Ask Google

Results for servicetypequalitative translation from English to Hungarian

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

English

Hungarian

Info

English

"Specifies an alternate Layer-3 Differentiated Services Code Point (DSCP) value for packets with the Qualitative service type (ServiceTypeQualitative). The Packet Scheduler inserts the corresponding DSCP value in the IP header of the packets.\\n\\nThis setting applies only to packets that conform to the flow specification.\\n\\nIf you enable this setting, you can change the default DSCP value associated with the Qualitative service type.\\n\\nIf you disable this setting, the system uses the default DSCP value of 0.\\n\\nImportant: If the DSCP value for this service type is specified in the registry for a particular network adapter, this setting is ignored when configuring that network adapter."

Hungarian

"A minőségi szolgáltatástípushoz (ServiceTypeQualitative) tartozó csomagok számára ad meg másodlagos értéket a 3. rétegű megkülönböztetett szolgáltatások kódpontjához (DSCP). A csomagütemező a megfelelő DSCP-értéket beilleszti a csomagok IP-fejlécébe.\\n\\nEz a beállítás csak az adatáramlási specifikációnak megfelelő csomagokra érvényes.\\n\\nHa engedélyezi ezt a beállítást, akkor módosítani tudja a minőségi szolgáltatástípussal társított DSCP-értéket.\\n\\nHa nem engedélyezi ezt a beállítást, a rendszer az alapértelmezett DSCP-értéket használja (0).\\n\\nFontos: Ha a szolgáltatástípushoz tartozó DSCP-érték egy adott hálózati adapterhez meg van adva a rendszerleíró adatbázisban, ezt a beállítást a rendszer figyelmen kívül hagyja az ilyen hálózati adapterek konfigurálásánál."

Last Update: 2016-12-19
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Lofarkas
Warning: Contains invisible HTML formatting

English

"Specifies an alternate Layer-3 Differentiated Services Code Point (DSCP) value for packets with the Qualitative service type (ServiceTypeQualitative). The Packet Scheduler inserts the corresponding DSCP value in the IP header of the packets.\\n\\nThis setting applies only to packets that do not conform to the flow specification.\\n\\nIf you enable this setting, you can change the default DSCP value associated with the Qualitative service type.\\n\\nIf you disable this setting, the system uses the default DSCP value of 0.\\n\\nImportant: If the DSCP value for this service type is specified in the registry for a particular network adapter, this setting is ignored when configuring that network adapter."

Hungarian

"A minőségi szolgáltatástípushoz (ServiceTypeQualitative) tartozó csomagok számára ad meg másodlagos értéket a 3. rétegű megkülönböztetett szolgáltatások kódpontjához (DSCP). A csomagütemező a megfelelő DSCP-értéket beilleszti a csomagok IP-fejlécébe.\\n\\nEz a beállítás csak az adatáramlási specifikációnak meg nem felelő csomagokra érvényes.\\n\\nHa engedélyezi ezt a beállítást, akkor módosítani tudja a minőségi szolgáltatástípussal társított DSCP-értéket.\\n\\nHa nem engedélyezi ezt a beállítást, a rendszer az alapértelmezett DSCP-értéket használja (0).\\n\\nFontos: Ha a szolgáltatástípushoz tartozó DSCP-érték egy adott hálózati adapterhez meg van adva a rendszerleíró adatbázisban, ezt a beállítást a rendszer figyelmen kívül hagyja az ilyen hálózati adapterek konfigurálásánál."

Last Update: 2016-12-19
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Lofarkas
Warning: Contains invisible HTML formatting

English

"Specifies an alternate link layer (Layer-2) priority value for packets with the Qualitative service type (ServiceTypeQualitative). The Packet Scheduler inserts the corresponding priority value in the Layer-2 header of the packets.\\n\\nIf you enable this setting, you can change the default priority value associated with the Qualitative service type.\\n\\nIf you disable this setting, the system uses the default priority value of 0.\\n\\nImportant: If the Layer-2 priority value for this service type is specified in the registry for a particular network adapter, this setting is ignored when configuring that network adapter."

Hungarian

"A minőségi szolgáltatástípushoz (ServiceTypeQualitative) tartozó csomagok számára ad meg másodlagos prioritásértéket a kapcsolati réteghez (2. réteg). A csomagütemező a megfelelő prioritásértéket beilleszti a csomagok 2. rétegű fejlécébe.\\n\\nHa engedélyezi ezt a beállítást, akkor módosítani tudja a minőségi szolgáltatástípussal társított prioritásértéket.\\n\\nHa nem engedélyezi ezt a beállítást, a rendszer az alapértelmezett prioritásértéket használja (0).\\n\\nFontos: Ha az ehhez a szolgáltatástípushoz tartozó 2. rétegű prioritásérték egy adott hálózati adapterhez meg van adva a rendszerleíró adatbázisban, ezt a beállítást a rendszer figyelmen kívül hagyja az ilyen hálózati adapterek konfigurálásánál."

Last Update: 2016-12-19
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Lofarkas
Warning: Contains invisible HTML formatting

Get a better translation with
4,401,923,520 human contributions

Users are now asking for help:We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK