Ask Google

Results for bukan selalu translation from English to Malay

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

English

Malay

Info

English

Bukan

Malay

Bukan

Last Update: 2014-07-01
Usage Frequency: 14
Quality:

Reference: Wikipedia

English

maksud bukan logam

Malay

Maksud Bukan Logam

Last Update: 2016-05-12
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Bukan calang-calang

Malay

bukan calang calang

Last Update: 2019-01-01
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Semoga sihat dan ceria selalu

Malay

semoga anda sihat selalu

Last Update: 2019-02-09
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

menjaga kesihatan dan gembira selalu

Malay

bina ayat bahasa melayu ke bahasa inggeris

Last Update: 2018-12-26
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Maksud anda selalu di dalam hati saya

Malay

hingga hujung nyawa

Last Update: 2018-02-08
Usage Frequency: 4
Quality:

Reference: Anonymous

English

Kau selalu tidak fikir perasaan aku

Malay

maksud dalam bahasa ernglish

Last Update: 2015-10-07
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

layanan saya ikhlas dan bukan sebagai pengganti

Malay

Kayu besbol

Last Update: 2014-10-02
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

kalau ada kesilapan bahasa itu bukan saya sengajakan dear.

Malay

bina ayat bahasa melayu ke bahasa inggeris

Last Update: 2018-07-05
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

berterus-terusan bercakap bukan-bukan sendirian

Malay

merapu

Last Update: 2013-03-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Tak usa ditunggu 🚶‍♂dan tk prlu Mengaharp Kerna dia bukan Milik Mu lgi

Malay

Tak seorang pun menunggu 🚶♂dan tk prlu Mengaharp Kerna dia bukan Milik Mu lgi

Last Update: 2018-07-03
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Begitu juga dengan 91 DBP, pasukan ini telah menggunakan beberapa idea untuk diimplementasikan bagi menambahbaik keadaan pencemaran plastic di 91 DBP khasnya. Idea larangan menggunakan beg-beg plastic di pasukan ini setiap hari dapat membantu mengurangi masalah plastic atau white pollution ini. Beg plastic yang selalu digunakan untuk membuat pengagihan bahan makanan setiap hari kepada pasukan-pasukan pengguna telah digantikan dengan penggunaan bekas-bekas kecil ataupun pengguna beg kertas. Pengunaan bekas-bekas kecil dan beg kertas ini sedikit sebanyak dapat mengurangkan pencemaran udara iaitu Kempen 'Tiada Beg Plastik' di 91 DBP dapat mengurangkan kesan karbon. Kempen Tiada Beg Plastik itu turut menggalakkan pasukan pengguna membawa bekas-bekas mereka sendiri selain dibekalkan melalui 91 DBP bagi mengurangkan kebergantungan terhadap penggunaan beg plastik. Beg plastik dikatakan mengambil masa selama 100 atau 500 tahun untuk dilupus secara semulajadi. Bahan toksik yang larut dan meresap ke dalam tanah boleh menjejaskan rantai makanan kita. Setiap tahun, lebih daripada 500 bilion beg plastik digunakan di seluruh dunia. Lebih daripada 1 juta digunakan setiap minit. Plastik yang dibuang setiap tahun cukup untuk mengelilingi dunia sebanyak 4 kali. Disamping itu kos kitar semula beg plastik lebih mahal dari pembuatan satu beg plastik dan beg plastik yang diperbuat daripada petroleum yang merupakan sumber bahan api yang akan habis dalam 50 tahun lagi.

Malay

saya boleh keluar

Last Update: 2019-04-18
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Maksud seksyen 302 ada dua perkara1-seksyen 302(b)kanun keseksaan(hukuman gantung sehingga mati mandatori)2-seksyen 302 kanun keseksaan(bantu siasatan dan tanpa jaminan)Apa itu bantu siasatan?maksud bantu siasatan adalah di tahan reman untuk mengambil segala maklumat dan keterangan-keterangan kejadian.seksyen 302KK belum di jatihi hukuman sepenuh nya lagi.tetapi dalam tahana reman.sebagai contoh kes pencuri di bunuh di ulu tiram,johor.tuan rumah di tangkap di siasat di bawah seksyen 302KK. Tetapi tuan rumah yang di tangkap itu adalah untuk membantu siasatan bukan untuk jatuhi hukuman.di beri tahana selama 7 hari untuk mengambil keterangan.kecuali tuan rumah itu membunuh pencuri di luar kawasan.cukup 7 hari tuan rumah itu akan di pecah seksyen lain yaitu seksyen 442APJ dan di bebas kan bukan di kena kan seksyen 302(b)kanun keseksaan.jika rumah kita di rompak,kita ada hak tahan diri.tetapi jika melibatkan kematian akan di tahan dahulu untuk membantu siasatan sebelum di bebas.- koperal muhammad hazeren hanif penyiasat,risikan dan operasi pasukan petugas khas jenayah terancang dan berat cawangan khas stafoc bukit aman

Malay

QUERY LENGTH LIMIT EXCEDEED. MAX ALLOWED QUERY : 500 CHARS

Last Update: 2018-01-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous
Warning: Contains invisible HTML formatting

English

conversation and she the one gonna the end conversation ka? wtf wht people are u serious i can't believe u will do to my twin like dat until she crying man if me tak kelua cari my twin me pun tak tahu she crying k if my twin not your choice,dri awal tak perlu beria ria mcm org gila sampai minta id dekat org u ada otak u pandai pakai bukan mok plh empuan sebarang sesuka hati cukup la my twin sebelom ni and u nak buat lagi benda sama ? cukup sabar my twin dngn u ni me as her twin deserve to say this bcause i love her more than myself just think it man

Malay

QUERY LENGTH LIMIT EXCEDEED. MAX ALLOWED QUERY : 500 CHARS

Last Update: 2016-10-31
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Mencintai kamu, bukan di atas harta benda yang kau berikan, aku cuma ingin tahu kebenaran dari kamu, apakah hadiah yang kamu beli sudah di kirim atau belum, kalau kamu belum kirim, saya tidak perlu tanya lagi, dan tidak ingin mengganggu kesibukan kerja kamu, saya cuma ingin tahu jawaban dari kamu ,itu pun kalau kamu ada masa memberi jawaban, terima kasih sayang

Malay

Mencintai kamu, memperdengarkan di atas harta juru yang kau very, aku cuma ingin tahu kebenaran dari kamu, 是 hadiah yang kamu beli sudah di kirim atau belum, kalau kamu belum kirim, saya tidak perlu tanya lagi, dan tidak ingin mengganggu kesibukan kerja kamu, saya cuma ingin tahu jawaban dari kamu, itu pun kalau kamu ada masa EMINENT jawaban, bertajuk kasih sayang

Last Update: 2015-08-26
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Apa khabar navarro cynthia Khuon, semuga navarro cynthia Khuon sihat dan riang selalu serta dapat bekerja dengan penuh ketenangan. Saya seorng pesara kerajaan Malaysia dan sekarang membuka kedai gunting rambut. Saya mempunyai dua orang anak lelaki dan seorang anak perempuan. Dua orang sudah bekerja dan seorang lagi masih belajar diuniversiti. Apakah pekerjaan navarro cynthia Khuon dan sudah berapa lama bekerja di Philipina? Pernahkah navarro cynthia Khuon datang melawat Malaysia? Semuga satu hari navarro cynthia Khuon dapat datang melawat malaysia. Saya ingin sekali navarro cynthia Khuon dapat mengirim terbaru gambar untuk saya.. semuga ketemu lagi navarro cynthia Khuon

Malay

Apa khabar navarro cynthia Khuon, semuga navarro cynthia Khuon sihat dan riang selalu serta dapat bekerja dengan penuh ketenangan. Saya seorng pesara kerajaan Malaysia dan sekarang membuka kedai gunting rambut. Saya mempunyai dua orang anak lelaki dan seorang anak perempuan. Dua orang sudah bekerja dan seorang lagi masih belajar diuniversiti. Apakah pekerjaan navarro cynthia Khuon dan sudah berapa lama bekerja di Philipina? Pernahkah navarro cynthia Khuon datang melawat Malaysia? Semuga satu hari navarro cynthia Khuon dapat datang melawat malaysia. Saya ingin sekali navarro cynthia Khuon dapat mengirim terbaru gambar untuk saya.. semuga ketemu lagi navarro cynthia Khuon

