MyMemory, World's Largest Translation Memory
Click to expand

Language pair: Click to swap content  Subject   
Ask Google

You searched for: memandangkan ( Malay - English )

    [ Turn off colors ]

Human contributions

From professional translators, enterprises, web pages and freely available translation repositories.

Add a translation

Malay

English

Info

Malay

memandangkan

English

because now he's in

Last Update: 2015-07-06
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference: Anonymous

Malay

memandangkan kadasster marin masih baru

English

as marine kadasster still new

Last Update: 2014-10-25
Subject: Civil Engineering
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

memandangkan produk dibawah katagori yang sama dan dalam satu pendaftaran, kami ingin mendaftarkan untuk kemudahan di masa hadapan

English

as the products under the same category and in a registration, we will register the facility in the future

Last Update: 2017-05-16
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

tiada jaminan keselamatan kepada pengawal keselamatan kami memandangkan kawasan ini tiada pagar dan sesiapapun boleh masuk ke kawasan ini dengan mudah.

English

There are no security guarantees to our security guards as the area has no fence and anyone can get into the area with ease.

Last Update: 2017-05-04
Subject: Legal and Notarial
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Memandangkan hakikat bahawa gerakan orang utan di Bukit Piton hutan simpan adalah terhad oleh halangan semulajadi ladang kelapa sawit di utara dan Sungai Segama di bahagian selatan, orang-orang orang utan penduduk terperangkap sebenarnya dan diasingkan dalam habitat diturun taraf.

English

Given the fact that orang utan movement in Bukit Piton Forest Reserve was limited by the natural barrier of oil palm plantation at the northern part and Segama River at the southern part, those orang utan population were actually trapped and isolated within degraded habitat.

Last Update: 2017-04-10
Subject: Forestry
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Merujuk kepada perkara di atas, terima kasih saya ucapkan di atas kebaikan pihak tuan melanjutkan tempoh perpindahan saya ke cawangan Kuala Lumpur.Namun begitu, saya tidak dapat mematuhi arahan tuan untuk berpindah ke Kuala Lumpur. 2. Dengan itu, saya ingin mengetahui status saya di NBL Money Transfer kerana saya tidak dapat berpindah ke Kuala Lumpur di atas sebab-sebab yang telah dinyatakan. 3. Saya meminta maaf kerana lambat menghantar surat rayuan kepada tuan pada 7/03/2017. Pada tarikh berkenaan, saya telah hadir ke NBL office at Melaka branch dan telah memberitahu tentang penolakan saya berpindah ke Kuala Lumpur dan ingin kekal bekerja di Melaka Branch. Pada hari berkenaan, saya telah berjumpa dengan Mr Zahirul Kader as a Finance Manager yang telah memberi transfer letter kepada saya.Mengikut Mr Zahirul Kader,saya tidak lagi dibenarkan untuk masuk dan bekerja di Melaka Branch Office memandangkan saya telah dipindahkan ke Kuala Lumpur. Mr Zahirul Kader telah menasihati saya supaya menulis surat bantahan kepada pihak tuan. Setelah itu, barulah surat bantahan dibuat. 4. Dengan itu, saya berharap pihak tuan dapat memberikan jawapan berkenaan status saya di NBL Money Transfer secepat mungkin. Jawapan yang diberikan oleh pihak tuan, saya terima dengan hati yang terbuka.Saya ucapkan ribuan terima kasih di atas kerjasama yang tuan berikan.

English

let's play wechat

Last Update: 2017-03-11
Subject: General
Usage Frequency: 3
Quality:

Reference:

Malay

Memandangkan anda tidak menulis kepada saya daripada e mel yang dikaitkan dengan akaun, saya tidak dapat mengesahkan identiti anda sebagai pemilik akaun.

English

Memandangkan Anda TIDAK Mengarang Kepada SAYA daripada e mel Yang dikaitkan DENGAN Akaun, SAYA TIDAK boleh membebaskan mengesahkan identiti ANDA sebagai Pemilik Akaun.

Last Update: 2017-02-01
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

. Firstly, saya memohon maaf di atas kesilapan dan kecuaian saya dalam pengendalian tugas pada waktu dan tarikh tersebut. Kejadian berlaku di luar dugaan saya yang mana pada waktu tersebut iaitu pada hari khamis, keadaan dan suasana dalam bank agak sibuk dan ramai pelanggan. Pada hari tersebut, saya yang biasanya melakukan tugas harian untuk transaksi kaunter ASB perlu melakukan transaksi kaunter biasa memandangkan keadaan pelanggan yang sesak dan ramai dan menyebabkan saya perlu membuat transaksi biasa dan transaksi ASB secara bergilir- gilir dalam satu masa. Tambahan pula pada ketika dan tarikh tersebut, saya perlu mengendalikan tugasan rakan sebelah yang bercuti iaitu seperti tangging an lain- lain lagi. Dan pada hari tersebut juga, pada sebelah petang, MDGM telah menghantar senarai bilangan pekerja mereka untuk pembayaran bonus raya dan elaun kakitangan untuk bulan 4. Jadi ianya memerlukan sya melakukan tiga tugasan pada waktu yang sama. Saya mengakui kesilapan dan kecuaian saya dalam pengendalian tugas dan disini saya memohon pertimbangan dan ehsan daripada pihak tuan dalam kejadian ini. Saya juga berjanji akan lebih berhati- hati dalam tugas selepas ini beserta dengan melakukan denomination secara teratur dan lengap dalam sertiap transaksi yang dilakukan selepas ini.

English

cit cat translate

Last Update: 2016-07-09
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

bahawa tradisi ini masih diikuti hari ini bukan keajaiban kecil memandangkan sejarah panjang pencerobohan Eropah dan penindasan yang dilancarkan terhadap Iroquois

English

that these traditions are still followed today is no small miracle considering the long history of European invasions and oppression waged against the Iroquois

Last Update: 2016-05-27
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Bagaimanapun, Pakar Pemasaran Sukan, Nigel Currie yakin Willet mampu mengatasi Westwood memandangkan prestasi Westwood dalam meraih kejohanan utama agak sukar diramalkan

English

However, sports marketing expert, Nigel Currie sure Willet able to overcome Westwood as the performance in major tournaments won quite unpredictable

Last Update: 2016-04-24
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Memandangkan pertukaran ini dibuat oleh PED, adalah lebih baik jika PED

English

switch to english

Last Update: 2015-07-14
Subject: General
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Anda tidak perlu mengkonfigur XKB memandangkan pilihan ini menukar bentangan IM hanya dengan membuka IM

English

You do not have to reconfigure XKB since this option changes IM layout only with IM on.

Last Update: 2014-08-15
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Anda tidak perlu mengkonfigur bentangan papan kekunci sistem untuk " Susunan Kekunci Tambahan" memandangkan pilihan ini menukar bentangan kaedah input hanya sekiranya kaedah input dibuka.

English

You do not have to reconfigure the system keyboard layout for "Additional Key Arrangement" since this option changes input method layout only in case input method is turned on.

Last Update: 2014-08-15
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:
Warning: Contains invisible HTML formatting

Malay

Memandangkan Plus500 tidak menyediakan nasihat pelaburan tiada konflik boleh timbul daripada sumbernya.

English

As Plus500 does not provide investment advice no conflict can arise from this source.

Last Update: 2012-04-02
Subject: Finances
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Ini memaparkan paparan jujukan objek 3D yang merupakan tayangan bagi analog 4D kepada kiub: memandangkan segi empat sama terdiri daripada empat garisan, setiap satu menyentuh dua garisan lain; dan kiub terdiri daripada enam segi empat sama, setiap satu menyentuh empat segi empat sama lain; hiperkiub terdiri daripada lapan kiub, setiap satu menyentuh enam kiub lain. Untuk memudahkan menvisualkan putaran, ia menggunakan warna berbeza bagi tepi setiap muka. Jangan fikir lama- lama tentangnya, nanti otak anda akan cair. Ditulis oleh Joe Keane, Fritz Mueller, dan Jamie Zawinski.

English

This displays 2D projections of the sequence of 3D objects which are the projections of the 4D analog to the cube: as a square is composed of four lines, each touching two others; and a cube is composed of six squares, each touching four others; a hypercube is composed of eight cubes, each touching six others. To make it easier to visualize the rotation, it uses a different color for the edges of each face. Do n't think about it too long, or your brain will melt. See also "polytopes" for a more general version of this using OpenGL. http: / /en. wikipedia. org/ wiki/ Hypercube http: / /en. wikipedia. org/ wiki/ Regular_polytope Written by Joe Keane, Fritz Mueller, and Jamie Zawinski; 1992.

Last Update: 2011-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:
Warning: Contains invisible HTML formatting

Malay

Perkongsian WindowsKonqueror dapat mengakses sistem fail tetingkap kongsi. Jika terdapat komputer khusus yang darinya anda ingin layar, isikan maklumat dalam medanpelayan Layar. Ini mandatori jika anda tidak menjalankan Samba secara setempat. Alamat penyiaran dan medan alamat WINS juga akan boleh didapatkan, jika anda menggunakan kod asli, atau lokasi fail 'smb. conf' yang darinya opsyen dibaca, apabila menggunakan Samba. Dalam mana- mana kes, alamat penyiaran (antara muka dalam smb. conf) mesti diset jika ia diteka salah atau anda mempunyai berbilang kad. Pelayan WINS biasanya meningkatkan prestasi, dan banyak mengurangkan beban rangkaian. Pengikatan digunakan untuk menetapkan pengguna piawai bagi pelayan tertentu, mungkin dengan kata laluan sepadan, atau untuk mengakses perkongsian khusus. Jika anda pilih pengikatan, pengikatan baru akan dicipta untuk log masuk dan perkongsian diakses semasa pelayaran. Anda boleh edit semuanya dari sini. Kata laluan akan disimpan setempat, dan dikarau untuk merealisasikannya tak boleh baca kepada mata manusia. Untuk keselamatan, anda mungkin ingin melakukannya, memandangkan entri dengan kata laluan dengan jelas dinyatakan sedemikian.

English

Windows Shares Konqueror is able to access shared Microsoft Windows file systems, if properly configured. If there is a specific computer from which you want to browse, fill in the Browse server field. This is mandatory if you are not running Samba locally. The Broadcast address and WINS address fields will also be available, if you use the native code, or the location of the'smb. conf 'file from which the options are read, when using Samba. In any case, the broadcast address (interfaces in smb. conf) must be set up if it is guessed incorrectly or you have multiple cards. A WINS server usually improves performance, and reduces the network load a lot. The bindings are used to assign a default user for a given server, possibly with the corresponding password, or for accessing specific shares. If you choose to, new bindings will be created for logins and shares accessed during browsing. You can edit all of them from here. Passwords will be stored locally, and scrambled so as to render them unreadable to the human eye. For security reasons, you may not want to do that, as entries with passwords are clearly indicated as such.

Last Update: 2011-10-23
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:

Malay

Tidak perlu mendeposit sekali lagi memandangkan anda mempunyai pengeluaran yang belum selesai.

English

There is no need to deposit again as you have a pending withdrawal.

Last Update: 2010-07-07
Subject: Finances
Usage Frequency: 1
Quality:

Reference:
Warning: Contains invisible HTML formatting

Add a translation

Search human translated sentencesUsers are now asking for help:mage duwata namak p akurin (Sinhala>English) | abacus (English>German) | angelis suis mandavit de le (Latin>English) | taupa (Maori>Croatian) | my life my rules (English>Bosnian) | yaara (English>Russian) | kies gebruikersnaam (Dutch>English) | make friends (English>Arabic) | server products vcci: (English>Russian) | schirmmütze (German>Dutch) | mere gale me dard hai (Hindi>English) | picture disc (French>English) | penna (Swedish>Italian) | geocentriche (Italian>Greek) | thesaurus (English>Portuguese)


Report Abuse  | About MyMemory   | Contact Us


MyMemory in your language: English  | ItalianoEspañolFrançaisDeutschPortuguêsNederlandsSvenskaРусский日本語汉语한국어Türkçe

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more. OK