Şunu aradınız:: turuintressimäärasid (Estonca - Fince)

İnsan katkıları

Profesyonel çevirmenler, işletmeler, web sayfaları ve erişimin serbest olduğu çeviri havuzlarından.

Çeviri ekle

Estonca

Fince

Bilgi

Estonca

reservi suuruse kõikumine võib tasakaalustada likviidsusšokke, mõjutamata oluliselt turuintressimäärasid.

Fince

varantotalletusten vaihtelu voi tasoittaa likviditeettiylijäämiä ilman, että ne vaikuttavat juurikaan markkinakorkoihin.

Son Güncelleme: 2014-02-06
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Estonca

seepärast ei ole keskpangal vaja erandlikel asjaoludel sekkuda, et stabiliseerida raha turuintressimäärasid.

Fince

näin ollen keskuspankin ei juuri tarvitse tehdä poikkeuksellisia interventioita rahamarkkinoilla markkinakorkojen vakauttamiseksi.

Son Güncelleme: 2014-02-06
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Estonca

nende intressimäärade edasise arenguga seotud ootused mõjutavad omakorda mitmeid pikemaajalisi panga- ja turuintressimäärasid.

Fince

odotukset ohjauskorkojen tulevasta kehityksestä puolestaan vaikuttavat moniin pitempiaikaisiin pankki- ja markkinakorkoihin.

Son Güncelleme: 2014-02-06
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Estonca

püsivahendite eesmärk on lisada ja absorbeerida üleöölikviidsust, anda märku rahapoliitika üldistest suundumustest ja piirata üleöö turuintressimäärasid.

Fince

maksuvalmiusjärjestelmän avulla pyritään lisäämään tai vähentämään yön yli- likviditeettiä, viestimään rahapolitiikan virityksestä ja hillitsemään yön yli- markkinakorkojen liikkeitä.

Son Güncelleme: 2012-03-20
Kullanım Sıklığı: 3
Kalite:

Estonca

(10) läbipaistvuse, võrdse kohtlemise ja vähese tähtsusega abi ülemmäära õige kohaldamise huvides peaksid liikmesriigid kasutama ühte ja sama arvutusmeetodit. kõnealuse arvutamise hõlbustamiseks ja kooskõlas määrusega (eÜ) nr 69/2001 tuleks abisummad, mida ei anta rahas, arvestada ümber nende brutotoetusekvivalendiks. [lisaks tuleks käesolevat määrust tõhusa järelevalve tagamiseks kohaldada üksnes läbipaistvate abimeetmete suhtes, see tähendab abimeetmete suhtes, mille summa on teada]. läbipaistva abi, välja arvatud mitmes osas makstava abi, toetusekvivalendi arvutamiseks tuleb kasutada abi andmise ajal kehtivaid turuintressimäärasid. riigiabi käsitlevate eeskirjade ühtseks, läbipaistvaks ja hõlpsaks kohaldamiseks tuleks käesoleva määruse kohaldamisel kasutada turumäärasid viitemääradena. viitemääradena tuleks kasutada määrasid, mille komisjon erapooletul alusel korrapäraselt kinnitab ja mis avaldatakse euroopa liidu teatajas ja internetis.

Fince

(10) avoimuuden, tasapuolisen kohtelun ja vähämerkityksiselle tuelle asetetun enimmäismäärän asianmukaisen soveltamisen kannalta on aiheellista, että jäsenvaltiot soveltavat samaa laskentamenetelmää.laskemisen helpottamiseksi sekä asetuksen (ey) n:o 69/2001 mukaisesti on aiheellista, että tukimäärät, jotka eivät ole raha-avustuksia, muunnetaan bruttoavustusekvivalentiksi. [tehokkaan seurannan varmistamiseksi tätä asetusta olisi sovellettava vain niihin tukitoimenpiteisiin, jotka ovat läpinäkyviä siten, että tuen arvon määrä on helposti määriteltävissä.] muiden kuin avustusten tai useissa erissä maksettavien läpinäkyvien tukien avustusekvivalentin laskeminen edellyttää tuen myöntämishetkellä voimassa olevan markkinakoron käyttämistä. jotta valtiontukisääntöjä sovellettaisiin yhdenmukaisesti, avoimesti ja yksinkertaisesti, tässä asetuksessa tarkoitettuina markkinakorkoina olisi pidettävä viitekorkoja. viitekorkoina olisi käytettävä komission puolueettomien perusteiden pohjalta määräajoin vahvistamia korkoja, jotka julkaistaan euroopan unionin virallisessa lehdessä tai internetissä.

Son Güncelleme: 2008-03-04
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Referans: Anonim

Estonca

(7) läbipaistvuse, võrdse kohtlemise ja vähese tähtsusega abi ülemmäära õigeks kohaldamise huvides peaksid liikmesriigid kasutama ühte ja sama arvutusmeetodit. arvutamise hõlbustamiseks ja kooskõlas vähese tähtsusega abi eeskirja kohaldamise praeguse tavaga tuleks abisummad, mida ei anta rahas, ümber arvestada nende brutotoetusekvivalendiks. [tõhusa järelevalve tagamiseks tuleks käesolevat määrust kohaldada üksnes läbipaistvate abimeetmete suhtes, see tähendab abimeetmete suhtes, mille summa on teada.] kui läbipaistvat abi ei maksta toetusena või mitmes osas, tuleb selle toetusekvivalendi arvutamisel kasutada abi andmise ajal kehtivaid turuintressimäärasid. riigiabi eeskirjade ühtseks, läbipaistvaks ja hõlpsaks kohaldamiseks tuleks käesoleva määruse kohaldamisel turumäärasid käsitleda viitemääradena. viitemääradena tuleks kasutada määrasid, mis komisjon kinnitab korrapäraselt erapooletul alusel ja mis avaldatakse euroopa liidu teatajas ja internetis.

Fince

(7) avoimuuden, tasapuolisen kohtelun ja vähämerkityksiselle tuelle asetetun enimmäismäärän asianmukaisen soveltamisen kannalta jäsenvaltioiden olisi aiheellista soveltaa samaa laskentamenetelmää. laskemisen helpottamiseksi ja nykyisen vähämerkityksistä tukea koskevan säännön soveltamiskäytännön mukaisesti olisi tarkoituksenmukaista muuntaa tukimäärät, jotka eivät ole raha-avustuksia, bruttoavustusekvivalentiksi. [tehokkaan seurannan varmistamiseksi tätä asetusta olisi lisäksi sovellettava vain niihin tukitoimenpiteisiin, jotka ovat läpinäkyviä siten, että tuen arvon määrä on helposti määriteltävissä.] muiden kuin avustusten tai useissa erissä maksettavien läpinäkyvien tukien avustusekvivalentin laskeminen edellyttää tuen myöntämishetkellä voimassa olevan markkinakoron käyttämistä. jotta valtiontukisääntöjä sovellettaisiin yhdenmukaisesti, avoimesti ja yksinkertaisesti, tässä asetuksessa tarkoitettuina markkinakorkoina olisi pidettävä viitekorkoja. viitekorkoina olisi käytettävä komission puolueettomien perusteiden pohjalta määräajoin vahvistamia korkoja, jotka julkaistaan euroopan unionin virallisessa lehdessä tai internetissä.

Son Güncelleme: 2008-03-04
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Referans: Anonim

Daha iyi çeviri için
4,401,923,520 insan katkısından yararlanın

Kullanıcılar yardım istiyor:Deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi edinin. Tamam