Chiedi a Google

Hai cercato la traduzione di demonstrating da Inglese a Macedone

Contributi umani

Da traduttori professionisti, imprese, pagine web e archivi di traduzione disponibili gratuitamente al pubblico.

Aggiungi una traduzione

Inglese

Macedone

Informazioni

Inglese

The country claims Croatia is demonstrating bad governance, slow jurisprudence and corruption.

Macedone

Земјата тврди дека Хрватска покажува лошо владеење, бавен правен систем и корупција.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 2
Qualità:

Inglese

More than 600 exhibitors from 16 countries took part in the show, demonstrating 2,000 innovations.

Macedone

Повеќе од 600 излагачи од 16 земји учествуваа на саемот, претставувајќи 2.000 пронајдоци.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

The JS had recently accused two SPS cabinet members of demonstrating regional bias in distributing funding.

Macedone

Сепак, во извештајот позитивно се оценува формирањето работна група за борба против организираниот криминал.

Ultimo aggiornamento 2012-04-06
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

At issue is whether Croatia is demonstrating full co-operation with the UN war crimes tribunal.

Macedone

На состанокот ќе биде разговарано дали Хрватска покажува целосна соработка со Трибуналот на ОНза воени злосторства.

Ultimo aggiornamento 2012-04-06
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

Several drills demonstrating procedures for apprehending dangerous criminals and terrorists were conducted as part of the celebration.

Macedone

Како дел од прославата беа изведени неколку воени вежби, на кои беа демонстрирани процедурите за фаќање на опасни криминалци и терористи.

Ultimo aggiornamento 2012-04-06
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

Palestinians in Ramallah also joined in demonstrations for national unity on March 15, demonstrating independence from Fatah.

Macedone

Палестинци во Рамала покажувајќи ја својата независност од Фатах, се приклучија кон демонстрациите за државната заедница на 15 март.

Ultimo aggiornamento 2016-02-24
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

The findings show Greeks are demonstrating a higher tolerance for organ donations and no longer consider them taboo.

Macedone

Податоците покажуваат дека Грците покажуваат повисока толеранција за донациите на органи и повеќе не ги сметаат истите за табу.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 2
Qualità:

Inglese

He said the repayments send a strong signal to international investors, demonstrating a sound and stable economic policy.

Macedone

Тој рече дека враќањето на долговите испраќа силен сигнал до меѓународните инвеститори, покажувајќи здрава и стабилна економска политика.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 2
Qualità:

Inglese

Ten more were arrested while demonstrating in front of Prime Minister Recep Tayyip Erdogan's residence.

Macedone

Уште деветмина други беа уапсени за време на демонстрациите пред резиденцијата на премиерот РеYеп Тајип Ердоган.

Ultimo aggiornamento 2012-04-06
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

By demonstrating the determination to end corruption, the government wants to stress its willingness to achieve European standards and transparency.

Macedone

Покажувајќи одлучност да се стави крај на корупцијта, владата сака да ја нагласи подготвеноста за достигнување на европските стандарди и транспарентност.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

This category includes nations that are demonstrating the commitment to address their trafficking problems, but have not yet met international standards.

Macedone

Оваа категорија ги вклучува нациите кои покажуваат посветеност на решавањето на нивните проблеми со трговијата со луѓе, но сé уште не ги исполниле меѓународните стандарди.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

This category includes nations that are demonstrating the commitment to address their trafficking problems, but have not yet met international standards.

Macedone

Оваа категорија ги вклучува нациите кои покажуваат посветеност на решавањето на нивните проблеми со трговијата со луѓе, но с� уште не ги исполниле меѓународните стандарди.

Ultimo aggiornamento 2012-04-06
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

They provide example, insight and inspiration for leaders and visionaries from all fields by demonstrating how to navigate and lead the connected society.

Macedone

Тие прикажуваат примери, опсервации и инспирации за лидерите и визионерите од сите полиња со демонстрирање на правилно управување и водење на поврзаното општество.

Ultimo aggiornamento 2016-02-24
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

Using much the same technology as the Google developers, the Australian newspaper has created an interactive map demonstrating where deaths have occurred.

Macedone

Користејќи слична технологија како програмерите од Google, Австралискиот весник креираше интерактивна мапа која покажува на кои локации имало смртни случаи.

Ultimo aggiornamento 2016-02-24
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

"Progress will be achieved by demonstrating through actions, not words, that everyone has a future in Kosovo.

Macedone

„Напредокот ќе биде постигнат ако се покаже преку активности, а не зборови, дека секој има иднина во Косово.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Attenzione: contiene formattazione HTML nascosta

Inglese

Only a few days into January, however, a labour crisis erupted, demonstrating that the path forward still includes many obstacles.

Macedone

Меѓутоа, само неколку дена од почетокот на јануари дојде до криза во работата, која покажува дека се уште постојат многу препреки на патот кон напредок.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

Prime Minister Agim Ceku has followed in the footsteps of other regional political figures by demonstrating that there should be no fear in consuming chicken products.

Macedone

Премиерот Агим Чеку ги следи чекорите на другите регионални политички фигури, покажувајќи дека не треба да има стравувања за консумирањето на производите од пиле.

Ultimo aggiornamento 2016-01-20
Frequenza di utilizzo: 2
Qualità:

Inglese

EU Enlargement Commissioner Olli Rehn confirmed receipt of the letter in Brussels and praised Turkey for demonstrating its desire to fulfil commitments made to the EU.

Macedone

Комесарот за проширување на ЕУ, Оли Рен, го потврди добивањето на ова писмо во Брисел и ја пофали Турција за покажаната волја да ги исполни своите обврски кон ЕУ.

Ultimo aggiornamento 2012-04-06
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

The exercise was aimed at demonstrating their readiness to take part in international UN missions and marked the end of the training course for military observers.

Macedone

Вежбата имаше за цел да ја покаже нивната решеност за учество во меѓународните мисии на ОНи го одбележа крајот на обуката за воените набљудувачи.

Ultimo aggiornamento 2012-04-06
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Inglese

The communications departments of Danish NGOs are demonstrating more and more interest in constructive communication, but fundraisers, generally speaking, not so much.

Macedone

Одделенијата за комуникација на данските НВО покажуваат повеќе и повеќе интерес за конструктивна комуникација, но собирачите на средства, генерално зборено, не толку многу.

Ultimo aggiornamento 2016-02-24
Frequenza di utilizzo: 1
Qualità:

Ottieni una traduzione migliore grazie a
4,401,923,520 contributi umani

Ci sono utenti che chiedono aiuto:I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. Maggiori informazioni. OK