Şunu aradınız:: ravnotežnih (Slovence - İngilizce)

İnsan katkıları

Profesyonel çevirmenler, işletmeler, web sayfaları ve erişimin serbest olduğu çeviri havuzlarından.

Çeviri ekle

Slovence

İngilizce

Bilgi

Slovence

tekočina se segrejeva v tej aparaturi v ravnotežnih pogojih pri atmosferskem tlaku, dokler ne zavre.

İngilizce

the liquid is heated in this apparatus under equilibrium conditions at atmospheric pressure until it is boiling.

Son Güncelleme: 2014-11-21
Kullanım Sıklığı: 3
Kalite:

Slovence

porazdelitveni koeficient med vodo in 1-oktanolom (pow) je opredeljen kot razmerje ravnotežnih koncentracij preskusne snovi v 1-oktanolu, nasičenem z vodo (co), in vodi, nasičeni z 1-oktanolom (cw).

İngilizce

the partition coefficient between water and 1-octanol (pow) is defined as the ratio of the equilibrium concentrations of the test substance in 1-octanol saturated with water (co) and water saturated with 1-octanol (cw).

Son Güncelleme: 2014-11-21
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Slovence

in vitro študije so pokazale, da je trifluridin substrat koncentracijskega nukleozidnega prenašalca cnt1 (cnt - concentrative nucleoside transporters) in ravnotežnih nukleozidnih prenašalcev ent1 in ent2 (ent - equilibrative nucleoside transporters).

İngilizce

in vitro studies indicated that trifluridine is a substrate for the nucleoside transporters cnt1, ent1 and ent2.

Son Güncelleme: 2017-04-26
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Slovence

porazdelitveni koeficient (p) je torej količnik dveh koncentracij in se ponavadi navede v obliki logaritma z osnovo 10 (log p). pow =cn -octanol cvoda porazdelitveni koeficient (p) je opredeljen kot razmerje ravnotežnih koncentracij (c) raztopljene snovi v dvofaznem sistemu, sestavljenem iz dveh topil, ki se v glavnem ne mešata. v primeru n-oktanola in vode:

İngilizce

the partition coefficient (p) therefore is the quotient of two concentrations and is usually given in the form of its logarithm to base 10 (log p).

Son Güncelleme: 2014-11-21
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Slovence

porazdelitveni koeficient (p) je opredeljen kot razmerje ravnotežnih koncentracij (ci) raztopljene snovi v dvofaznem sistemu, sestavljenem iz dveh topil, ki se v glavnem ne mešata.

İngilizce

the partition coefficient (p) is defined as the ratio of the equilibrium concentrations (ci) of a dissolved substance in a two-phase system consisting of two largely immiscible solvents.

Son Güncelleme: 2014-11-21
Kullanım Sıklığı: 2
Kalite:

Daha iyi çeviri için
4,401,923,520 insan katkısından yararlanın

Kullanıcılar yardım istiyor:Deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi edinin. Tamam