современото општество во Гана гледано преку очите на мало девојче со пречки во развојот.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

These are major qualitative differences between contemporary Georgia and Serbia in 1999.

Македонский

Постојат големи квалитативни разлики помеѓу Грузија денес и Србија од 1999 година.

Последнее обновление: 2016-02-24
Частота использования: 1
Качество:

Английский

"It perfectly features the image of contemporary Greece.

Македонский

"Перфектно ја прикажува сликата на соврмена Грција.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Предупреждение: Содержит скрытое HTML-форматирование

Английский

A month-long exhibit of contemporary Japanese Naive art opened on October 1st in Kovacica, Serbia , the first such exhibit in Europe.

Македонский

Едномесечната изложба на современа јапонска наивна уметност беше отворена на 1-ви октомври во Ковачица, Србија , прва ваква изложба во Европа.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Английский

A roundtable of contemporary arts centres in the Balkans is being held in conjunction with the event.

Македонский

Тркалезна маса на центрите за современа уметност на Балканот се одржува во рамките на овој настан.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Английский

Also in cultural news: Albena Grigorova wins the best actress award at the Skena Up festival in Kosovo, and Zagreb opens the Museum of Contemporary Art.

Македонский

Исто така во вестите од културата: Албена Григорова освои награда за најдобра актерка на фестивалот Скена ап во Косово, и Загреб отвори Музеј на современа уметност.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Английский

An exhibition called "Contemporary Croatian Architecture" opened on Monday (December 17th) in Bosnia and Herzegovina at the Sarajevo Architects' Association.

Македонский

Изложбата насловена како „Современа хрватска архитектура“ беше отворена во понеделникот (17-ти декември) во Босна и Херцеговина во Здружението на сараевските архитекти.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Предупреждение: Содержит скрытое HTML-форматирование

Английский

An exhibition featuring Macedonian painter Novica Trajkovski opened at the Museum of Contemporary Art in Skopje.

Македонский

Отворена изложба на македонскиот сликар Новица Трајковски во Музејот за современа уметност во Скопје.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Английский

An exhibition of 126 caricatures competing in this year's 39th edition of the PJER competition opened in the Republika Srpska's Museum of Contemporary Arts in Banja Luka.

Македонский

Изложба на 126 карикатури што се натпреваруваат на овогодинешното 39-то издание на натпреварот ПЈЕР, беше отворена во Музејот на современа уметност во Бања Лука, Република Српска.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Английский

An exhibition of works by contemporary Dutch artists opened at the Magaza Culture Centre in Bitola, Macedonia.

Македонский

Во културниот центар Магаза во Битола, Maкедонија, беше отворена изложба на слики на современи холандски уметници.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Английский

An exhibition titled "Contemporary Montenegrin Sculpture" opened at the Art Colony gallery in Danilovgrad, Montenegro, last week.

Македонский

Изложба насловена како „Модерна црногорска скулптура“ беше отворена во галеријата на Уметничката колонија во Даниловград, Црна Гора, минатата недела.

Последнее обновление: 2016-01-20
Частота использования: 1
Качество:

Предупреждение: Содержит скрытое HTML-форматирование

Получите качественный перевод благодаря усилиям
4,401,923,520 пользователей

Сейчас пользователи ищут:Для Вашего удобства мы используем файлы cookie. Факт перехода на данный сайт подтверждает Ваше согласие на использование cookies. Подробнее. OK