Google'a Sor

Şunu aradınız:: rwandan (İngilizce - Makedonca)

İnsan katkıları

Profesyonel çevirmenler, işletmeler, web sayfaları ve erişimin serbest olduğu çeviri havuzlarından.

Çeviri ekle

İngilizce

Makedonca

Bilgi

İngilizce

Rwandan Franc

Makedonca

РуандаName

Son Güncelleme: 2011-10-23
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

Any Rwandan acts on it?

Makedonca

Има некои дела од Руанда?

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

54% of the Rwandan parliament is women!!!

Makedonca

54 % од парламентот во Руанда го сочинуваат жени!!!

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

The Rwandan blogosphere also focused on this monumental event.

Makedonca

Руандската благосфера исто така се фокусира на овој величенствен настан.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

Rwanda: Remembering the Rwandan Genocide · Global Voices

Makedonca

Руанда: Сеќавање на геноцидот

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

16 Years Later, the Rwandan Genocide Remembered · Global Voices

Makedonca

Геноцидот во Руанда, после 16 години

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

Unburied bones of victims of the Rwandan genocide at a memorial centre.

Makedonca

Незакопани коски на жртви од руандскиот геноцид во меморијалниот центар.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

The horrors of the past are still visible in many layers of the Rwandan society today.

Makedonca

Мачното минато на Руанда е сè уште присутно во многу слоеви на руандското општество.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

April 6, 2011, marked the beginning of the seventeenth anniversary of the Rwandan genocide.

Makedonca

На 6 април започна одбележувањето на седумнаесетгодишнината од руандскиот геноцид.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

It will primarily deal with nine Rwandan indictees, who have still not been extradited to The Hague tribunal, he said.

Makedonca

Истиот првенствено ќе се занимава со деветмина обвинети од Руанда, кои сé уште не се екстрадирани во Хашкиот трибунал, рече тој.

Son Güncelleme: 2016-01-20
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

For instance, in the exchange below in what seems to be a question on the Rwandan economy, he elaborated how his government has been going about improving the economy.

Makedonca

На пример, во разговорот подолу за што се чини дека е прашање за економијата во Руанда, тој елаборирал што прави неговата влада за да ја подобри економијата.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

Most outsiders fail to recognize the lack of political freedoms and economic inequalities that confront Rwandans who are not members of the ruling Rwandan Patriotic Front (RPF).

Makedonca

Многу аутсајдери не го препознаваат недостатокот на политичка слобода и економските неeднаквости коишто ги спротивставуваат граѓаните на Руанда кои не се поддржувачи на владејачката партија Руандски патриотски фронт (РПФ).

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

The Rwandan capital of Kigali descended into chaos yesterday as troops, presidential guards and gendarmes swept through the suburbs killing the prime minister, United Nations peacekeepers and scores of civilians.

Makedonca

Руандскиот главен град Кигали од вчера е во хаос, откако трупите, претседателската гарда и полицајците поминаа низ предградието убивајќи го Премиерот, мировниците на Обединетите нации и бројни цивили.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

A few days ago, just as a joke and coming from a cautionary position of the number of fake and spoof Twitter and other social media accounts of celebrities and famous people, I responded to a tweet which mentioned Rwandan president Paul Kagame to which I did not expect a response from him.

Makedonca

Пред неколку дена, на шега водејќи се од претпазливоста поради големиот број лажни и измамнички кориснички сметки од познати и славни личности на Твитер и другите мрежи, одговорив на твит во кој се споменуваше претседателот на Руанда, Пол Кагаме, за кој не очекував одговор од него.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

Consistent with the Rwandan belief that the name of a person represents their personhood, 'izina niryo muntu'; the stadium hosted about 12,000 people, mostly Tutsi under the protection of the United Nations during the 1994 genocide.

Makedonca

Според руандското верување дека името е човековата личност, „izina niryo muntu“; за време на геноцидот во 1994 година, стадионот бил засолниште за 12.000 луѓе, меѓу кои најповеќе Туци, коишто биле под заштита на Обединетите нации.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

It is a time to reflect on the unforgivable human errors that led to the despicable slaughter of close to a million Rwandans, mostly Tutsis.

Makedonca

Време е да се размисли за незаборавните човечки грешки коишто доведоа до подло убивање на близу милиони граѓани на Руанда, а најповеќе Туци.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

It is this growing socio-economic inequity between the ruling elite and average Rwandans that makes another round of political violence possible.

Makedonca

Оваа социо-економска нееднаквост помеѓу владејачката елита и просечните жители на Руанда ја зголемува можноста за втор круг политичко насилство.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

The Grand Prize winner on the Pangea/Nokia OVI website is ecachucho with his video on South African children playing arcade games, who won a trip to the Rwandan Gorilla Reserve, with a full crew to help the winner record his trip.A side draw organized between Nokia and Womworld, which results were announced by David Howell Studios, the creator of the winning video would receive a Nokia N82, a carrying case, tripod, memory card, headphones and speakers.

Makedonca

Добитникот на Големата награда на веб-сајтот на ОВИ за Пангеа/Нокиа е екачучо и неговиот видеозапис со Јужноафриканските деца како играат видеоигри, кој доби патување во Резерватот на горилите во Руанда, во придружба на цела екипа која ќе му помогне на победникот да го сними своето патување. Од извлекувањето организирано од Нокиа и Вомворлд, чиишто резултати беа објавени од Продукцијата на Дејвид Хауел, креаторот на победничкиот видеозапис би добил Нокиа Н82, футрола, триножник, мемориска картичка, слушалки и звучници.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

The gap between urban elites and the rural citizenry – some 90% of Rwandans live in rural areas – has never been larger.

Makedonca

Јазот помеѓу урбаните елити и руралното граѓанство никогаш не бил поголем- некаде околу 90% од жителите на Руанда живеат во руралните области.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

İngilizce

The vast majority of Rwandans—Hutu and Tutsi alike—who survived the genocide remain politically marginalized, extremely poor, and in many cases, traumatized by what they have lived through.

Makedonca

Мнозинството од преживеаните руандски Хути и Туци и понатаму остануваат политички маргинализирани, на работ на егзистенцијата и во многу случаи, трауматизирани од она што го преживеале.

Son Güncelleme: 2016-02-24
Kullanım Sıklığı: 1
Kalite:

Daha iyi çeviri için
4,401,923,520 insan katkısından yararlanın

Kullanıcılar yardım istiyor:Deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha fazla bilgi edinin. Tamam