Preguntar a Google

Usted buscó: transmission (Inglés - Macedonio)

Contribuciones humanas

De traductores profesionales, empresas, páginas web y repositorios de traducción de libre uso.

Añadir una traducción

Inglés

Macedonio

Información

Inglés

Network Transmission

Macedonio

Мрежен пренос

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Inglés

Transmission aborted.

Macedonio

Преносот е прекинат.

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Inglés

Transmission failed.

Macedonio

Преносот не успеа.

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Inglés

Transmission failure.

Macedonio

Неуспешен пренос.

Última actualización: 2013-06-02
Frecuencia de uso: 2
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Transmission stopped!

Macedonio

Прекинат пренос!

Última actualización: 2013-06-02
Frecuencia de uso: 2
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Preparing transmission from "%1"...

Macedonio

Го подготвувам преносот од „% 1 “...

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT
Advertencia: contiene formato HTML invisible

Inglés

Transmission complete. No new messages.

Macedonio

Преносот е завршен. Нема нови пораки.

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Transmission failed: Could not lock %1.

Macedonio

Преносот не успеа: не можев да ја заклучам% 1.

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

timestamp for'Transmission completed 'status messages

Macedonio

временска ознака за статусните пораки „ Преносот е завршен “

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Transmission for account %1 complete. No new messages.

Macedonio

Преносот за сметката% 1 е завршен. Нема нови пораки. boolean yes

Última actualización: 2011-10-23
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Mayor investments are needed in generation, transmission and distribution systems.

Macedonio

Потребни се инвестиции во системот за произведство, пренос и дистрибуција.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

The firm is to construct a 400kv long-distance electricity transmission line.

Macedonio

Фирмата треба да изгради 400 кв меѓуградска линија за пренос на електрична енергија.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 2
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

It will be used for the upgrade of eight aging distribution and transmission substations.

Macedonio

Истиот ќе биде искористен за надградба на осум застарени дистрибуциони и трансмисиони помошни станици.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 2
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Its numerous activities include power generation and transmission, as well as supply.

Macedonio

Неговите бројни активности вклучуваат генерирање и пренос на електрична енергија, како и дотур.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Among those infected, the majority received the virus through heterosexual transmission.

Macedonio

Меfу оние инфицираните, најголемиот број го добиле вирусот преку хетеросексуално пренесуваое.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Power transmission between the two reconnected areas is set to begin on 1 November.

Macedonio

Преносот на електричната енергија помеѓу двете повторно поврзани области треба да започне на 1-ви ноември.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

The countries' transmission operators reached the agreement on January 30th in Pristina.

Macedonio

Претпријатијата за електродистибуција на двете земји постигнаа договор на 30-ти јануари во Приштина.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 2
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

A new mains transmission pipeline will improve the supply of clean water once installed.

Macedonio

Една добро конструирана депонија заменува повеќе диви депонии

Última actualización: 2014-02-06
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

Among those infected, the majority received the virus through heterosexual transmission.

Macedonio

Меfу оние инфицираните, најголемиот број го добиле вирусот преку хетеросексуално пренесуваoе.

Última actualización: 2012-04-06
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Inglés

One would force electricity and gas companies to split their production and transmission businesses.

Macedonio

Едната ќе ги принуди претпријатијата за струја и гас да ги поделат своите производствени и преносни операции.

Última actualización: 2016-01-20
Frecuencia de uso: 1
Calidad:

Referencia: MatteoT

Obtenga una traducción de calidad con
4,401,923,520 contribuciones humanas

Usuarios que están solicitando ayuda en este momento:Utilizamos cookies para mejorar nuestros servicios. Al continuar navegando está aceptando su uso. Más información. De acuerdo