Fråga Google

You searched for: perceptimet (Albanska - Engelska)

Mänskliga bidrag

Från professionella översättare, företag, webbsidor och fritt tillgängliga översättningsdatabaser.

Lägg till en översättning

Albanska

Engelska

Info

Albanska

Perceptimet konfliktuese dhe sfidat ekonomike

Engelska

Conflicting Perceptions and Economic Challenges

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

cfarë është jeta, përvecse perceptimet kimike të trurit tonë?

Engelska

What is life but our brain's chemical perception of it?

Senast uppdaterad: 2016-10-27
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Suksesi është gjithashtu i rëndësishëm për perceptimet në vend, tha ai.

Engelska

Success is also important for domestic perceptions, he said.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Perceptimet e tij të largësisë janë prishur... dhe priret të vrapojë përqark.

Engelska

His depth perception's a little off... and he has a tendency to run in circles.

Senast uppdaterad: 2016-10-27
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Ai ka ndikuar perceptimet ndaj krejt zonës dhe jo thjesht ndaj vendeve të veçantë.

Engelska

It had affected perceptions of the whole area, rather than specific countries.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Mbështetësit kanë punuar gjithashtu të kundërshtojnë perceptimet e një rivaliteti me tubacionet e mbështetura nga Moska.

Engelska

Backers have also worked to counter perceptions of a rivalry with Moscow-backed pipelines.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Dinamikat rajonale në Iran, Irak e Siri e lanë Izraelin më pak të rëndësishëm në perceptimet turke të sigurisë.

Engelska

Regional dynamics in Iran, Iraq, and Syria left Israel less important in Turkish security perceptions.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Ai pasqyron perceptimet nga njerëzit e biznesit dhe analistët e vendit lidhur me shkallën e korrupsionit në vendet e mbikqyrura.

Engelska

It reflects the perceptions of business people and country analysts, in terms of the degree of corruption in the surveyed states.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Duke folur për SETimes, Uoker tha se perceptimet turkë të Shteteve të Bashkuara janë të ngjyrosura shumë nga media.

Engelska

Speaking to SETimes, Walker said Turkish perceptions of the United States are very much coloured by the media.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Në të njëjtën kohë, shtoi ai, është koha që të gjitha palët të rregullojnë perceptimet dhe pritshmëritë e tyre.

Engelska

At the same time, he added, it is time for all sides to adjust their perceptions and expectations.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Gazetari i Milliyet Fikret Bila i interpretoi komentet e Bashbug se synonin të ndryshonin perceptimet për ushtrinë midis muslimanëve të devotshëm.

Engelska

Milliyet columnist Fikret Bila interpreted Basbug's remarks as aiming to change perceptions of the military among devout Muslims.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

CPI është një anketë e anketave, që pasqyron perceptimet e njerëzve të biznesit vendas apo jo vendas dhe të analistëve të vendit.

Engelska

The CPI is a poll of polls, reflecting the perceptions of resident and non-resident business people and country analysts.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Kostopulosi shpjegoi, megjithatë, se përshtypjet nuk mund të ndryshojnë në një ditë; perceptimet duhet të ndërtohen gjatë kohës.

Engelska

Costopoulos explained however, that impressions cannot be changed in a day; perceptions must be built over time.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

SETimes: Cilat janë perceptimet tuaja në lidhje me gatishmërinë e Maqedonisë për të reaguar ndaj parimeve udhëzuese të GRECO-s?

Engelska

SETimes: What are your perceptions regarding Macedonia’s responsiveness to GRECO guiding principles?

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Ai ia atriuboi kundërshtimin në disa prej vendeve anëtare të BE- së politikave të brendshme dhe tha se delegacioni i Turqisë është duke planifikuar një turne diplomatik për të korrigjuar keqkuptimet dhe perceptimet e gabuara.

Engelska

He attributed opposition in some EU member countries to domestic politics, and said Turkey's delegation is planning a diplomacy shuttle to correct misunderstandings and misperceptions.

Senast uppdaterad: 2012-04-06
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Fokusi kryesor i studimit, financuar nga Komisioni Evropian (KE) ishte në përvojën aktuale të korrupsionit administrativ, se sa në perceptimet e njerëzve.

Engelska

The main focus of the study, funded by the European Commission (EC), was on the actual experience of administrative corruption, rather than people's perceptions.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Rastet e abuzimit të fëmijëve në anën tjetër të vijës së gjelbërt që ndan ishullin, ishin nga sa thuhet të lidhura me dhunën në shtëpi, abuzimin e alkoholit, sëmundjet psikologjike dhe perceptimet kulturore.

Engelska

The cases of child abuse on the other side of the Green Line dividing the island were reportedly linked to domestic violence, alcohol abuse, psychological illness and cultural perceptions.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Ndonëse historia e "Kafe Osama" ishte e lehtë, ajo demonstron forcën që ka media për të ndikuar perceptimet rreth çështjeve më serioze, argumentuan ata.

Engelska

Although the "Café Osama" story was frivolous, it demonstrates the power that media have to influence perceptions about more serious issues, they argued.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Varning: Innehåller osynlig HTML-formatering

Albanska

Për shumë vjet, Izraeli e Turqia bashkëpunuan për të trajtuar sfidat e sigurisë rajonale, të bashkuar nga marrëdhëniet e tyre me Shtetet e Bashkuara e perceptimet e përbashkëta të kërcënimit nga Siria e Irani, paqëndrueshmëria në Liban e terrorizmi.

Engelska

For many years, Israel and Turkey co-operated to deal with regional security challenges, brought together by their relationship with the United States and common threat perceptions towards Syria and Iran, instability in Lebanon, and terrorism.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Albanska

Kur ku ndryshim të ndodhi, do të përcaktohet nga populli i BH dhe do të influencohet nga perceptimet e tyre mbi stabilitetin, sigurinë, mundësinë dhe progresin që shoqëria e tyre i siguron atyre dhe ndjenjat e tyre për ekzistencën kombëtare dhe për një të ardhme të përbashkët.

Engelska

When that change occurs will be determined by the people of BiH and influenced by their perceptions of the stability, security, opportunity and progress that their society provides them and their sense of nationhood and a common future.

Senast uppdaterad: 2016-01-20
Användningsfrekvens: 1
Kvalitet:

Få en bättre översättning med
4,401,923,520 mänskliga bidrag

Användare ber nu om hjälp:Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka den här webbplatsen godkänner du vår användning av cookies. Läs mer. OK