Results for schijnvertegenwoordiging translation from Dutch to French

Computer translation

Trying to learn how to translate from the human translation examples.

Dutch

French

Info

Dutch

schijnvertegenwoordiging

French

 

From: Machine Translation
Suggest a better translation
Quality:

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Dutch

French

Info

Dutch

ldcom verklaart ook dat in het vennootschapsrecht de aansprakelijkheid van de staat met name voortvloeit uit de toetsing aan de rechtsleer over de schijnvertegenwoordiging en de feitelijke bestuurder, met name wat dit laatste punt betreft, doordat rechtstreeks met de ratingbureaus contact is opgenomen.

French

ldcom affirme également que la responsabilité de l'État ressort notamment, en droit des sociétés, de l'analyse de la théorie du mandat apparent et du dirigeant de fait, notamment, en ce qui concerne le dernier point, pour avoir directement contacté les agences de notation.

Last Update: 2014-11-05
Usage Frequency: 2
Quality:

Dutch

(108) toekenning van een onbeperkte garantie: ldcom baseert zich hiervoor op de inhoud van de verklaringen van de franse autoriteiten die sinds 20 juni 2002 zijn verschenen in de pers, in persberichten van het ministerie van economie en financiën en die al dan niet rechtstreeks aan de ratingbureaus zijn meegedeeld. deze verklaringen, die zijn bedoeld om de financiële markten over de situatie van france télécom gerust te stellen [76], hebben rechtstreeks tot een verbetering van de rating van france télécom op de markten bijgedragen en hebben de onderneming in staat gesteld het hoofd te bieden aan de "liquiditeitsmuur" die zij zag opdoemen. volgens ldcom zijn voor het optreden van de staat meerdere juridische kwalificaties mogelijk. wat betreft het franse recht, herhaalt ldcom dat er geen enkele specifieke vorm is vereist om een juridische verplichting te doen ontstaan en dat een mondelinge verklaring dus, onder bepaalde voorwaarden, een juridische handeling kan zijn waaraan degene voor wie zij is bestemd, rechten kan ontlenen. immers, de bindende kracht van een eenzijdige handeling berust op de rechtsleer over de verbintenis uit eenzijdige wilsuiting, waaraan rechten kunnen worden ontleend. deze verplichting ontstaat op de tweevoudige voorwaarde dat het een vaste en een precieze wilsuiting moet zijn. ldcom verklaart ook dat in het vennootschapsrecht de aansprakelijkheid van de staat met name voortvloeit uit de toetsing aan de rechtsleer over de schijnvertegenwoordiging en de feitelijke bestuurder, met name wat dit laatste punt betreft, doordat rechtstreeks met de ratingbureaus contact is opgenomen. wat betreft het internationale recht is de contractuele aansprakelijkheid van de staat eveneens in het geding, aangezien een eenzijdige juridisch handeling bindende kracht heeft wanneer kan worden aangetoond dat de verklaring in het openbaar heeft plaatsgevonden en de bedoeling had degene die ze deed, te binden [77]. zo kan een eenvoudige mondelinge verklaring in het openbaar van een staat dus een juridische verbintenis voor die staat doen ontstaan. in onderhavige zaak is, volgens ldcom, de inhoud van de verklaringen bindend voor de franse autoriteiten omdat deze verklaringen naar de letter een eenzijdige — heldere en ondubbelzinnige — verbintenis van de staat vormen om france télécoms kredietverlener in laatste instantie te zijn en de onderneming niet in de financiële crisis te laten steken die zij sinds de zomer 2002 doormaakte. de verbintenis van de staat heeft een bindend karakter, zodat bij iedere niet-nakoming van die verbintenis de contractuele aansprakelijkheid van de staat in het geding kan komen (derden zouden de staat kunnen dwingen zijn verbintenis na te komen).

French

(108) l'octroi de la garantie illimitée: ldcom se base sur le contenu des déclarations des autorités françaises parues depuis le 20 juin 2002 dans la presse, dans des communiqués de presse du ministère des finances et de l'économie et communiquées directement ou indirectement aux agences de notation. ces déclarations, qui visent à rassurer les marchés financiers sur la situation de ft [76], ont contribué directement à l'amélioration de la note de ft sur les marchés et lui ont permis de faire face au mur de liquidité auquel l'entreprise était confrontée. selon ldcom, l'intervention de l'État est susceptible de recevoir plusieurs qualifications juridiques. en ce qui concerne le droit français, elle rappelle qu'aucune forme n'est requise pour la création d'une obligation de droit et qu'une déclaration orale peut donc, sous certaines conditions, constituer un acte juridique créateur de droit pour son destinataire. en effet, la force obligatoire de l'acte unilatéral repose sur la théorie de l'engagement par volonté unilatérale qui constitue une source du droit des obligations. cette obligation naît à la double condition du caractère ferme et précis de la volonté. ldcom affirme également que la responsabilité de l'État ressort notamment, en droit des sociétés, de l'analyse de la théorie du mandat apparent et du dirigeant de fait, notamment, en ce qui concerne le dernier point, pour avoir directement contacté les agences de notation. quant au droit international, la responsabilité contractuelle de l'État est également engagée dans la mesure où un acte juridique unilatéral a force obligatoire lorsqu'il peut être démontré que la déclaration a été exprimée publiquement et dans l'intention de lier son auteur [77]. ainsi, une simple déclaration orale et publique effectuée par un État peut donc créer à sa charge une obligation juridique. en l'espèce, selon ldcom, le contenu des déclarations lie les autorités françaises car la lettre de ces déclarations constitue un engagement unilatéral de l'État clair et non équivoque à être le prêteur en dernier ressort de ft et à ne pas laisser cette dernière dans la crise financière qu'elle connaissait lors de l'été 2002. l'engagement de l'État ayant un caractère contraignant, tout manquement à cet engagement est susceptible d'engager sa responsabilité contractuelle (les tiers auraient pu forcer l'État à exécuter son engagement).

Last Update: 2008-03-04
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous
Warning: Contains invisible HTML formatting

Get a better translation with
7,748,589,960 human contributions

Users are now asking for help:



We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK