Google fragen

Sie suchten nach: demarkacionin (Albanisch - Englisch)

Menschliche Beiträge

Von professionellen Übersetzern, Unternehmen, Websites und kostenlos verfügbaren Übersetzungsdatenbanken.

Übersetzung hinzufügen

Albanisch

Englisch

Info

Albanisch

Megjithatë, qeveria maqedonase kërkoi demarkacionin së pari.

Englisch

However, the Macedonian government required the demarcation first.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Kjo është lidhutr me shkëmbimin e territoreve jo me demarkacionin."

Englisch

It is not about a demarcation but about exchange of territories."

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Albanisch

Zyrtarët në Prishtinë thonë se njohja e pavarësisë së Kosovës është e domosdoshme dhe duhej të paraprinte demarkacionin.

Englisch

Officials in Pristina say that recognition of Kosovo's independence is necessary and must precede demarcation.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Sipas Todor Nanev, kryetari i Komisionit Maqedonas për Demarkacionin e Kufirit, ekipet vunë gjashtë gurë kryesorë në seksionin e 12 km të para të kufirit.

Englisch

According to Todor Nanev, chairman of the Macedonian Commission for Demarcation of the Border, crews laid the six main stones on the first 12km section of the border.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Ajo që duket se e shtyu projekti-ligjin e ri slloven janë negociatat e fundit të qeverisë kroate me Italinë mbi demarkacionin e pjerrësisë kontinentale në detin Adriatik.

Englisch

What appears to have prompted the new Slovene bill is the Croatian government's recent negotiations with Italy on demarcation of the continental shelf in the Adriatic Sea.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Pas bisedimeve me Presidentin e Kosovës Fatmir Sejdiu dhe drejtuesin e parlamentit Kolë Berisha, Ahmeti tha se ai e sheh demarkacionin kufitar si një çështje teknike që duhet trajtuar në diskutime dypalëshe.

Englisch

Following talks with Kosovo President Fatmir Sejdiu and Parliament Speaker Kole Berisha, Ahmeti said he views border demarcation as a technical issue, to be addressed in bilateral discussions.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Komisioni Zgjedhor Shtetëror vërtetoi fitoren të shtunën. Në lajme të tjera, Maqedonia dhe Kosova kanë rënë dakord të kompletojnë demarkacionin e kufirit të Kosovës më së shumti deri më 2005.

Englisch

The State Electoral Commission certified the victory on Saturday. In other news, Macedonia and Kosovo have agreed to complete the demarcation of the Kosovo border by 2005 at the latest.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Këto përfshijnë grindjen mbi emrin kushtetues të Republikës së Maqedonisë, demarkacionin e kufirit midis Maqedonisë dhe Kosovës dhe njohjen e kishës ortodokse maqedonase nga kisha ortodokse serbe, një mosmarrëveshje që zvarritet për më shumë se një dekadë.

Englisch

These include wrangling over the constitutional name of the Republic of Macedonia, demarcation of the border between Macedonia and Kosovo and recognition of the Macedonian Orthodox Church by the Serbian Orthodox Church, a dispute dragging on for more than a decade.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Takimi i së premtes midis kryeministrit të Kosovës dhe atij të Maqedonisë u përqëndrua në në demarkacionin kufitar, me të dy palët të ankthshme për të qetësuar përndezjen diplomatike rreth çështjes, muajin e kaluar.

Englisch

Friday's meeting between the prime ministers of Kosovo and Macedonia focused on border demarcation, with both sides anxious to quell a diplomatic flare-up over the issue last month.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Unë i identifikoj interesat shtetërore me demarkacionin e kufirit midis Maqedonisë dhe Kosovës dhe unë mendoj se kjo çështje [u zgjidh] në mënyrën më të mirë të mundshme.

Englisch

I identify the state interests with the demarcation of the border between Macedonia and Kosovo, and I think that this question was [resolved] in the best possible way.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Kroacia dhe Mali i Zi bien dakord se duan të zgjidhin dallimet e mbetura 11/05/2007 ZAGREB, Kroaci -- Kryeministri Ivo Sanader dhe homologu i tij malazes Zheljko Sturanoviç u takuan të enjten (10 maj) për të diskutuar mundësitë për zgjidhjen e dallimeve që mbeten midis vendeve të tyre, duke përfshirë reparacionet e luftës dhe demarkacionin e kufijve.

Englisch

Croatia, Montenegro agree they want to resolve remaining differences 11/05/2007ZAGREB, Croatia -- Prime Minister Ivo Sanader and Montenegrin counterpart Zeljko Sturanovic met on Thursday (May 10th) to discuss options for solving their countries' remaining differences, including war reparations and border demarcation.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Gruevski i Maqedonisë diskuton demarkacionin e kufirit me Ruker të UNMIK 04/10/2006 SHKUP, Maqedoni -- Demarkacioni kufitar midis Maqedonisë dhe Kosovës duhet të kompletohet përpara se të përcaktohet statusi përfundimtar i Kosovës, ranë dakord të martën (3 tetor) Kryeministri maqedonas Nikola Gruevski dhe shefi i UNMIK- ut, Joakim Ruker.

Englisch

Macedonia's Gruevski discusses border demarcation with UNMIK's Ruecker 04/10/2006SKOPJE, Macedonia -- The border demarcation between Macedonia and Kosovo should be completed before Kosovo's final status is determined, Macedonian Prime Minister Nikola Gruevski and UNMIK chief Joachim Ruecker agreed on Tuesday (October 3rd) in Skopje.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Ahmeti i Maqedonisë diskuton çështjen e demarkacionit kufitar në Prishtinë 03/05/2006 PRISHTINË, Kosovë, Serbi- Mali i Zi -- Ali Ahmeti, kreu i partisë kryesore etnike shqiptare në Maqedoni, Bashkimi Demokratik për Integrimin, filloi të martën (2 maj) një vizitë në Prishtinë, përqëndruar në demarkacionin e kufirit dhe çështje të tjera rajonale.

Englisch

Macedonia's Ahmeti discusses border demarcation issue in Pristina 03/05/2006PRISTINA, Kosovo, Serbia-Montenegro -- Ali Ahmeti, leader of the main ethnic Albanian party in Macedonia, the Democratic Union for Integration, began a visit to Pristina on Tuesday (2 May) focusing on border demarcation and other regional issues.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Më parë këtë javë, Çeku tha se Prishtina nuk e njeh marrëveshjen e vitit 2001 mbi demarkacionin e kufirit ndërshtetëror të vulosur midis Maqedonisë dhe Serbi- Malit të Zi, duke shtuar se zgjidhja e kufirit me Maqedoninë nuk është një përparësi për momentin.

Englisch

Earlier this week Ceku said that Pristina does not recognise the 2001 agreement on interstate border demarcation sealed between Macedonia and Serbia-Montenegro, adding that resolving the border issue with Macedonia is not a priority right now.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

"Në këtë moment, duhet të pranojmë se për shkak të mungesës së njohjes ndërkombëtare të legjitimitetit [të Kosovës], Prishtina nuk mund të jetë partneri ynë në demarkacionin kufitar", tha Buçkovski.

Englisch

"At this moment, we have to acknowledge that due to lacking international recognition of [Kosovo's] legitimacy, Pristina cannot be our partner in the border demarcation", said Buckovski.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Albanisch

Buçkovski i Maqedonisë dhe shefi i UNMIK- ut pritet të takohen në Shkup 01/06/2005 SHKUP, Maqedoni -- Kryeministri Vlado Buçkovski dhe shefi i UNMIK- ut Soren Jesen- Petersen do të takohen në Shkup të mërkurën (1 qershor) për të diskutuar çështje të lidhura me demarkacionin kufitar dhe bashkëpunimin në luftën kundër krimit të organizuar, sipas agjensisë së lajmeve Makfax.

Englisch

Macedonia's Buckovski, UNMIK Chief Expected to Meet in Skopje 01/06/2005SKOPJE, Macedonia -- Prime Minister Vlado Buckovski and UNMIK chief Soren Jessen-Petersen are to meet in Skopje Wednesday (1 June) to discuss issues related to border demarcation and co-operation in fighting organised crime, according to the Makfax news agency.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Kryeministri maqedonas lë të kuptohet për ndryshim në qëndrimin e Shkupit mbi demarkacionin kufitar 14/06/2005 SHKUP, Maqedoni -- Kryeministri Vlado Buçkovski la të kuptohej se mund të kishte një ndryshim në qëndrimin zyrtar të qeverisë mbi çështjen e demarkacionit kufitar me Kosovën, pas një takimi me homologun e Kosovës Bajram Kosumi në Prishtinë, të hënën (13 qershor).

Englisch

Macedonian Prime Minister Hints of Change in Skopje's Stance on Border Demarcation 14/06/2005SKOPJE, Macedonia -- Prime Minister Vlado Buckovski implied a possible change in the official government position on the border demarcation issue with Kosovo, following a meeting with Kosovo counterpart Bajram Kosumi in Pristina on Monday (13 June).

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Presidenti maqedonas viziton Beogradin për të diskutuar demarkacionin kufitar 02/02/2005 BEOGRAD, Serbi- Mali i Zi -- Presidenti i Serbi- Malit të Zi, Svetozar Maroviç u takua të martën (1 shkurt) me homologun e tij maqedonas Branko Crvenkovski, duke u përqëndruar në demarkacionin e kufijve midis vendeve të tyre dhe në luftën kundër krimit të organizuar.

Englisch

Macedonian President Visits Belgrade to Discuss Border Demarcation 02/02/2005BELGRADE, Serbia-Montenegro -- Serbia-Montenegro President Svetozar Marovic met with Macedonian counterpart Branko Crvenkovski on Tuesday (1 February), focusing on the demarcation of the border between their countries and on the fight against organised crime.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Të premten, Prishtina dhe Shkupi nënshkruan një protokoll që përshkruan një proces një- vjeçar për demarkacionin e kufirit Kosovë- Maqedoni në përputhje me planin e ish të dërguarit të OKB- së Marti Ahtisaari.

Englisch

On Friday, Pristina and Skopje signed a protocol that outlines a year-long process for the demarcation of the Kosovo-Macedonia border in accordance with former UN envoy for Kosovo Martti Ahtisaari's plans.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Albanisch

Çeku viziton Maqedoninë për të diskutuar kufirin dhe bashkëpunimin e biznesit 10/05/2006 Takimi i së premtes midis kryeministrit të Kosovës dhe atij të Maqedonisë u përqëndrua në në demarkacionin kufitar, me të dy palët të ankthshme për të qetësuar përndezjen diplomatike rreth çështjes, muajin e kaluar. Nga Marina Stojanovska për Southeast European Times në Shkup – 10/05/06 Kryeministrat e Kosovës dhe të Maqedonisë, Agim Çeku dhe Vlado Buçkovski u takuan në Shkup të premten (5 maj), hera e parë që një kryeministër nga krahina e administruar prej OKB pritet në godinën qeveritare maqedonase.

Englisch

Ceku visits Macedonia to discuss border, business co-operation 10/05/2006 Friday's meeting between the prime ministers of Kosovo and Macedonia focused on border demarcation, with both sides anxious to quell a diplomatic flare-up over the issue last month. By Marina Stojanovska for Southeast European Times in Skopje -- 10/05/06 The prime ministers of Kosovo and Macedonia, Agim Ceku and Vlado Buckovski, met in Skopje on Friday (5 May) -- the first time a prime minister from the UN-administered province has been received in the Macedonian government building.

Letzte Aktualisierung: 2012-04-06
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Eine bessere Übersetzung mit
4,401,923,520 menschlichen Beiträgen

Benutzer bitten jetzt um Hilfe:Wir verwenden Cookies zur Verbesserung Ihrer Erfahrung. Wenn Sie den Besuch dieser Website fortsetzen, erklären Sie sich mit der Verwendung von Cookies einverstanden. Erfahren Sie mehr. OK