Last Update: 2015-08-25
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Menjelang 1919, seluruh semenanjung Tanah Melayu telah menjadi milik kerajaan British. Semenjak bermulanya pemerintahan kolonial ini, kehidupan masyarakat di Tanah Melayu telah mengalami perubahan. Sultan dan pembesar kehilangan kuasa, mereka dibenarkan menggunakan gelaran mereka tetapi hanya itu sahaja, semua kuasa mereka diambil oleh British dan sebagai imbuhannya mereka diberi pencen oleh British. Pemberian pencen ini telah menjadi tanda permulaan awal dalam perubahan masyarakat. Kini dalam pandangan masyarakat bukannya British yang berada di bawah sultan tetapi sebaliknya. Sistem ekonomi baru yang yang dibawa oleh British juga telah menghancurkan sama sekali sistem ekonomi tradisional yang dijalankan oleh masyarakat Melayu. Di mana sistem pertukaran barang telah diubah kepada sistem yang menggunakan wang. Hal ini menyebabkan nilai wang kini menjadi faktor yang lebih penting berbanding sistem pertukaran barang sebelum ini. Pengenalan baru ini bukan sahaja telah mengubah kedudukan ekonomi seseorang itu tetapi turut mengubah kedudukan sosial seseorang itu dalam masyarakat.

Malay

Menjelang 1919, seluruh semenanjung Tanah Melayu telah menjadi milik kerajaan British. Semenjak bermulanya pemerintahan kolonial ini, kehidupan masyarakat di Tanah Melayu telah mengalami perubahan. Sultan dan pembesar kehilangan kuasa, mereka dibenarkan menggunakan gelaran mereka tetapi hanya itu sahaja, semua kuasa mereka diambil oleh British dan sebagai imbuhannya mereka diberi pencen oleh British. Pemberian pencen ini telah menjadi tanda permulaan awal dalam perubahan masyarakat. Kini dalam pandangan masyarakat bukannya British yang berada di bawah sultan tetapi sebaliknya. Sistem ekonomi baru yang yang dibawa oleh British juga telah menghancurkan sama sekali sistem ekonomi tradisional yang dijalankan oleh masyarakat Melayu. Di mana sistem pertukaran barang telah diubah kepada sistem yang menggunakan wang. Hal ini menyebabkan nilai wang kini menjadi faktor yang lebih penting berbanding sistem pertukaran barang sebelum ini. Pengenalan baru ini bukan sahaja telah mengubah kedudukan ekonomi seseorang itu tetapi turut mengubah kedudukan sosial seseorang itu dalam masyarakat.

Last Update: 2014-11-13
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

English

Semasa kami sekeluarga menggunakan tangki oksigen kami mendapati tangki oksigen itu tidak berfungsi .Hal seperti ini boleh membahayakan keselamatan kami yang menggunakan tangki oksigen pada masa itu .Lebih malang lagi perkara ini di luar pengetahuan kami yang menggunakan tangki oksigen . bukan itu saja kami juga telah membatalkan akiviti kami sekeluarga pada hari itu disebabkan tangki oksigen yang tidak berfungsi .

Malay

Semasa kami sekeluarga menggunakan tangki oksigen kami mendapati tangki oksigen itu tidak berfungsi .Hal seperti ini boleh membahayakan keselamatan kami yang menggunakan tangki oksigen pada masa itu .Lebih malang lagi perkara ini di luar pengetahuan kami yang menggunakan tangki oksigen . bukan itu saja kami juga telah membatalkan akiviti kami sekeluarga pada hari itu disebabkan tangki oksigen yang tidak berfungsi .

Last Update: 2013-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

Get a better translation with
4,401,923,520 human contributions

Users are now asking for help:



We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK