Fråga Google

You searched for: Üdvözítóm (Ungerska - Engelska)

Mänskliga bidrag

Från professionella översättare, företag, webbsidor och fritt tillgängliga översättningsdatabaser.

Lägg till en översättning

Ungerska

Engelska

Info

Ungerska

Nincs egyedüli üdvözítő megoldás.

Engelska

There is no one-size-fits-all.

Senast uppdaterad: 2017-04-26
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Ungerska

A korai lemorzsolódás csökkentését célzó szabályozást az adott régión, illetve országon belüli helyzethez kell igazítani, nem létezik egyetlen, valamennyi tagállam számára egyaránt üdvözítő megoldás.

Engelska

Policies to reduce early school leaving need to be adjusted to the specific situation within a region or country; there is no single solution for all Member States.

Senast uppdaterad: 2017-04-06
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Ungerska

A leendő - összehangolt és célirányos, de rugalmas - politikai eszközök hozzáadott értéke: A kiválasztott piacokon nem létezik egy egyedül üdvözítő szakpolitikai intézkedés, amely egy csapásra el tudná távolítani a jelentős kereslet kialakulásának útjában álló akadályokat9.

Engelska

Added value of prospective, concerted and targeted, but flexible policy instruments: In the identified markets, there is no single policy measure which could remove the barriers that block the emergence of strong demand9.

Senast uppdaterad: 2017-04-06
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Ungerska

Ugyanakkor ez nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a rugalmas munkahelynek egyetlen üdvözítő modellje létezik.

Engelska

However, this does not necessarily imply a convergence towards a single model of the flexible workplace.

Senast uppdaterad: 2017-04-06
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Ungerska

Egy dokumentumfilm, amely üdvözítő lehet a mostani, nehéz időkben, amikor a politikai döntés a népítéletnek veti oda a „vándorlókat”.

Engelska

... A documentary that may prove to be invaluable during these troubled times when politicians have decided to subject the itinerant community to public ire.

Senast uppdaterad: 2016-02-24
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Ungerska

Az Üdvözítő türelme végtelen volt; én sem lehetek türelmetlenebb.

Engelska

My Master was long-suffering: so will I be.

Senast uppdaterad: 2014-07-30
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Ungerska

című könyvében, mely megkérdezi: „Were you Doers, or Talkers only? Tettetek is valamit vagy csak beszéltetek?”. Úgy gondolom, itt a cselekvés ideje, és az európai szavazópolgárok azt akarják, hogy olyan intézkedéseket fogadjunk el, melyek tisztességes energiapiaci árakhoz vezetnek. Jelenleg a végső ár 30-40%-át spekuláció adja, és jó lenne bevezetni egy ármoratóriumot, amikor az ár egyik évről a másikra több mint 30%-kal emelkedik, mint például most. Úgy gondolom, hogy az emberek ezt várják tőlünk. Egyértelmű, hogy az üdvözítő megoldás nemcsak a piacokon keresendő, és beigazolódik a régi mondás, mely szerint „a finanszírozók úgy támogatják az államot, mint a kötél az akasztott embert”. Véleményem szerint a liberalizáció nem lesz segítségünkre a jelenlegi helyzetben. Ami segít, az az új kapacitások építése (beleértve az oly sokak által elítélt nukleáris energiát) és beruházások, nagyarányú beruházások az új technológiák terén. Itt valódi kihívást láthatunk: az új, hosszú távú technológia korának megteremtését az energiaszektorban. A válságokra, köztük az energiaválságokra az innováció jelent megoldást.

Engelska

by John Bunyan, which asks ‘Were you Doers, or Talkers only?’. I think that now is the time for action and that European voters want us to adopt measures that would result in fair prices on the energy markets. The share of speculation today counts for 30% to 40% of the final price, and it would be good to introduce an energy price moratorium when the year-on-year increase is over 30%, as it is now. I think that people expect us to do this. It is clear that salvation is not to be found in the markets alone, and the old saying that ‘financiers support the state just as a rope supports a hanged man’ is confirmed. In my opinion, liberalisation will not help us in the present situation. What will help us is building new capacities (including the much condemned nuclear energy) and investments, massive investments in new technologies. Here we may see a real challenge: creating the basis for a new, long-term technological era in the energy sector. Crises, including energy crises, are overcome by innovation.

