Google'a Sor

Şunu aradınız:: struccpolitikát (Macarca - İngilizce)

İnsan katkıları

Profesyonel çevirmenler, işletmeler, web sayfaları ve erişimin serbest olduğu çeviri havuzlarından.

Çeviri ekle

Macarca

İngilizce

Bilgi

Macarca

Európa nem folytathat struccpolitikát.

İngilizce

Europe cannot adopt a head-in-the-sand policy.

Son Güncelleme: 2012-02-28
Kullanım Sıklığı: 2
Kalite:

Macarca

Nem folytathatjuk tovább ezt a struccpolitikát.

İngilizce

We cannot pursue this head-in-the-sand policy.

Son Güncelleme: 2012-02-28
Kullanım Sıklığı: 2
Kalite:

Macarca

És azt kell mondjam, épp ilyen szomorú látni, hogy a tisztelt Ház jobb oldalán egyesek még mindig struccpolitikát folytatnak, és tagadják a nyilvánvalót.

İngilizce

It is equally sad, I have to say, to see some on the Right of this House continuing, ostrich-like, to deny the obvious.

Son Güncelleme: 2012-02-28
Kullanım Sıklığı: 2
Kalite:

Macarca

Nem igaz, hogy a kormányok struccpolitikát folytatnak; mindent megtesznek, amit csak tudnak, hogy megelőzzék az igazság napvilágra kerülését.

İngilizce

It is not true that the governments are turning a blind eye; they are doing whatever they can to prevent clarification of the truth.

Son Güncelleme: 2012-02-28
Kullanım Sıklığı: 2
Kalite:

Macarca

A teljes körű tudásról való lemondás veszélyes struccpolitika lenne.”

İngilizce

The abandonment of comprehensive knowledge would be dangerous and tantamount to burying one's head in the sand"21.

Son Güncelleme: 2017-04-06
Kullanım Sıklığı: 2
Kalite:

Uyarı: Görünmez HTML biçimlendirmesi içeriyor

Macarca

Eléggé felháborító, hogy a tagállamok nem reagáltak e Parlament ajánlásaira. És azt kell mondjam, épp ilyen szomorú látni, hogy a tisztelt Ház jobb oldalán egyesek még mindig struccpolitikát folytatnak, és tagadják a nyilvánvalót. Az Egyesült Államok beismerte az illegális fogva tartások, fogolyszállítások és a gyanúsítottak kínzásának tényét, amelyek lehet, hogy mind a mai napig zajlanak. Ezt nem tudjuk.

İngilizce

The lack of response by Member States to the recommendations of this Parliament is quite appalling. It is equally sad, I have to say, to see some on the Right of this House continuing, ostrich-like, to deny the obvious. The US has admitted illegal detentions, transfer and torture of suspects, and they may, in fact, still be under way. We do not know.

Son Güncelleme: 2014-05-25
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Referans: EP_transcript

Macarca

Európának meg kell felelnie azoknak az elvárásoknak, melyeket az európaiak elénk állítottak. Európa nem folytathat struccpolitikát. Európának hallatnia kell hangját a világban, jelen kell lennie a világban, és meg kell oldania napjaink problémáit, legyen szó éghajlatváltozásról, az illegális bevándorlás elleni küzdelemről vagy a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról. E problémákat kezelnünk kell.

İngilizce

Europe must provide an outlet for the expectations that the European people have placed on us. Europe cannot adopt a head-in-the-sand policy. Europe needs to have a voice in the world, it needs to have a presence, and it needs to resolve the problems that exist now, whether that means climate change, combating illegal immigration or combating nuclear proliferation. We need to tackle these problems.

Son Güncelleme: 2014-05-25
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Referans: EP_transcript

Macarca

Már csak egy fekete lyuk maradt ezzel az üggyel kapcsolatban: a Tanács hallgatása. Ez meglehetősen zavarba ejtő, tekintve, hogy mindenki más nyilatkozott már. Íme, azonban egy anomália: míg a Tanács hallgat, a kormányok cselekszenek. Nem igaz, hogy a kormányok struccpolitikát folytatnak; mindent megtesznek, amit csak tudnak, hogy megelőzzék az igazság napvilágra kerülését. Az olasz kormány, például, jelen pillanatban is igyekszik elkerülni az igazságügyi intézkedésekbe keveredett CIA-ügynökök kiadatásának kérését, és még a hivatali titok intézményét is beveti, hogy lelassítsa az Abu Omar ügyben folyó bírósági eljárást. A kormányok tehát valójában cselekszenek, míg a Tanács továbbra is hallgat. Véleményem szerint ez helytelen! E tisztelt Ház kiváló munkája tiszteletet érdemel, és ennek a tiszteletnek mindenekelőtt a Tanácstól kellene érkeznie.

İngilizce

There is only one black hole in this affair: the silence of the Council. It is rather embarrassing here, given that everyone else has spoken out. However, there is one anomaly: while the Council remains silent the governments are acting. It is not true that the governments are turning a blind eye; they are doing whatever they can to prevent clarification of the truth. For instance, the Italian Government is currently avoiding seeking the extradition of the CIA agents involved in the judicial measures and has even invoked official secrecy to slow down the judicial activity on the case of Abu Omar. Thus the governments are indeed acting while the Council maintains its silence. In my opinion this is wrong! The excellent work done by this House deserves respect, and surely a sign of respect should come first and foremost from the Council.

Son Güncelleme: 2014-05-25
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Referans: EP_transcript

Macarca

„Nem gondolhatjuk komolyan, hogy nem szólunk semmit az Egyesült Nemzetekről, és meg sem említjük az Európai Uniót annak reményében, hogy majd eltűnik. Ez struccpolitika lenne.

İngilizce

I don’t know yet what nature these will take, but I don’t anticipate that there will be a lot of purely legislative proposals,’ she continued.

Son Güncelleme: 2014-02-06
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Referans: EP_transcript

Macarca

Elnök úr, az egyik legjobb háborúellenes regény Jaroslav Hašek műve Švejkről, a derék katonáról. A Bizottság és a Tanács álláspontja azonban túltesz Švejken; túltesz Franz Kafkán is, sőt, bármelyik strucc is megirigyelhetné. Nem folytathatjuk tovább ezt a struccpolitikát. Meg kell tárgyalnunk a kérdést egymás között, az Európai Parlament színe előtt, de természetesen meg kell tárgyalnunk a NATO tagjaival is. Meg kell tárgyalnunk a csehekkel, a lengyelekkel és az oroszokkal. Ez olyan alapvető fontosságú folyamat, amelyet páneurópai méretekben kell lebonyolítani.

İngilizce

Mr President, one of the supreme anti-war novels is about the good soldier Schweik, by Jaroslav Hašek. The position adopted by the Commission and the Council, however, outshines Schweik; it outdoes Franz Kafka too, and it even outdoes any ostrich. We cannot pursue this head-in-the-sand policy. We must discuss this issue among ourselves, on the floor of the European Parliament, but we must also discuss it, of course, with the members of NATO. We must discuss it with the Czechs, the Poles and the Russians. This is an essential process that must be conducted on a pan-European scale.

Son Güncelleme: 2013-09-23
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Referans: EP_transcript

Macarca

Az EU-nak a jövőben a céljait, a háromszor 20%-os vállalását nem szabad föladnia, de ezzel egyidejűleg a tárgyalási pozícióit, mandátumát gyökeresen újra kell gondolnia, mert struccpolitikát nem folytathatunk.

İngilizce

In the future, the EU must not give up its targets, the commitment of three times 20% but, at the same time, it should reconsider its negotiating position and mandate, because we cannot pursue an ostrich policy.

Son Güncelleme: 2012-02-28
Kullanım Sıklığı: 2
Kalite:

Referans: EP_transcript

Daha iyi çeviri için
4,401,923,520 insan katkısından yararlanın

Kullanıcılar yardım istiyor:Deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi edinin. Tamam