Results for kokeilunhaluinen translation from Finnish to English

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Finnish

English

Info

Finnish

minun on kuitenkin sanottava, että tulella on usein leikitty joko piittaamattomuuden vuoksi tai kokeilunhalusta tai siksi, kuten huppert hetki sitten muistutti, että mielenkiinto kuluttajien terveyttä kohtaan on uhrattu rahoituksellisten ja taloudellisten etujen vuoksi, ja joskus bioteknologian vastustajat ovat vilpillisestikin herättäneet kuluttajissa huolestuneisuutta.

English

however, i have to admit that there has often been a great deal of joking, with thoughtlessness or improvisation, or because, as mr happart has suggested, the interest in consumer health has been sacrificed to financial and economic interests, and sometimes those opposed to biotechnology have aroused consumer concern in bad faith.

Last Update: 2012-03-21
Usage Frequency: 5
Quality:

Finnish

tilausvideopalvelujen ja elokuvien lataamisen suosion kasvun vuoksi on suositeltavaa lisätä joustavuutta ja kokeilunhalua sen suhteen, miten ja missä elokuvia esitetään.

English

more flexibility and experimentation regarding how and when films are screened is also recommended, given the increasing popularity of video-on-demand and downloading.

Last Update: 2017-04-26
Usage Frequency: 1
Quality:

Finnish

valkoinen kirja käsittelee tätä aihetta puhuessaan yleissivistyksestä - ja onkin mielenkiintoista, että teknisten valmiuksien rinnalla siinä on humanistisen kulttuurin ja myös luovuuden ja kokeilunhalun uudelleenarviointia ja että siinä puhutaan työelämään valmistautumisesta, jossa yhä enemmän kietoutuvat toisiinsa tekniset

English

it is impossible to imagine how we could overcome the crisis in the european school system merely by projecting ourselves into the scenario of the school of the future, without previously rethinking the organization

Last Update: 2014-02-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Finnish

useimmat joskus elämänsä aikana huumeita käyttäneistä ovat tehneet niin kokeilunhalusta tai epäsäännöllisesti - tai lyhytaikaisesti. 5.

English

most people who try drugs do so either experimentally or intermittently — or for a limited period of time.

Last Update: 2014-02-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Finnish

havaintoja, järkeä, uteliaisuutta, kiinnostusta ympäröivään fyysiseen ja sosiaaliseen maailmaan sekä kokeilunhalua on laiminlyöty ja aliarvioitu.

English

observation, common sense, curiosity, interest in the physical and social world around us and the desire to experiment are qualities which are often neglected.

Last Update: 2014-02-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Get a better translation with
4,401,923,520 human contributions

Users are now asking for help:We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK