Ask Google

Results for szennyeződésmentesítése translation from Hungarian to Dutch

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Hungarian

Dutch

Info

Hungarian

A telephely szennyeződésmentesítése

Dutch

Terreinsanering

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

az üzemben vagy aköré telepített szennyvízgyűjtő rendszer szennyeződésmentesítése vagy felújítása;

Dutch

het reinigen of vervangen van de afvalwateropvangsystemen in of rond de installatie;

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

ha az épület újból felhasználásra kerül, akkor a cellacsarnok épületének a falak és a padló tisztításával, majd burkolásával vagy lefestésével történő szennyeződésmentesítése át nem eresztő felület képzése céljából;

Dutch

het reinigen van het gebouw waarin de cellenzaal zich bevindt, door de muren en de vloer schoon te maken, gevolgd door coaten of verven om ze een ondoordringbaar oppervlak te geven als het gebouw opnieuw gaat worden gebruikt;

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

Szennyvíz gyűjtése, kezelése, hulladékgazdálkodás, szennyeződésmentesítés

Dutch

Afval- en afvalwaterbeheer en sanering afd.

Last Update: 2014-11-18
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

szennyeződésmentesítés

Dutch

decontaminatie

Last Update: 2014-11-18
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

Villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás; vízellátás; szennyvíz gyűjtése, kezelése, hulladékgazdálkodás, szennyeződésmentesítés; építőipar

Dutch

Productie en distributie van elektriciteit, gas, stoom en gekoelde lucht; distributie van water; afval- en afvalwaterbeheer en sanering; bouwnijverheid

Last Update: 2014-11-17
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

E nemzetgazdasági ágak a következő tevékenységeket foglalják magukban: bányászat és kőfejtés (B), feldolgozóipar (C), villamosenergia-, gáz-, gőzellátás és légkondicionálás (D), valamint vízellátás, szennyvízgyűjtés és -kezelés, hulladékgazdálkodás és szennyeződésmentesítés (E).

Dutch

Deze secties omvatten de activiteiten op het gebied van de winning van delfstoffen (B), de industrie (C), de productie en distributie van elektriciteit, gas, stoom en gekoelde lucht (D) en de distributie van water, afval- en afvalwaterbeheer en sanering (E).

Last Update: 2014-11-17
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

A telephely szennyeződésmentesítési tervét gyakran az üzem leszerelésére vonatkozó döntés meghozatalát követően készítik el és hajtják végre, jóllehet egyéb követelmények a még működő üzem (részeinek) szennyeződésmentesítését is indokolhatják.

Dutch

Een terreinsaneringsplan wordt vaak opgesteld en uitgevoerd na de beslissing om de installatie uit bedrijf te nemen, hoewel andere voorschriften een (gedeeltelijk) terreinsaneringsplan kunnen eisen terwijl de installatie nog in bedrijf is.

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

szennyeződésmentesítés és/vagy állandó tárolás;

Dutch

verwijdering van vervuiling en/of permanente insluiting;

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

A követelményektől függően a szennyeződésmentesítési terv egyes elemei átfedhetik egymást, elhagyhatók vagy más sorrendben is végrehajthatók.

Dutch

Sommige kenmerken van het terreinsaneringsplan kunnen overlappen, worden overgeslagen of in een andere volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van andere voorschriften.

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

BAT 17: A talaj, a talajvíz és a levegő szennyeződésének csökkentése, valamint a szennyező anyagok terjedésének és a szennyezett klóralkáligyártó létesítményekből az élőlényekbe jutásának megállítása érdekében alkalmazható elérhető legjobb technika (BAT) az alábbiak mindegyikét tartalmazó telephely-szennyeződésmentesítési terv készítése és végrehajtása:

Dutch

BBT 17: Om de vervuiling van de bodem, het grondwater en de lucht te beperken en om de verspreiding van vervuiling en overdracht naar flora en fauna van vervuilde chlooralkalisites te stoppen, is het BBT om een terreinsaneringsplan op te stellen en uit te werken waarin elk van de volgende elementen is verwerkt:

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

a higannyal szennyezett hulladékok szennyeződésmentesítése mechanikai és fizikai (pl. mosás, ultrahangos rázás, szívás), kémiai (pl. mosás hipoklorittal, klóros sólével vagy hidrogén-peroxiddal) és/vagy termikus kezelési technikák (pl. a desztilláció/hőkezelés) alkalmazásával;

Dutch

het decontamineren van afval dat met kwik vervuild is geraakt door het gebruik van mechanische en fysieke behandelingstechnieken (bv. wassen, ultrasone trilling, stofzuigers), chemische behandelingstechnieken (bv. wassen met hypochloriet, gechloreerde pekel of waterstofperoxide) en/of thermische behandelingstechnieken (bv. destillatie/sterilisatie);

Last Update: 2014-11-08
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

Megfelelő rendszert kell kialakítani és fenntartani az állat tartására szolgáló helyek és tartozékai, a palackok és egyéb berendezések takarítására, mosására, szennyeződésmentesítésére és – szükség esetén – sterilizálására.

Dutch

Er dienen goede werkafspraken te worden gemaakt en toegepast inzake het reinigen, wassen, ontsmetten en, indien nodig, steriliseren van de leefruimten en het toebehoren, de drinkflessen en het overige materiaal.

Last Update: 2014-11-04
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

(2) Ahol egy súlyos kockázat fennállását az (1) bekezdéssel összhangban megerősítik, a tagállamok biztosítják, hogy a nemkívánatos anyagokat tartalmazó szállítmány végső rendeltetése – beleértve a lehetséges szennyeződésmentesítést, a termékek ártalmatlanná tételére tett további intézkedést, a termékek újrafeldolgozását vagy megsemmisítését is – nem jelenthet veszélyt az emberek vagy az állatok egészségére, illetve a környezetre; és ahol lehetséges, hogy a meglévő nemkívánatos anyagok vagy az ilyen anyagok veszélyei más szállítmányokra vagy a takarmányozási vagy táplálkozási láncra is kiterjedhetnek, a tagállamok haladéktalanul azonosítják és ellenőrzés alá vonják a veszélyesnek ítélt termékeket tartalmazó más szállítmányokat; és adott esetben, azonosítják a veszélyes termékekkel táplált élő állatokat, és foganatosítják a 96/23/EK irányelvben vagy más, az állategészségüggyel vagy az állati eredetű termékek élelmiszerbiztonságával kapcsolatos közösségi rendelkezésekben meghatározott intézkedéseket, biztosítva az érintett ellenőrző szervek közötti koordinációt annak érdekében, hogy elkerüljék a veszélyes termékek forgalomba hozatalát, továbbá hogy biztosítsák a már forgalomban lévő termékekre vonatkozó forgalomból való visszahívási eljárás végrehajtását.

Dutch

2. Indien de in lid 1 bedoelde acties bevestigen dat er een ernstig risico bestaat, zien de lidstaten erop toe dat de uiteindelijke bestemming van de partij die ongewenste stoffen bevat, met inbegrip van de eventuele ontsmetting, andere wijzen van onschadelijk maken, nieuwe verwerking of vernietiging ervan, geen schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid van mens of dier of voor het milieu en zij nemen, wanneer de ongewenste stoffen of het gevaar van de aanwezigheid van deze stoffen zich heeft kunnen uitbreiden tot andere partijen of tot de voeder- of voedselketen, onverwijld de volgende maatregelen: de andere als gevaarlijk beschouwde partijen van het product worden geïdentificeerd en geblokkeerd, totdat in voorkomend geval de levende dieren die met het gevaarlijke voeder zijn gevoederd, zijn geïdentificeerd en de maatregelen zijn toegepast die worden beoogd in Richtlijn 96/23/EG van de Raad of in andere relevante communautaire bepalingen met betrekking tot de dierlijke gezondheid of de voedselveiligheid van producten van dierlijke oorsprong, waarbij gezorgd dient te worden voor coördinatie tussen de betrokken controlediensten om te voorkomen dat gevaarlijke producten in het verkeer worden gebracht en om te voorzien in de uitvoering van de procedures voor het terugroepen van reeds in het verkeer gebrachte producten.

Last Update: 2014-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

USEkörnyezetszennyezés (216)szennyeződésmentesítés (206)szennyvíz (216) tengervíz szennyvízelvezetés

Dutch

USE minerale reserves uit de zeebodem (5211) verontreiniging van de stratosfeer (5216) toevallige verontreiniging verontreiniging van de waterlopen (5216)

Last Update: 2014-02-06
Usage Frequency: 1
Quality:

Hungarian

OKTATÁS EGÉSZSÉGÜGYI , SZOCIÁLIS ELLÁTÁS SZENNYVÍZ -, HULLADÉKKEZELÉS , SZENNYEZŐDÉSMENTESÍTÉS M. nemzetgazdasági ág N. nemzetgazdasági ág O. nemzetgazdasági ág , 90 .

Dutch

Verordening ( EEG ) nr. 3037 van de Raad van 9 oktober 1990 betreffende de statistische nomenclatuur van de economische activiteiten in de Europese Gemeenschap , en Verordening ( EG ) nr. 29/2002 van de Commissie van 19 december 2001 tot wijziging van Verordening ( EEG ) nr. 3037 van de Raad betreffende de statistische nomenclatuur van de economische activiteiten in de Europese Gemeenschap .

Last Update: 2011-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

Get a better translation with
4,401,923,520 human contributions

Users are now asking for help:We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK