Usted buscó: përndryshe (Albanés - Ruso)

Contribuciones humanas

De traductores profesionales, empresas, páginas web y repositorios de traducción de libre uso.

Añadir una traducción

Albanés

Ruso

Información

Albanés

përndryshe dëgjomë; hesht dhe unë do të të mësoj diturinë".

Ruso

если же нет, то слушай меня: молчи, и я научу тебя мудрости.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

më jep, pra, një peng pranë teje, përndryshe kush do të më shtrëngonte dorën si garant?

Ruso

Заступись, поручись Сам за меня пред Собою! иначе кто поручится за меня?

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

pendohu, përndryshe do të vij së shpejti te ti dhe do të luftoj kundër tyre me shpatën e gojës sime.

Ruso

Так и у тебя есть держащиеся учения Николаитов,которое Я ненавижу.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

sepse unë nuk di të bëj lajka, përndryshe krijuesi im do të më hiqte shpejt nga mesi".

Ruso

потому что я не умею льстить: сейчас убей меня, Творец мой.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

askush nuk qep një copë stof të ri mbi një rrobe të vjetër, përndryshe copa e re e shkul gjithë arnesën dhe shqyerja bëhet më keq.

Ruso

Никто к ветхой одежде не приставляет заплаты из небеленой ткани: иначе вновь пришитое отдерет от старого, и дыра будет еще хуже.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

dhe, po dha fryt, mirë; përndryshe, pastaj do ta presësh"''. shërimi i një gruaje të paralizuar

Ruso

не принесет ли плода; если же нет, то в следующий год срубишь ее.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

sepse unë nuk dua të kundërshtoj gjithnjë dhe as të jem i zemëruar përjetë, përndryshe para meje do të ligështoheshin fryma dhe shpirtërat që kam bërë.

Ruso

Ибо не вечно буду Я вести тяжбу ине до конца гневаться; иначе изнеможет предо Мною дух и всякое дыхание, Мною сотворенное.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

dhe askush nuk shtie verë të re në kacekë të vjetër; përndryshe vera e re i pëlcet kacekët, dhe ajo derdhet e kacekët shkojnë dëm.

Ruso

И никто не вливает молодого вина в мехи ветхие; а иначе молодое вино прорвет мехи, и само вытечет, и мехи пропадут;

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

dhe bijtë e izraelit nuk do t'i afrohen më çadrës së mbledhjes, përndryshe do të ngarkoheshin me një mëkat dhe do të vdisnin.

Ruso

и сыны Израилевы не должны впредь приступать к скинии собрания, чтобы не понести греха и не умереть:

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

megjithatë tani, të lutem, falua mëkatin e tyre; përndryshe, më fshi nga libri yt që ke shkruar!".

Ruso

прости им грех их, а если нет, то изгладь и меня из книги Твоей, в которую Ты вписал.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

dhe, po të jetë prej hirit, nuk është më prej veprash, përndryshe hiri nuk do të ishte më hir, përndryshe vepra nuk do të ishte më vepër.

Ruso

Но если по благодати, то не по делам; иначе благодать не была бы уже благодатью. А если по делам, то это уже не благодать; иначе дело не есть уже дело.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

por edomi iu përgjigj: "ti nuk do të kalosh nëpër territorin tim, përndryshe do të të kundërvihem me shpatë".

Ruso

Но Едом сказал ему: не проходи через меня, иначе я с мечом выступлюпротив тебя.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

prandaj ngjeshi ijët e tua, çohu dhe thuaju atyre tërë ato që do të të urdhëroj. mos u tmerro para tyre, përndryshe do të të bëj që të tmerrohesh para tyre.

Ruso

А ты препояшь чресла твои, и встань, и скажи им все, что Я повелю тебе; не малодушествуй пред ними, чтобы Я не поразил тебя в глазах их.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

dëgjomëni, pra, dhe kthejini robërit që keni zënë midis vëllezërve tuaj, sepse përndryshe zemërimi i zjarrtë i zotit do të bjerë mbi ju".

Ruso

Итак послушайте меня, и возвратите пленных, которых вы захватили из братьев ваших, ибо пламень гнева Господня на вас.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

në shtëpinë e atit tim ka shumë banesa; përndryshe do t'ju thoja. unë po shkoj t'ju përgatis një vend.

Ruso

В доме Отца Моего обителей много. А если бы не так,Я сказал бы вам: Я иду приготовить место вам.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

përndryshe çfarë do të bëjnë ata që pagëzohen për të vdekurit? në qoftë se me të vërtetë të vdekurit nuk ringjallen, përse ata edhe pagëzohen për të vdekurit?

Ruso

Иначе, что делают крестящиеся для мертвых? Если мертвые совсем не воскресают, то для чего и крестятся для мертвых?

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

lejo të të korrigjojnë, o jeruzalem, përndryshe shpirti im do të largohet nga ti, përndryshe do të të katandis në një shkretim, në një tokë të pabanuar".

Ruso

Вразумись, Иерусалим, чтобы душа Моя не удалилась от тебя, чтоб Я не сделал тебя пустынею, землею необитаемою.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

prandaj tani mblidh popullin që ka mbetur, vendos kampin tënd përballë qytetit dhe shtjere atë në dorë, përndryshe do ta marr unë qytetin dhe ai do të mbajë emrin tim".

Ruso

теперь собери остальной народ и подступи к городу и возьми его; ибо, если я возьму его, то мое имя будет наречено ему.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Albanés

përndryshe do ta zhvesh lakuriq dhe do ta bëj si në ditën e lindjes së saj; do ta katandis në një shkreti, do ta bëj si një tokë të zhuritur dhe do ta bëj të vdesë nga etja.

Ruso

дабы Я не разоблачил ее донага и не выставил ее, как в день рождения ее, не сделал ее пустынею, не обратил ее в землю сухую и не уморил ее жаждою.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Albanés

përndryshe ka për të ndodhur që kur mbreti, zotëria ime, do të flerë me gjithë etërit e tij, unë dhe biri im salomon do të trajtohemi si fajtorë".

Ruso

иначе, когда господин мой царь почиет с отцами своими, падет обвинение на меня и на сына моего Соломона.

Última actualización: 2012-05-05
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Advertencia: contiene formato HTML invisible

Obtenga una traducción de calidad con
4,401,923,520 contribuciones humanas

Usuarios que están solicitando ayuda en este momento:Utilizamos cookies para mejorar nuestros servicios. Al continuar navegando está aceptando su uso. Más información. De acuerdo