Senast uppdaterad: 2014-05-25
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Választott képviselőként gyakran járjuk körbe választókerületünket, és kerülünk dugóba, és nagyon sokszor telefonálunk, hogy megtudjuk, mi a helyzet előrébb. Több adatra van szükségünk a szélvédőn, hogy hatékonyabban és eredményesebben választhassuk ki a számunkra üdvözítő megoldást.

Engelska

So often, as elected Members, we journey round our constituencies and find ourselves in traffic jams, and so often we have to make phone calls to find out what the situation is ahead. We need more data on the windscreens so that we can sort out our own salvations in a more effective and efficient manner.

Senast uppdaterad: 2014-05-25
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Önök most ugyanezt a politikát folytatják Koszovó függetlensége és egy új protektorátus kialakítása kapcsán. A jelentésben javasolt intézkedések az európai munkások pénzével próbálják meg jóvátenni a mészárlást és a pusztítást. Az intézkedések célja, hogy a jugoszláv emberek gyilkosait üdvözítőként mutassák be, akik megpróbálnak kedvező feltételeket teremteni ahhoz, hogy Szerbia hozzá tudjon kapcsolódni az imperialista szekérhez és hogy Európa fővárosa beolvassza az országot.

Engelska

You are now continuing the same policy with the independence of Kosovo and the creation of a new protectorate. Among other things, the measures proposed in the report are an attempt to redeem slaughter and destruction by using money from the workers of Europe. The measures aim to present the murderers of the Yugoslav peoples as saviours in a bid to create favourable conditions for linking Serbia to the imperialist chariot, and for European capital to take over the country.

Senast uppdaterad: 2014-05-25
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Audy úr jelentése foglalkozik mindezekkel a problémákkal, és felismeri, hogy az Egyesült Államok a vámok terén a biztonsággal kapcsolatos boszorkányüldözésével visszatért a mccarthyzmushoz. Véget ért a pacifista megközelítés korszaka, amelyet II. János Pál pápa hirdetett meg híres hitszónoklatával 1978-ban („Nyissátok meg az üdvözítő hatalmának az államok határait, a gazdasági és politikai rendszereket, a kultúra, a civilizáció és a fejlődés széles területeit! Ne féljetek!”). Ezért fordulhat elő, hogy a dohai forduló még tíz évvel a megkezdése után is tart, míg az uruguayi forduló, ha fogalmazhatok így, „csak” nyolc évig tartott.

Engelska

Mr Audy’s report covers all of these problems and recognises that the US has returned to customs McCarthyism with a security/insecurity witch-hunt. The era of the pacifist approach of Pope John Paul II, with his famous 1978 homily (‘Open the borders of states, political and economic systems, wide expanses of civilisations and cultures to His grace. Do not be afraid!’), is over, hence the Doha Round, which is still ongoing 10 years after it was started, whereas the Uruguay Round, if I may be so bold as to say, only took 8 years.

Senast uppdaterad: 2014-05-25
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Nem létezik egyetlen üdvözítő megoldás a 21. század sikeres Uniójának megteremtésére. Létfontosságú a költségvetési és a pénzügyi stabilitás megerősítése – akárcsak az Európa 2020 stratégia megvalósítása.

Engelska

There is no single solution to creating an EU that is t for success in the 21stcentury.Reinforcing fiscal and financial stability is vital, and so too is the vision in the Europe 2020 strategy.

Senast uppdaterad: 2014-02-06
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Vitatkozhatunk erről, de nem hiszem, hogy létezik egyetlen üdvözítő megoldás. E kérdésben tehát eltérnek nézeteink. Itt alkalmazott eszközeink korszerűsítése folyamatos feladat, amelyről állandóan beszélnünk kell, hiszen az események oly gyorsan peregnek. Ugyanakkor az látszik, hogy a nyitottság, az átláthatóság, és az okmányokhoz való hozzáférés kérdéseit illetően célkitűzéseink azonosak. Ez a kiindulási alap, és a továbbiakban is ezért küzdünk. A Turco-ítéletet pedig, természetesen követjük.

Engelska

Let us discuss that, but I am not sure that there is one simple solution like that. So we do not share that view. Modernising our tools in this area is a constant thing that we have to discuss all the time, because things happen so quickly. But we seem to share the same objectives of having openness and transparency and access to documents. That is the starting point and that is what we will continue to fight for and we will of course follow the Turco judgment.

Senast uppdaterad: 2012-10-30
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

És mi is ez a lehetőség? Mivel a nők adják a lakosság felét, ebben az arányban kell, hogy döntéshozatali szerepet kapjanak. Tudom, hogy sokak szerint a kvóta nem jelenti az üdvözítő megoldást, de azt kell, hogy mondjam, ennél hatékonyabb adminisztratív megoldást sajnos még nem találtunk.

Engelska

And what is this opportunity? Since women constitute half the population, they must be given a decision-making role in the same proportion. I know that according to many people, a quota is not the true solution, but I must say that unfortunately a more effective administrative solution has not yet been found.

Senast uppdaterad: 2012-10-30
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

És mi láttuk és bizonyságot teszünk, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ üdvözítõjéül.

Engelska

And we have seen and do testify that the Father sent the Son to be the Saviour of the world.

Senast uppdaterad: 2012-05-06
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Két forgatókönyv közül választhatunk: a megosztottság, a konfrontáció és a bizalmatlanság ördögi köre vagy a komoly, szigorú, ugyanakkor egyértelmű tárgyalás jelentette üdvözítő megoldás között kell döntenünk.

Engelska

Two scenarios lie ahead: a vicious circle of divisions, confrontations and mistrust; or a virtuous circle of serious, rigorous, yet unambiguous negotiation.

Senast uppdaterad: 2012-02-28
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Az intézkedések célja, hogy a jugoszláv emberek gyilkosait üdvözítőként mutassák be, akik megpróbálnak kedvező feltételeket teremteni ahhoz, hogy Szerbia hozzá tudjon kapcsolódni az imperialista szekérhez és hogy Európa fővárosa beolvassza az országot.

Engelska

The measures aim to present the murderers of the Yugoslav peoples as saviours in a bid to create favourable conditions for linking Serbia to the imperialist chariot, and for European capital to take over the country.

Senast uppdaterad: 2012-02-28
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Ez bizonyosan egy üdvözítő lépés, ám nem szabad becsapnunk magunkat: mások ambíciói és elkötelezettsége egyelőre nem vetekszik a miénkkel.

Engelska

This is certainly a welcome step forward, but we should not delude ourselves: our ambition and our commitment are not yet matched by others.

Senast uppdaterad: 2012-02-28
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Több adatra van szükségünk a szélvédőn, hogy hatékonyabban és eredményesebben választhassuk ki a számunkra üdvözítő megoldást.

Engelska

We need more data on the windscreens so that we can sort out our own salvations in a more effective and efficient manner.

Senast uppdaterad: 2012-02-28
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Ungerska

Véget ért a pacifista megközelítés korszaka, amelyet II. János Pál pápa hirdetett meg híres hitszónoklatával 1978-ban ("Nyissátok meg az üdvözítő hatalmának az államok határait, a gazdasági és politikai rendszereket, a kultúra, a civilizáció és a fejlődés széles területeit!

Engelska

The era of the pacifist approach of Pope John Paul II, with his famous 1978 homily ('Open the borders of states, political and economic systems, wide expanses of civilisations and cultures to His grace.

Senast uppdaterad: 2012-02-28
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript
Varning: Innehåller osynlig HTML-formatering

Ungerska

Tudom, hogy sokak szerint a kvóta nem jelenti az üdvözítő megoldást, de azt kell, hogy mondjam, ennél hatékonyabb adminisztratív megoldást sajnos még nem találtunk.

Engelska

I know that according to many people, a quota is not the true solution, but I must say that unfortunately a more effective administrative solution has not yet been found.

Senast uppdaterad: 2012-02-28
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Referens: EP_transcript

Få en bättre översättning med
4,401,923,520 mänskliga bidrag

Användare ber nu om hjälp:Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka den här webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer. OK