Google fragen

Sie suchten nach: english meaning of mudanambike (Englisch - Mazedonisch)

Menschliche Beiträge

Von professionellen Übersetzern, Unternehmen, Websites und kostenlos verfügbaren Übersetzungsdatenbanken.

Übersetzung hinzufügen

Englisch

Mazedonisch

Info

Englisch

Or even know the meaning of "true love".

Mazedonisch

Или дури не го знаат ниту значењето на поимот “вистинска љубов“

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

Some Japanese bloggers reflect on their history and the meaning of this anniversary.

Mazedonisch

Некои јапонски блогери размислуваат за нивната историја и за значењето на оваа годишнина.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

What is the underlying meaning of the sentence: "My Father is Li Gang!"?

Mazedonisch

Какво е индиректното значење на оваа реченица: „Ли Ганг ми е татко!“?

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

The literal meaning of the name of this holiday is "Festival of Sacrifice".

Mazedonisch

Буквалното значење на името на овој празник е „Фестивал на жртвата“.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 2
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

Special flag. The exact meaning of the flag can be seen in the right hand column.

Mazedonisch

Специјална ознака. Конкретното значење на ознаката може да се види во десната колона.

Letzte Aktualisierung: 2011-10-23
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

"Plants are the glory of the earth, and religion is the meaning of life".

Mazedonisch

"Растенијата се славата на земјата, а религијата е смислата на животот".

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

I wish people in Pakistan could grasp the meaning of the latest concept of education in 21st century.

Mazedonisch

Посакувам луѓето во Пакистан да можеа да го сфатат значењето на последниот концепт на образованието во 21-от век.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

But then I began fasting at 13, and understood the meaning of fasting during Ramadan."

Mazedonisch

Но, потоа почнав да постам кога имав 13 години и го сфатив значењето на постот за време на Рамазан“.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

Diaspora litblogger Geoffrey Philp "woke up this morning to the true meaning of social media."

Mazedonisch

Литературниот блогер од дијаспората Џофри Филп (на англиски) „изутринава кога се разбудил го сфатил вистинското значење на социјалните медиуми“.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

One more treat: the Judge asked me about the meaning of the word 'charlatan.'

Mazedonisch

Има уште една пикантерија. Судијката ме праша што значи зборот „шарлатан“.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

We also have to clearly distinguish between the basic meaning of religion as spiritual need and comfort, and fundamentalism.

Mazedonisch

Сакам да напоменам дека треба да се направи јасна разлика помеѓу религијата во нејзиното изворно значење (духовна потреба и утеха) и фундаментализмот.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

Many people are confused about the meaning of Indian "headshakes" and how to communicate using them.

Mazedonisch

Многу луѓе ги збунува индискиот начин на мрдање на главата, што тој значи и како да комуницираме употребувајќи го истиот.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

What is the meaning of a bomb attack, at the centre of the city, in such a sensitive political climate?"

Mazedonisch

Какво е значењето на еден бомбашки напад, во центарот на градот, во една ваква чувствителна политичка клима?“

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Warnung: Enthält unsichtbare HTML-Formatierung

Englisch

Special flag. Valid for the whole folder, the exact meaning of the flag can be seen in the right hand column.

Mazedonisch

Специјална ознака. Важи за целата папка, а конкретното значење на ознаката може да се види во десната колона.

Letzte Aktualisierung: 2011-10-23
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

Blogger krotkaya accused the state of having financially abandoned archaeological sites and mused bitterly on the modern meaning of culture:

Mazedonisch

Блогерот кроткаја ја обвини државата за финансиско напуштање на арехеолошките места и размилсуваше горко за модерното значење на културата:

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

The main difficulty lies in the linguistic character of idioms, whose meaning cannot be derived from the meaning of the constituent words.

Mazedonisch

Главната тешкотија се наоѓа во самиот лингвистички карактер на идиомите, чие значење не може да се изведе од значењето на составните зборови.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

SETimes: What is the meaning of Intensified Dialogue on BiH's aspirations to become a full NATO member?

Mazedonisch

SETimes: Какво е значењето на Засилениот дијалог за аспирациите на БиХ да стане полноправна членка на НАТО?

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

Being human beings, we can grasp the meaning of ironical expressions and understand these better than the best technological devices currently available.

Mazedonisch

Фактот дека сме човечки суштества, ни овозможува да го разереме значењето на ироничните искази подобро од најдобриот технички уред моментално достапен.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

Aside from word translation, the website also offers an audio recording of Khmer words which is helpful to understand the meaning of the Khmer script.

Mazedonisch

Покрај превод на зборови од англиски, веб-сајтот нуди и аудио-записи од зборови на кмерски кои помагаат да се разбере значењето на кмерското писмо.

Letzte Aktualisierung: 2016-02-24
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Englisch

SETimes: You helped initiate the Citizens for European Macedonia, and you speak around the country about the meaning of the EU and NATO.

Mazedonisch

SETimes: Помогнавте во основањето на иницијативата Граѓани за европска Македонија и низ земјата зборувате за значењето на ЕУ и НАТО.

Letzte Aktualisierung: 2016-01-20
Nutzungshäufigkeit: 1
Qualität:

Eine bessere Übersetzung mit
4,401,923,520 menschlichen Beiträgen

Benutzer bitten jetzt um Hilfe:Wir verwenden Cookies zur Verbesserung Ihrer Erfahrung. Wenn Sie den Besuch dieser Website fortsetzen, erklären Sie sich mit der Verwendung von Cookies einverstanden. Erfahren Sie mehr. OK