Спросить у Google

Вы искали: kiinnikuromisprosessia (Финский - Эстонский)

Переводы пользователей

Добавлены профессиональными переводчиками и компаниями и на основе веб-страниц и открытых баз переводов.

Добавить перевод

Финский

Эстонский

Информация

Финский

Komissaari huomautti kuitenkin, että nopea kiinnikuromisprosessi on jälleen käynnissä. Aluepolitiikka on edelleen tehokas työkalu sosioekonomisen lähentymisen tukemisessa.

Эстонский

Sellele vaatamata märkis volinik, et taaskäivitunud on kiire järelejõudmisprotsess, milles regionaalpoliitikal on jätkuvalt peaosa sotsiaalmajandusliku vastastikuse lähenemise edendamisel.

Последнее обновление: 2014-02-06
Частота использования: 1
Качество:

Финский

Taloudellinen ”kiinnikuromisprosessi” ei nähtävästi väistämättä johda yhtä suureen energiantarpeen kasvamiseen; tästä on osoituksena Irlanti, jossa viime vuosinatapahtuneen taloudellisen kasvun ohella on myös saatu aikaan huomattavia parannuksia energiavaltaisuuden alalla.

Эстонский

Seos majanduse taastumise ja samaväärseenergiavajaduse suurenemise vahel ei tundu olevat vältimatu, kuigi näiteks Iirimaapuhul kaasnes viimaste aastate suure majanduskasvuga energiaintensiivsuseoluline tõus.

Последнее обновление: 2014-02-06
Частота использования: 1
Качество:

Финский

Myös muita tekijöitä on tarkasteltu, kuten tuote-ja rahoitusmarkkinoiden yhdentymistä ja vaihtotaseen kehittymistä. Viron talous on pitkälle yhdentynyt EU:n talouteen. Erityisesti kauppa muiden jäsenvaltioiden kanssa ja niiden tekemät suorat ulkomaiset sijoitukset ovat huomattavia. Viron rahoitusmarkkinoiden yhdentyminen EU:hun on edennyt merkittävästi. Tähän on lähinnä syynä se, että rahoituksenvälittäjät ovat huomattavassa määrin ulkomaisessa omistuksessa ja että euro on laajassa käytössä luotto-ja sijoitusvaluuttana. Viron vaihtotaseen alijäämä on ollut yli 10 prosenttia suhteessa BKT:hen vuodesta 2002. Suuri vaihtotaseen alijäämä heijastaa nopeaa kiinnikuromisprosessia, jossa ulkomaiset säästöt mobilisoidaan ulkomaisen luotonoton välityksellä kotimaisten investointien lisäämiseksi ja tuottavuuden kasvattamiseksi. Ulkoinen rahoitusasema merkitsee kuitenkin huomattavia rahoitustarpeita keskipitkällä aikavälillä, ja rahavirtoja on käytettävä tuottavasti. Ulkoista vajausta on pääosin rahoitettu huomattavilla suorilla ulkomaisilla sijoituksilla ja pankkiryhmien sisäisellä luotonannolla.

Эстонский

Uuriti ka lisategureid, sh kauba-ja finantsturgude lõimumist ning maksebilansi arenguid. Eesti majandus on ELiga väga lõimunud. Peamiselt tänu sellele, et paljud finantsvahendajad on välisomanduses ja laenude ja investeeringute osas kasutatakse laiaulatuslikult eurot, on välismaised otseinvesteeringud ja kaubandussuhted teiste liikmesriikidega laiaulatuslikud ning oluliselt on edenenud riigi finantssektori lõimumine laiema ELi sektoriga. Eesti jooksevkonto puudujääk on alates 2002. aastast olnud üle 10% SKTst. Suur jooksevkonto puudujääk peegeldab peamiselt kiiret järelejõudmisprotsessi, kus välislaenude abil kasutatakse välismaiseid sääste sisemaiste investeeringute ja tootlikkuse suurendamiseks. Välispositsioon viitab aga olulisele rahastamisvajadusele keskpikas perspektiivis ja sissetulevaid vahendeid tuleb kasutada produktiivselt. Jooksevkonto puudujääki on katnud peamiselt suur välisinvesteeringute sissevool ja kontsernisisesed pangalaenud.

Последнее обновление: 2008-03-04
Частота использования: 1
Качество:

Источник: Анонимно

Получите качественный перевод благодаря усилиям
4,401,923,520 пользователей

Сейчас пользователи ищут:Для Вашего удобства мы используем файлы cookie. Факт перехода на данный сайт подтверждает Ваше согласие на использование cookies. Подробнее. OK